BK MLADA BOLESLAV
22. 12. 2016 | Zdena Bobková

Předvánoční duel pro Vervu, Boleslav nesmazala dvougólové manko

31., čtvrtek 22. 12. 2016
Ml. Boleslav - Litvínov MBL - LIT
M l. B o l. – Bruslařům se vstup do utkání vůbec nepovedl, už ve 4. minutě prohrávali rozdílem dvou branek a aktivní hra Litvínova přinesla hostům ještě třetí zářez. Druhá třetina se ale vyvedla lépe Bruslařům, za zmínku pak určitě stála trefa Pavla Musila prakticky zpoza brány. Třetí třetinou však Verva rozhodla o tom, že si tři body s sebou odveze na sever Čech a vánoční svátky tak stráví se šťastnějším pocitem.
Ml. Boleslav: Lukáš (4. Halász) – Voráček, Štich, Hanzlík (C), Stříteský, Trončinský, Holub, Kučný, Kurka – Lenc, Musil, Pospíšil – Látal, Urban, Klepiš – Orsava, Vampola (A), Žejdl – Pabiška (A), Jonák, Fronk.
Litvínov: Janus – Kubát, Gula, Sklenička, Sörvik, Pavlík, Pilař, Kokeš – Lukeš, V. Hübl (A), Gerhát – Hořava, R. Hanzl (A), M. Hanzl – Trávníček (C), Šimeček, Jurčík – Válek, Strnad, Jánský.
Branky a nahrávky: 33. Musil (Klepiš, Trončinský), 35. Orsava (Žejdl), 48. Musil (Klepiš, Hanzlík) – 4. Jurčík (Strnad), 4. Lukeš (Gerhát, V. Hübl), 15. V. Hübl (Gerhát, Gula), 35. Lukeš (Kubát), 42. Válek (Jánský, Pavlík), 59. M. Hanzl. Rozhodčí: Bejček, Polák – Frodl, Zavřel. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 658. Střely na branku: 38:30. Zblokované střely: 5:10. Hity: 20:14. Vhazování: 38:35. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5, 3:6.

Fotogalerie

Komentář

Zápas začal okamžitým tlakem Vervy. Už po 26 vteřinách byl vyloučen domácí Musil za hákování, ale domácí početní převahu hostí ubránili a v závěru si ještě Klepiš dovolil střelu na Januse. Ve velké šanci se vzápětí ocitl Jiří Fronk, ale v akci dva na jednoho na Januse nevyzrál. Zato z protiakce už gól padl. Ondřej Jurčík dostal parádně namazáno od Jakuba Strnada a blafákem Lukáše překonal. O dvacet sedm vteřin později měli hosté druhý důvod k radosti, to když František Lukeš zavěsil přesně pod víko a Jan Lukáš zamířil na střídačku a přenechal své místo v bráně Tomáši Halászovi.

Poté dostali šanci hrát přesilovou hru také domácí, ale dlouho v pásmu nepobyli. V největší šanci se ocitl až v jejím závěru Tomáš Urban, který ale z bezprostřední vzdálenosti neproměnil. A byl to právě Urban, který prakticky ihned poté putoval na trestnou lavici a Litvínov opět hrozil. Proti střele Kubáta měl Halász více štěstí než brankářského umu. Hra se poté díky faulům na obou stranách hodně rozkouskovala. Při třetí přesilovce hostí se už už zdálo, že ji domácí ubrání, ale vteřinu před návratem Tomáše Urbana do hry navýšil na 3:0 pro hosty Viktor Hübl, jehož střela se došourala až za brankovou čáru. Velice nepohledná první třetina tak skončila za nepříznivého stavu 0:3 pro domácí tým a rozhodčí při ní rozdali celkem 8 dvouminutových trestů.

Nastavený rytmus přesilovek a oslabení následoval i ve třetině druhé, kdy po necelých dvou minutách putoval za katr Lukáš Žejdl. A litvínovští se blýskli hned několika povedenými pokusy v podání Lukeše či Hořavovy dělovky. A hosté se činili i při hře pět na pět, po Jánského dělovce z mezikruží dokonce zazvonila tyč! Pokusy domácích byly proti aktivně hrajícímu Litvínovu místy bezzubé, Boleslav se prakticky nedostala přes střední pásmo a hosté vraceli nahozené kotouče zpátky za Halásze. Přesto pak Bruslaři dostali opět možnost udeřit v přesilové hře. Jenže Klepišovu střelu Janus vytěsnil špičkou betonu a stejně tak si poradil i s Lencovým nástřelem na teč a následnou dělovkou Petra Vampoly z kruhu.

Možná, že se domácí hráči začali strachovat, aby na ně nesedla deka, ale tomu dal vale Pavel Musil, který z minusového úhlu nastřelil záda Jaroslava Januse a kotouč se od něj odrazil do brány. Jenže dvě minuty poté Verva udeřila počtvrté. Kubátovu střelu Halász vykopl betonem, ale pouze na brankoviště, kde zkušeně číhal František Lukeš, který kotouč zametl do brány. Odpověď zelenobílých byla ale blesková! Pouhých 21 vteřin potřebovali na to, aby stáhli opět třígólový náskok hostí na ten méně hrozivý. Jakub Orsava vymíchal Januse a zakončil k tyči. Bruslaři druhou třetinu vyhráli a ponechali si tak naději něco s nepříznivým stavem udělat.

Verva začala třetí třetinu na jedničku. Prakticky ihned obsadil útočné pásmo a tlačil na domácí. Tlaku využil Lukáš Válek, který poslal kotouč Halászovi mezi betony. Verva poté stihla ještě přesilovku, ale během dvou minut už nenašla další způsob jak domácího gólmana překonat. Zato Pavel Musil objevil na své hokejce další parádní kulišárnu a kotouč na hranici brankové čáry nastřelil směr litvínovská brána. Jenže kotouč prošel brankovištěm a do brány jej zřejmě srazil hostující Trávníček, který hlídal levou stranu litvínovské brány.

Hosté si svůj dvougólový náskok poměrně srdnatě bránili, ale Daniel Sorvik chtěl víc, ale podařilo se mu trefit pouze tyč. Následná dorážka už se ale norskému bekovi nevyplatila. Ale dorážel do Halászovi lapačky tak mocně, že odešel na trestnou lavici za sekání. Domácí při přesilovce drželi pásmo, ale třetí kulišárnou zpoza brány už na Januse Musil nevyzrál. Bruslaři se ještě ze všech sil pokoušeli o drama, ale šestý gólový hřebíček zatloukl litvínovský Martin Hanzl a pojistil tak tři body pro severočeskou Vervu.

Ohlasy trenérů

Boris Žabka, BK Mladá Boleslav: V zápase se střídaly lepší momenty s těmi horšími. Dostali jsme tam nějaké nešťastné góly, některé byly po našich chybách, kterých jsme se chtěli vyvarovat, ale to se nám nepovedlo. Dokázali jsme se nastartovat až za zdánlivě rozhodnutého výsledku, a to je momentální problém, který se snažíme vyřešit, abychom byli schopní hrát takto od začátku. Musíme se odrazit od závěru zápasu, kdy jsme si vytvářeli šance. Na jedné straně jsme dostali nešťastné góly, ale na druhé straně jsme také šťastné góly dali. Musíme se odrazit od té práce, kterou jsme tam v závěru odvedli.

Radim Rulík, HC VERVA Litvínov: My jsme do zápasu vstoupili dobře tím, že jsme hned v začátku dali branky, a to nám pomohlo. První třetinu jsme vyhráli 3:0, a to byl klíč k úspěchu. Od druhé třetiny se zápas vyrovnal, Boleslav měla tlak, měla dobré přesilovky. My jsme vždycky potřebovali odskočit do stavu, za kterého bychom měli větší šanci to uhrát. A to se nám také povedlo, a to rozhodlo. Ale dvě třetiny se tady v Boleslavi hrál vyrovnaný hokej. My jsme v tom zápase měli nebývalou produktivitu, a to nám hodně pomohlo.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.