BK MLADA BOLESLAV
3. 2. 2017 | Vojtěch Drbohlav, Vojtěch Tůma, Vojtěch Drbohlav

Bruslaři se srdnatě bili, zápas obratů ale lépe vyzněl pro Litvínov

44., pátek 3. 2. 2017
Litvínov - Ml. Boleslav LIT - MBL
L i t v í n o v - V rámci tuhého boje o účast v elitní desítce boleslavští hokejisté zavítali na Zimní stadion Ivana Hlinky, kde z posledních pěti mačů zvítězili pouze jednou. Úvodní okamžiky pátečního klání taktéž napovídaly tomu, že úspěch bude opět slavit VERVA. Zkraje deváté minuty totiž domácí vedli už o dva góly, nedlouho nato skončil puk v Maxwellově svatyni znovu, sudí ale po konzultaci s kolegou u videa kvůli úmyslnému kopnutí rozpažil. Bruslaři se ale z mizerného vstupu do utkání dokázali oklepat a ještě před první sirénou srovnali. Nejprve přesilovku využil tečující Urban, o necelých pět minut později jej doslova a do písmene napodobil Musil. Na začátku prostředního dějství obrat dokonal Orsava, Litvínov ale měl připravenou odpověď, i do třetí třetiny se tedy šlo za nerozhodného stavu. To samé platilo i po konci základní části, o vítězi tak muselo rozhodnout prodloužení, v němž chemikům bonusový bod přisoudil Robin Hanzl.
Litvínov: Petrásek – Gula, Kubát, Pilař, Pavelka, Pavlík, Sklenička, Kokeš – Martynek, Hübl (A), Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl (A), Černý – Hořava, Válek, Trávníček (C) – Jurčík, Reichel, Doležal
Ml. Boleslav: Maxwell (64. Lukáš) – Kučný, Stříteský, Hanzlík (C), Kurka, Holub, Bernad, Štich, Hrdinka – Lenc (A), Musil, Hyka – Látal, Urban, Pacovský – Orsava, Žejdl, Pospíšil – Musliu, Volf, Jonák
Branky a nahrávky: 8. M. Hanzl (Pilař, R. Hanzl), 9. Hořava (Trávníček, Válek), 31. Martynek (Lukeš, Hübl), 45. Černý (Pavlík), 64. R. Hanzl (M. Hanzl) – 14. Urban (Orsava, Štich), 19. Musil (Pacovský, Stříteský), 22. Orsava (Urban, Pospíšil), 60. Pospíšil (Orsava, Pacovský). Rozhodčí: Pešina, Pražák – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 370. Střely na branku: 45:34. Zblokované střely: 13:12. Hity: 14:7. Vhazování: 48:35. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3, 4:4 - 5:4.

Komentář

Ještě před zahájením utkání proběhla na Zimním stadionu Ivana Hlinky významná ceremonie. Viktor Hübl totiž převzal ocenění za svůj tisící start v české nejvyšší soutěži. Domácí VERVA hrála hned od první minuty přesilovou hru, ve které si sice vytvořila solidní tlak, jenže hosty podržel brankář Brandon Maxwell. Právě on zavinil další vyloučení Bruslařského klubu, když vyhodil puk mimo hřiště. Ale ani v této přesilovce Litvínov neudeřil. Mohl po střele Kristiána Reichla z mezikruží, ale i jeho hostující brankář vychytal. Ještě před první komerční přestávkou zkusil překonat Michaela Petráska boleslavský Lukáš Žejdl, jenže gólman VERVY si s jeho pokusem z levého kruhu poradil.

Litvínovští však měli i nadále více ze hry, což se projevilo i úvodní branku zápasu. Z pravého kruhu vystřelil Martin Hanzl, nutno zmínit, že přesně. Boleslavský brankář si navíc částečně puk srazil mezi tři tyče betonem. Netrvalo dlouho a Litvínov vedl již o dvě branky. Mladá Boleslav si znovu neohlídala předbrankový prostor, čehož využil Michal Trávníček, jemuž se podařilo navýšit vedení týmu z města proslaveným petrochemickým průmyslem. Rozhodčí neuznali v 10. minutě domácím gól, protož Jakub Černý kopl puk bruslí. Mladá Boleslav hrála v první třetině přesilovou hru, kterou využila. Tomáš Urban šikovně tečoval letící puk až za Petráskova záda. To však stále nebylo všechno. Minutu a půl před koncem prvního dějství povedeně tečoval Pacovského střelu od modré po šesti sekundách přesilovky Pavel Musil. Po první dvacetiminutovce to tedy bylo 2:2.

Vstup do druhé třetiny vyšel Mladé Boleslavi. Do prázdné branky zakončil po spolupráci s Tomášem Urbanem někdejší útočník Třince Jakub Orsava. Bruslařskému klubu se tedy podařilo otočit průběh utkání. Netrvalo dlouho a VERVA mohla vyrovnat. V pravém kruhu se ocitl Viktor Hübl, který neváhal a vystřelil, vychytal ho však Brandon Maxwell.

Na druhé straně se snažil dotlačit puk pod brusle gólmana aktivní Pavel Musil, Michael Petrásek v litvínovské svatyni byl ale pozorný. V polovině utkání mladoboleslavská obrana nestačila na výborně hrajícího i kličkujícího Rostislava Martynka, který v pádu a ponechaná výhodě nasměroval puk do boleslavské brány. Litvínovu se tedy podařilo vyrovnat. V závěru druhé třetiny se Bruslaři snažili znovu dostat do vedení. Jmenovitě se o to pokusil třeba Tomáš Hyka se svou střelou z levého kruhu. Útočníka Středočechů ale domácí brankář vychytal. I po druhé třetině bylo skóre vyrovnané – 3:3.

Hned na začátku třetí třetiny měli Mladoboleslavští jedinečnou šanci, jak se znovu dostat do vedení. V samostatné akci byl faulován Tomáš Hyka, ale jeho trestné střílení nebylo proměněno. Příležitost dostat se do vedení měl i Litvínov – jmenovitě však nejprve vychytal Rostislava Martynka u pravé tyče Brandon Maxwell. Boleslavská obrana ale byla i nadále poněkud laxní, čehož využil v levém kruhu volný Jakub Černý, jenž přesně nasměrovanou střelou změnil skóre na 4:3.

Vstřelit „bůra“ mohl krátce po předposlední komerční přestávce utkání Robin Hanzl, jenže litvínovskému hráči se nepodařilo trefit z mezikruží správně. Z úniku mohl úspěšně zakončit třeba Miroslav Hořava, ale koncovka u tyče mu příliš nevyšla. Mladá Boleslav sice hrála devět minut před koncem základní hrací doby přesilovou hru, jenže během ní Litvínov velice srdnatě bojoval a blokoval střely, takže se hokejisté ze středních Čech neprosadili. Domácí hráli na konci třetí třetiny dokonce přesilovou hru pět na tři, jenže během té se jim nepodařilo duel rozhodnout. To mohlo VERVU mrzet, protože hosté nakonec dotáhli duel do prodloužení. Ve skrumáži před brankou Litvínova se při power-play dobře zorientoval Tomáš Pospíšil a vyrovnal na 4:4.

V prodloužení se hrál podle očekávání hodně atraktivní hokej se šancemi na obou stranách. Největší ze strany Bruslařů měl v situaci dva na jednoho Tomáš Hyka, jenže boleslavský útočník nezvládl překonat Michaela Petráska v litvínovské brance. Minutu a půl před koncem prodloužení nastala z nejasných důvodů nepříjemná situace s gólmany. Ze zápasu odstoupil Brandon Maxwell, kterého nahradil Jan Lukáš, ten však hned z první střely inkasoval. Prostřelil ho Robin Hanzl. Mladá Boleslav tedy prohrála už druhý zápas za sebou v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (HC VERVA Litvínov): Mně se utkání hodnotí strašně těžko, protože jsme měli výborný vstup, ale potom už se nám tolik nedařilo. Dost dlouho se tam posuzovalo to, zda jsme vstřelili třetí gól, nebo ne. Ta přestávka, během které se volalo videorozhodčímu, jednoznačně hrála ve prospěch Mladé Boleslavi, která se potřebovala nadechnout. Naše výborně rozehraná třetina tedy nakonec skončila vyrovnané. Jsme rádi, že jsme uhráli dva body, ale myslím si, že jsme měli na víc. Chválím ale mužstvo, že utkání zvládlo, protože jsme mohli taky klidně prohrát. Na konci třetí třetiny při power-play pak nastala z naší strany obrovská chyba, kdy byl obránce minutu a půl na ledě a pro nás nepochopitelně neodjel střídat. Výhra nás však těší, protože Mladá Boleslav má výborné tři lajny plné výborných Bruslařů. Proti tomuto týmu se nehraje vůbec lehce.

Boris Žabka (BK Mladá Boleslav): Měli jsme slabší vstup do utkání, inkasovali jsme a museli jsme se z toho oklepat. Zvládli jsme využít přesilovky, z nichž jsme vyrovnali, následně i vedli. Snažili jsme se hlídat střední pásmo, což se nám bohužel nepodařilo a dostali jsme gól na 3:3. Na začátku třetí třetiny jsme bohužel nevyužili trestné střílení. To je velká škoda, protože by byl soupeř v roli toho, kdo musí dotahovat. Úsilím a snahou jsme ale dokázali utkání dotáhnout do prodloužení, když jsme vyrovnali při power-play. Co se týče prodloužení, tak se pak chceme podívat na video, protože se nám tam nezdála jedna situace, měli jsme pocit, že soupeř možná dohrával ve čtyřech hráčích. Na to se ale rozhodně nechceme vymlouvat. Potom při nás také stála smůla, protože brankáři praskl nůž a musel odejít do kabiny pro jiný.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.