BK MLADA BOLESLAV
26. 12. 2016 | Vojtěch Drbohlav, Vojtěch Drbohlav, hokej.cz

Boleslavští hokejisté přišli o vedení a v Ostravě nakonec prohráli

32., pondělí 26. 12. 2016
Vítkovice - Ml. Boleslav VIT - MBL
O s t r a v a – Na 2. svátek vánoční odcestovali boleslavští hokejisté do Ostravy. Místo některých tradičních postav s sebou Bruslaři vzali například Jiřího Kurku, Tomáše Jiránka či Oscara Flynna, který zažil první utkání v dresu boleslavského A týmu. Druzí dva jmenovaní však do utkání nezasáhli, což znamená, že Mladá Boleslav odehrála duel na tři formace. Utkání bylo sice ještě v úvodu třetí třetiny vyrovnané, jenže potom hosté neproměnili trestné střílení. Následovaly dvě branky Vítkovic, přičemž Bruslaři už jen snížili. Znovu tedy prohráli a v souboji s tabulkovým sousedem přišli o důležité body.
Vítkovice: Dolejš – Sloboda (A), Klok, Sedlák, Hrbas, Kovář, Výtisk (A), Urbanec – Tybor, Roman, Kucsera – Vandas, Němec, Květoň – Hudeček, Stastny, Olesz (C) – Gřeš, Tomi
Ml. Boleslav: Lukáš – Kučný, Trončinský, Kurka, Hanzlík (C), Stříteský, Voráček, Štich – Hyka, Musil, Lenc (A) – Orsava, Klepiš, Žejdl – Pospíšil, Jonák, Látal
Branky a nahrávky: 13. Hrbas (Olesz, Hudeček), 44. Hudeček, 45. Tomi (Gřeš) – 2. Lenc (Klepiš, Trončinský), 49. Orsava (Jonák, Látal). Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 403. Střely na branku: 22:35. Zblokované střely: 11:5. Hity: 19:16. Vhazování: 47:29. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

Komentář

Bruslaři vstoupili do pondělního utkání velice dobře. Hned po 85 sekundách hry se v přesilové hře na modré čáře napřáhl Jakub Klepiš a jeho střelu tečoval přesně mezi tři tyče Radan Lenc. I poté byla Mladá Boleslav mírně aktivnější, ale žádnou výraznější šanci si nepřipsala.

Kolem poloviny první třetiny však Vítkovičtí zabrali a začali se víc tlačit před bránu. V jednu chvíli už se dokonce část ostravských příznivců radovala z gólu, jenže puk ve skrumáži nepřekročil brankovou čáru. Vítkovice pak hrály svou první přesilovku v zápase, kterou stejně jako Mladá Boleslav využily. Ostravané si vytvořili velký závar v brankovišti, přičemž žádný z Bruslařů nezvládl dostat puk pryč. Toho využil Marek Hrbas, jemuž se podařilo protlačit puk do branky středočeského celku. Závěr první třetiny pak už výraznější šance na změnu skóre nenabídl, oba týmy šly tedy po 20 minutách do kabin za vyrovnaného stavu 1:1.

Hned zkraje druhého dějství mohli boleslavští hokejisté dostat vedení zpět na svou stranu. Lencovu střelu mohl dorážet do vítkovické branky Pavel Musil, jenže domácí další inkasované brance zabránili. Potom už nebylo k vidění moc šancí, nejprve nevyužily svou přesilovou hru Vítkovice, jenže následně ani Mladá Boleslav, která v ní byla poměrně stabilní a nedokázala si vytvořit moc šancí či střel. A když už, tak byly z dálky.

Na konci druhé třetiny měli Středočeši další šanci k tomu, aby přidali branku, jenže ani tentokrát nebyli úspěšní. Mladoboleslavští si vytvořili slušný závar před brankou Vítkovic, Lukáš Žejdl ani Jakub Orsava se však neprosadili. Po čtyřiceti minutách bylo tedy skóre stále 1:1 a diváci se mohli těšit na napjatou třetí třetinu.

Mladá Boleslav zahodila na začátku třetí třetiny naprosto jedinečnou šanci na vedoucí gól. Po 27 sekundách byl faulován Tomáš Hyka, jemuž rozhodčí následně dopřáli možnost samostatného nájezdu. Boleslavský útočník jej ale neproměnil, když trefil brankáře Dolejše pouze do lapačky. Následně měli k dispozici přesilovou hru hokejisté vítkovické Ridery. Sice ji nevyužili, krátce po jejím vypršení se však Ostravané prosadili zásluhou Jana Hudečka. K Tomáši Voráčkovi se před brankou dostal puk, jenže někdejší reprezentační bek nedokázal puk vyhodit z pásma, ten se následně odrazil k volnému vítkovickému hráči, jenž kotouč ukázkově zametl pod víko Lukášovy brány.

Netrvalo dlouho a Vítkovice už vedly o dvě branky. Radan Lenc trestuhodně za brankou neudržel puk, který se dostal k úplně volnému Vojtěchu Tomimu, který z bezprostřední blízkosti bez problémů prostřelil Jana Lukáše v boleslavské brance, jemuž spoluhráči opět moc nepomohli. Už to vypadalo, že je s Mladou Boleslaví ámen, jenže hokejisté Bruslařského klubu utkání přeci jen ještě zdramatizovali. Gól na 3:2 z pohledu domácích obstaral Jakub Orsava, který s pukem objel branku a nakonec ze skrumáže procpal do sítě.

Následně se Bruslařům nepodařilo přidat další branku. Intenzivně se o to snažili zejména při hře bez brankáře, jenže ani tam nedopustili ostravští hokejisté zdramatizování utkání, které tedy skončilo 3:2. Trenér Vladimír Vůjtek na střídačce Vítkovic tedy zažil povedený zápas, naopak František Výborný rozhodně mohl litovat ztraceného vedení.

Ohlasy trenérů

Pavel Trnka (HC Vítkovice Ridera): Sehráli jsme naše typické utkání, kdy to bylo čistě jen o bojovnosti. Začátek z naší strany nebyl úplně ideální. Vypadalo to, že jsme nechali nohy pod vánočním stromečkem, naštěstí od půlky třetiny se to zlepšilo. Ve druhém dějství nás podržel gólman, odchytal výborné utkání. V závěru to byla klasická bojovnost. Jsme strašně rádi, že se to na naši stranu přiklonilo a že jsme získali proti tak silnému soupeři všechny tři body, které jsme hodně potřebovali.

Boris Žabka (BK Mladá Boleslav): V naší situaci, kdy potřebujeme body, se nám takové utkání velmi těžce hodnotí. Po vyrovnané první třetině jsme ve druhém dějství přitlačili a vytvořili si spoustu šancí, ale neproměnili jsme je. Stejně jako samostatný nájezd na začátku třetí třetiny. Pak jsme udělali hloupé chyby, které soupeř potrestal. Štěstíčko se na naši stranu nepřiklonilo. Bylo tam vidět zlepšení, akorát potřebné štěstí se urazilo. Chvíli bude trvat, až se to otočí. Povede se to jedině naší poctivou prací. Věříme, že to bude co nejdřív a uděláme pro to maximum.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.