BK MLADA BOLESLAV
10. 9. 2017 | Vojtěch Tůma

Dobrý výkon nestačil. Bruslaři podlehli Chomutovu 1:2

2., neděle 10. 9. 2017
Ml. Boleslav - Chomutov MBL - CHM
M l. B o l. – V prvním domácím utkání nového ročníku Tipsport extraligy mladoboleslavští hokejisté přivítali Chomutov, tedy tým, který se na jaře postaral o jejich vyřazení v předkole vyřazovacích bojů. Hned od úvodní minuty se hrálo v solidním tempu, do vedení se zásluhou přesilovkové dorážky Michala Poletína dostali hosté. Inkasovaná branka Bruslaře nakopla, na konci té první a hlavně v průběhu druhé třetiny se jim svého soupeře dařilo přetlačovat, žádná z šancí ale k vyrovnání nevedla. To se povedlo až na začátku závěrečně dvacetiminutovky, kdy Kotvanovu střelu do sítě tečoval Pavel Musil. Poslední slovo ale přeci jen měli Piráti, kterým tříbodový zisk zajistil Marek Tomica.
Ml. Boleslav: Maxwell – Němeček, Stříteský, Hrdinka, Říha, Hanzlík (C), Kotvan, Knot – Lenc (A), Klepiš (A), Musil – Valský, Knotek, Urban – Orsava, Žejdl, Látal – Pacovský, Pabiška, Procházka
Chomutov: Laco – Rašner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa, Slovák, Grman – Tomica (A), Huml (A), Vondrka (C) – Sklenář, Růžička, Skokan – Koblasa, Lauko, Tomeček – Poletín, Chlouba, Hlava
Branky a nahrávky: 44. Musil (Kotvan, Klepiš) – 9. Poletín (Flemming, Vondrka), 54. Tomica (Vondrka). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič – Kajínek, Kis. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 571. Střely na branku: 34:24. Zblokované střely: 4:9. Hity: 16:19. Vhazování: 38:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Fotogalerie

Komentář

Začátek utkání se nesl ve velice solidním tempu. První velkou šanci si vytvořili hosté, když po Valachově nahození před Maxwellem doráželi Lauko s Tomečkem, ovšem ani jeden z nich si na domácího gólmana z bezprostřední blízkosti nepřišel. Středočeši se do zakončení moc nedostávali, největší potlesk z tribun si tak vysloužil Klepiš, jenž krásným hitem poslal k ledu Rašnera. V sedmé minutě byla k vidění příležitost na každé straně. Nejprve hosté krásnou kombinaci do zdárného konce nedotáhli jen díky Sklenářově špatnému zpracování před prázdnou brankou, o chvíli později svůj parádní slalom střelou těsně vedle zakončil Martin Procházka. Následně byl za nešikovný zákrok vyloučen Hanzlík, přesilovou hru Piráti bleskově využili, když se po Flemmingově ráně z dorážky trefil Michal Poletín.

Vyrovnání se Bruslaři mohli dočkat po Mrázkově kiksu, když Valský nalezl do mezikruží si sjíždějícího Knotka, Laco se ale stihl okamžitě přemístit. Pár sekund nato se boleslavská letní posila z Liberce ocitla před poloprázdnou svatyní soupeře, kotouč ale Valského neposlechl a v ten nejméně šťastný okamžik mu přeskočil čepel. Domácí se snažili i nadále, po Stříteského nahození puk Lacovi vypadl z výstroje, o dorážku se pokoušejícího Musila ale fauloval Huml. Při přesilové hře se sám před hostujícím gólmanem zjevil Klepiš, s bekhendovým blafákem si ale na mrštného Laca nepřišel. První formace Augustovy družiny hrála velmi aktivně, v osmnácté minutě se po mantinelu protáhl Lenc, který poté nalezl před branku putujícího Klepiše, ten ale opět neuspěl.

Hosté si do začátku druhé periody přenesli část ze své přesilovky. Zhruba po dvaceti odehraných vteřinách od modré čáry napřáhl Tomáš Slovák, po jehož dělovce puk skončil jen těsně nad brankou Středočechů. Poté následovala zhruba minutu a půl trvající pasáž, v níž Bruslaři svého soupeře pořádně zatlačili. Jejich tlak vyústil v Orsavův pas pro Látala, který z dobré pozice v nepatrném záklonu zakončil mimo tři tyče. Začátek sedmadvacáté minuty přinesl Augustovým svěřencům přesilovou hru. Během ní nejprve těsně vedle zakončoval Urban, později si zpoza soupeřovy svatyně vybruslil Valský, Laco ale vytáhl další povedený zásah. Piráti si žádné vážnější příležitosti nevypracovávali, místo toho se spíše soustředili na bránění středního pásma a vpřed se vydávali jen málokdy.

Boleslavských hokejistů byl naopak plný led, ve dvaatřicáté minutě se až do zakončení prokličkoval Procházka, Laco ale prostor u bližší tyče vykryl včas. Netrvalo to dlouho a vyrovnání měl na hokejce Jakub Orsava, doslova v poslední možný moment mu ale do rány hokejku vložil Dlapa. K možnosti, která by v podání Severočechů stála za zmínku, se až necelé čtyři minuty před druhou sirénou propracoval Huml, nechal však pouze vyniknout lapačku Brandona Maxwella. Zanedlouho mohli hosté své vedení navýšit, když Stříteský nešikovně namazal Růžičkovi, ten ale brankáře Bruslařů nepropálil. S blížícím se koncem druhého dějství se Chomutov začal herně zvedat, nepopulární gól do šatny mohl vsítit Vondrka, přečíslení dvou proti jednomu ale zakončil ranou vedle levé tyče.

Na startu třetí třetiny Valský brilantní zadovkou nalezl mezi kruhy číhajícího Urbana, boleslavský dlouhán se ale zdál býti spíše překvapen a v gólové pozici nakonec vůbec nevystřelil. Vyrovnáno bylo v čase 43:29, když se domácím podařilo využít přesilovku – po Klepišově přihrávce pálil Oldrich Kotvan a jeho ránu ještě těsně před Lacem šikovně tečoval Pavel Musil - 1:1. O pár vteřinek později Valský připravil další tutovku, tentokráte pálil Knotek, slovenský gólman v barvách Pirátů ale vytáhl zákrok večera. Svižný úvod poslední dvacetiminutovky pokračoval, nebezpečně pálil mladíček Lauko, Maxwell ale číhal na správném místě. Na druhé straně si na hranici pravého kruhu vybruslil Látal, jehož projektil Laco jen s obtížemi vyrazil před sebe, následní dorážka boleslavského rychlíka se ale také neujala.

V jednapadesáté minutě domácí fanoušky roztleskal Jakub Orsava, který se učebnicovou stahovačkou zbavil Slováka, jeho následný pokus ale skončil pouze na Lacovi. Nedlouho nato to ale v ochozech ŠKOENERGO Arény jen zašumělo, když Laukova teč jen o pár decimetrů minula boleslavskou pokladnici. Mladá Boleslav poté nevyužila přesilovku a krátce po jejím skončení podruhé inkasovala, když Maxwell neudržel kotouč po Vondrkově ráně, čehož využil dojíždějící Marek Tomica a vrátil Chomutovu vedení. Samotný závěr pak domácímu týmu dal naději v podobě šestapadesát vteřin trvající přesilové hře pěti proti třem. Bruslaři si šance vypracovali, Kotvana výtečně vychytal Ján Laco, Musilovu teč pak zastavila levá noha před brankou stojícího Flemminga. Hra bez brankáře už nic nepřinesla, a Piráti si tak z města automobilů odvezli plný bodový zisk.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (BK Mladá Boleslav): Myslím si, že první inkasovaná branka v oslabení nás trochu přibrzdila. Co se týče předváděné hry, tak druhá třetina probíhala přesně podle našich představ, vypracovali jsme si tlak a měli spoustu šancí, žádnou z nich se nám ale nepodařilo proměnit. Utkání určitě rozhodla naše nízká produktivita, a to jak při hře pět na pět, tak při přesilových hrách.

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): Já si myslím, že klíčem k úspěchu dnes byla zvládnutá první třetina. Připravili jsme se na tlak ze strany Boleslavi a zvládli jej ustát. Hned v úvodu se nám podařilo využít přesilovku, díky čemuž jsme se uklidnili. Ve druhé třetině nás soupeř dostal pod obrovský tlak a po odchodu do šaten jsme jednobrankové vedení drželi jen díky výbornému Lacovi. Třetí třetina byla vyrovnaná, inkasovali jsme z přesilovky a už se trochu začali strachovat o výsledek. Poté ale přišla šťastná situace, po které z dorážky skóroval Marek Tomica. Rozhodně se nejednalo o lehké utkání, proto si dnešní výhry moc ceníme.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.