BK MLADA BOLESLAV
8. 1. 2017 | Vojtěch Tůma

Bojovný výkon nestačil, všechny body putují do Chomutova

37., neděle 8. 1. 2017
Ml. Boleslav - Chomutov MBL - CHM
M l . B o l - Úvodní dějství zápasu s Chomutovem se odehrálo ve velmi solidním tempu, na obou stranách byla k vidění řada slibných příležitostí, ujala se ale pouze jedna střela, když učebnicovou akci domácích po Musilově přihrávce do prázdné branky zakončil Lenc. V závěru první periody byl za zbytečný zákrok do konce utkání vyloučen Štich, nabídnutou pětiminutovou přesilovku Piráti využili až po přestávce, když Maxwella, jenž ve svém novém působišti poprvé chytal od začátku, nejprve překonal Vondrka, nedlouho nato jej napodobil Huml. Boleslav byla aktivnějším celkem, vyrovnat se jí ale stále nedařilo, někdy scházela i trocha potřebného štěstíčka, párkrát skvěle zasáhl Laco. Na počátku třetího dějství se domácím zásluhou Urbana podařilo vyrovnat, znovu to ale byly individuální chyby, co Výborného družinu připravilo o vítězství, v jednapadesáté minutě o puk ve středním pásmu zbytečně přišel Hanzlík, následný únik v rozhodující trefu přetavil Vondrka.
Ml. Boleslav: Maxwell (35.-36. Lukáš) – Voráček, Stříteský, Hanzlík (C), Kurka, Kučný, Štich, Trončinský – Lenc, Musil, Hyka – Pabiška (A), Klepiš, Pospíšil – Látal, Žejdl, Jonák – Urban, Vampola (A)
Chomutov: Laco – Havel, Flemming, Skinner, Valach, Kudělka, Rutta, Chalupa – Tomica (A), Huml (A), Vondrka (C) – Sklenář, Raška, Skokan – Poletín, Kämpf, Koblasa – Lauko, Šťovíček, Hlava – Kaše
Branky a nahrávky: 18. Lenc (Musil, Hanzlík), 43. Urban (Vampola) – 21. Vondrka (Rutta, Skinner), 22. Huml (Valach, Flemming), 51. Vondrka. Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Flegl, Polonyi. Vyloučení: 5:6, navíc Štich (MBL) 5 min. + trest do konce utkání za vysokou hůl a 10 min. za nesportovní chování. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 754. Střely na branku: 41:34. Zblokované střely: 8:4. Hity: 10:11. Vhazování: 37:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Fotogalerie

Komentář

Hned v úvodní minutě zápasu dostali hosté po Voráčkově faulu k dispozici přesilovou hru, vysokou úspěšnost při této herní situaci ale tentokráte nepotvrdili, Maxwell, který v dresu Bruslařů poprvé startoval od začátku zápasu, zasahovat nemusel. Premiérový zákrok si strážce domácí svatyně připsal ve čtvrté minutě, Valach zpoza branky parádně uvolnil Kämpfa, ten však z bezprostřední blízkosti na pětadvacetiletého Američana nevyzrál. Piráti byli i nadále aktivnějším celkem, do přečíslení dvou proti jednomu se vydali Kämpf s Valachem, první jmenovaný nakonec volil střelu, znovu si ale vylámal zuby na připraveném Maxwellovi. Po uplynutí další nevyužité přesilovky v podání Chomutova se do zajímavých možností konečně dostali i domácí, Trončinského rána ale byla na poslední chvíli zblokována do ochranné sítě, po Vampolově lahůdkové vybídce mířil Urban jen do Lacova betonu.

Mladoboleslavský obránce s třináctkou na zádech byl hodně vidět, po Klepišově pasu na útočnou modrou využil špatného střídání soupeře a hnal se sám na Laca, jeho dělovému projektilu ale scházely centimetry. Na prahu čtrnácté minuty všem boleslavským příznivcům spadl obrovský balvan ze srdce, Pabiška nechal puk za sebou, volného prostoru se na to konto jal využít Vondrka, jenž přesnou nahrávkou oslovil před brankou číhajícího Ivana Humla, Maxwell ale předvedl další vynikající zákrok. Po Havlově faulu kolenem hrála Boleslav přesilovku, úplně ideálně si při ní ale nevedla, domácí brankář navíc musel likvidovat rychlý úprk Davida Kämpfa. Krátce po vyrovnání sil na ledě předvedli Středočeši nádhernou gólovou akci, na Hanzlíkův dlouhý pas si najel Musil, který před prázdnou branku puk jako na zlatém podnose naservíroval Radanu Lencovi a ten už se nemohl zmýlit – 1:0! V závěru prvního dějství byl do konce zápasu vyloučen David Štich, Růžičkova družina tak měla k dispozici pětiminutovou přesilovku, před odchodem do kabin ji ale využít nezvládla.

Na začátku prostřední třetiny už ale hosté byli úspěšní, Kučný po sporném souboji s jedním z Chomutovských spadl na Maxwella, ten tak neměl žádnou šanci zasáhnout, čehož přesnou ranou do prázdné branky využil Michal Vondrka! Zanedlouho to pro svěřence Františka Výborného vypadalo ještě o poznání hůře, v pokračující početní převaze si na hranici pravého kruhu nabruslil Ivan Huml, po jehož pokusu kotouč do sítě prolétl mezi rukou a tělem boleslavského gólmana – 1:2. Dva inkasované góly v krátkém časovém sledu domácí nepoložily, v nadcházejících okamžicích se před Lacem rozpoutalo několik nemalých závarů, ani Jonák a ani Urban ale skrze brankoviště poskakující puk do sítě nedopravili. Bruslaři diktovali zápasové tempo, v devětadvacáté minutě Trončinského žabička vyzvala ke skórování Hyku, ten ale trefil pouze přesouvajícího se Laca.

Vzápětí však Boleslavští zaspali při návratu do defenzivy, přečíslení tří proti jednou vyřešil Vondrka pasem pro Ivana Humla, toho ovšem zákrokem a la Dominik Hašek vychytal bleskurychlý Maxwell. Jednalo se pouze o ojedinělou příležitost Chomutova, při slovenském brankáři hostí naopak několikrát stálo štěstí, když Hyka pálil o kousíček vedle levé tyče a vzápětí jej z totožné pozice napodobil Pabiška. Piráti spoléhali na rychlé protiútoky, jeden takový jim po špatném odhadu rychlosti kotouče nabídl Voráček, Sklenářovu dělovku ale Maxwell stačil ramenem vytěsnit nad břevno. V závěru druhé periody hráli Středočeši přesilovou hru, při níž oponentovu pokladnici ostřelovali ze všech možných pozic, ani jeden z pokusů se ale neujal. Krátce po jejím skončení si od mantinelu vybruslil Hyka, po jehož nabídce mohl srovnat Lenc, Laco ale vytáhl fantastický zásah, a do kabin tak spokojenější odcházeli hosté.

Třetí dějství začalo ve velmi opatrném duchu, boleslavským příznivcům to ale nemuselo vadit, hned první akce jejich oblíbenců skončila gólem. Uzdravený Petr Vampola typickým způsobem obkroužil útočné pásmo, jeho bekhendové nahození doputovalo přesně na hůl Tomáše Urbana, který z bezprostřední blízkosti překonal dezorientovaného Laca! Krátce nato si Chomutov znovu vyzkoušel přesilovku, v níž uzavřel Bruslaře v obranné třetině, obléhání, které vyústilo ve Valachův projektil, ale úspěch nepřineslo. Poté se tempo výrazně uklidnilo, hra se bez většího vzruchu přelévala z jedné strany na druhou, v čase 50:13 si ale Piráti ztracené vedení vzali zpět, když Hanzlík v neutrální zóně hloupě přišel o puk, načež Michal Vondrka potvrdil roli nejproduktivnějšího hráče extraligy a v nabídnutém nájezdu vstříc Maxwellovi se nezmýlil!

Zbytečně inkasovaný gól Středočechům sebral vítr z plachet, jejich aktivní pojetí bylo najednou pryč, výborný pohyb jakbysmet. Ve třiapadesáté minutě Vampola čistě vyhrál vhazování pro Matěje Stříteského, jenž od modré čáry napřáhl k dalekonosné pumelici, po níž kotouč prolétl jen těsně vedle levé tyče Lacovy svatyně. Závěrečný tlak Bruslařů se nekonal, hosté si hubený náskok poměrně zkušeně pohlídali, navíc jim hned několikrát chyběl jen kousek k jeho navýšení. Nejprve tyč od modré čáry orazítkoval Juraj Valach, o pár okamžiků později taktéž do brankové konstrukce mířil dorážející Ivan Huml. V poslední minutě do domácí zkoušeli v šesti mužích, zmohli se ale pouze na ránu Petra Vampoly, se kterou Laco výraznější potíže neměl.

Ohlasy trenérů

František Výborný (BK Mladá Boleslav): Z toho, že jsme dnes nezískali ani bod, jsem hodně zklamaný, protože si myslím, že jsme si ho zasloužili. Souhlasím s kolegou, že Chomutovu byl v první třetině mírně aktivnější, v té druhé se ale hra vyrovnala a iniciativu jsme postupně přebírali my. V klíčových momentech nám opět chyběla trocha zkušenosti, možná i toho potřebného štěstíčka, ale opakuje se to téměř každý zápas, takže to asi taková náhoda nebude. Nemáme tu hráče, jako jsou Vondrka nebo Huml, kteří ty dokáží důležité situace vzít na sebe a zvládnout je, ale na druhou stranu musím kluky pochválit za bojovný a týmový výkon. Opět jsme se, bohužel, nevyvarovali kardinální chyby, ve třetí třetině ji udělal jeden z našich nejzkušenějších hráčů, a daroval tak hostům tříbodový zisk. Je to škoda, hráči poctivě pracovali a makali, ale zase odchází bez bodu.

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): Do Mladé Boleslavi jsme jeli s velkou pokorou, protože víme, že na domácím prostředí je velmi silná. Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně, diktovat tempo hry, držet se na kotouči a vsítit úvodní branky, na což jsme šance měli, ale neproměnili jsme je. Naopak domácí sehráli parádní kombinaci a vedli 1:0, pak přišla pětiminutová přesilovka, která, podle mě, bylo klíčovým momentem zápasu. Sice se nám v ní ze začátku nedařilo, po přestávce jsme se ale uklidnili, něco jsme si k tomu řekli a dvakrát udeřili. Inkasované góly ale soupeře nepoložily, ve zbytku druhé třetiny se zvedl a dominoval, vedení jsme uhájili jen díky brankáři Lacovi. Ve třetí třetině jsme chtěli hrát aktivně, zachytávat kotouče, znovu jsme ale zaspali a přišlo vyrovnání. Řekli jsme si, že počkáme na nějakou chybu, která nakonec přišla a Michal Vondrka utkání rozhodl. Kluci bojovali, jsme trochu potlučení, ale za dnešní výkon mužstvo zaslouží pochvalu.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.