BK MLADA BOLESLAV
19. 9. 2017 | Vojtěch Drbohlav

Bilance neprolomena. Ani po sedmi letech Boleslav v Liberci nevyhrála

5., úterý 19. 9. 2017
Liberec - Ml. Boleslav LIB - MBL
L i b e r e c – V úterý večer se boleslavští hokejisté představili na ledě Home Credit arény v Liberci, kde se jim dlouhodobě nedaří. Bruslaři vyhráli v Liberci naposledy v listopadu 2010. Ani 19. září 2017 nenakročili ke zlomení této bilance nejlépe. Nešly jim přesilovky a neproměňovali šance. Boleslavští tedy i tentokrát odjeli z nejbližšího krajského města s nepořízenou. Už v pátek je však čeká nový soupeř a nový zápas.
Liberec: Will – Pyrochta, Jánošík (A), Plutnar, Šmíd (A), Mojžíš, Derner – Lakatoš, Jelínek (C), Krenželok – Bakoš, Bulíř, Bartovič – Stránský, Jašek, Ordoš – Hrabík, Vantuch, Špaček
Ml. Boleslav: Maxwell – Eminger, Hanzlík (C), Říha, Hrdinka, Knot, Němeček – Pacovský, Musil, Lenc (A) – Urban, Klepiš (A), Valský – Látal, Žejdl, Orsava – Procházka, Najman, Pabiška
Branky a nahrávky: 29. Bulíř, 41. Jánošík (Bakoš), 50. Jelínek (Lakatoš, Krenželok) - 59. Žejdl (Lenc, Musil). Rozhodčí: Šír, Hejduk – Frodl, Kajínek. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 893. Střely na branku: 35:30. Zblokované střely: 5:6. Hity: 10:10. Vhazování: 32:31. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Komentář

Do derby vstoupili tradičně aktivněji liberečtí hokejisté. V páté minutě vyslal na Brandona Maxwella prudkou střelu z blízka Lukáš Jašek. Brankář Mladé Boleslavi byl však pozorný. Bruslaři se ale osmělili a zejména první formace Středočechů nejednou Bílým Tygrům nadělala starosti poblíž brankoviště.

V dalších minutách první třetiny neviděli diváci ve slabě zaplněné aréně moc šancí. Ačkoliv došlo k několika zákrokům na hranici faulu, a to z obou stran, vylučovalo se poprvé až necelých pět minut před koncem prvního dějství. Bruslaři tedy hráli přesilovou hru. Jenže v té libereckou branku neohrozili. Naopak – po chybě Ronalda Knota na obranné modré čáře nechybělo mnoho, aby vedl právě Liberec. Po dvaceti minutách šli však hokejisté do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá třetina začala v rychlém tempu. Solidní šanci neproměnil hned v úvodu Jakub Valský, jehož střelu vychytal Roman Will. Slibnou příležitost na vstřelení prvního gólu zaznamenal také Martin Bakoš. Ten však blízko před Brandonem Maxwellem nezpracoval ideálně kotouč. To Bílí Tygři po dvou bídných přesilovkách Mladé Boleslavi vyškolili Bruslaře v tom, jak se početní výhody mají hrát. Po 16 sekundách se prosadil Michal Bulíř. Boleslavská obrana vůbec nestačila na tempo domácích, a tak Brandon Maxwell neměl moc šancí stihnout se přesunout proti dorážce do pravého horního rohu.

Po polovině utkání měli Bruslaři povedenou pasáž hry. Jenže nestříleli moc přesně. Například Martin Látal ze slibného postavení trefil jen plexisklo. Závěr druhé třetiny vypadal jako kdyby hrál Liberec přesilovou hru. Jenže Bílí Tygři měli velký tlak na boleslavskou bránu při herní situaci pět na pět. K dorážce bez přípravy se dostal Jakub Orsava, ale ani jemu se nepodařilo efektivně zakončit. Po druhé třetině bylo skóre 1:0. A to mohli být Středočeši rádi, že Liberec nevedl o víc branek.

Po půl minutě dokázali ve třetí třetině využít Tygři i druhou přesilovku ze tří. Po střele od modré čáry se prosadil Adam Jánošík. Záhy mohl navýšit vedení domácích ještě Lukáš Jašek, jenž si najel do pravého kruhu, odkud vystřelil. Trefil ale připraveného brankáře Mladé Boleslavi.

I dál patřil led domácím Severočechům. Ti sice nepotrestali další Němečkovo vyloučení. To je však nemuselo mrzet. Petr Jelínek se napřáhl v pravém kruhu, odkud zamířil do horní části hostující brány. Dobré střídání prožila na konci třetí třetiny čtvrtá formace Mladé Boleslavi. Martin Procházka pohlednou kličkou obelstil protihráče a vybídl k zakončení Lukáše Pabišku, ten však přestřelil. O chvíli později se nepodařilo prosadit ani Jakubu Klepišovi, i on byl ve slibné pozici.

Boleslavští sice na konci utkání vstřelili alespoň jeden gól zásluhou Lukáše Žejdla, leč smutnou bilanci s Libercem ani tentokrát neproměnili.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán, Bílí Tygři Liberec: Utkání rozhodly přesilovky. My jsme v nich dali na začátku druhé i třetí třetiny góly, což nás uklidnilo. Jinak to byl vyrovnaný a bojovný zápas z obou stran. Rozhodla naše efektivita v zakončení a bojovnost. Jsem rád, že jsme to s tak těžkým soupeřem zvládli.

Patrik Augusta, BK Mladá Boleslav: Myslím, že jsme dvě třetiny viděli vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách. Zápas rozhodla přesilovka na začátku třetí třetiny, kdy jsme dostali rychlý gól na 0:2. To nás trochu srazilo do kolen. Přestože byla spousta času do konce, tak domácí tým branka nakopla a pak už to dohráli parádně.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.