BK MLADA BOLESLAV
6. 10. 2017 | Vojtěch Tůma

O výhře nad Zlínem Bruslaři rozhodli už v první třetině

10. (TV), pátek 6. 10. 2017
Ml. Boleslav - Zlín MBL - ZLN
M l . B o l . - První třetina pátečního utkání proti Zlínu patřila mezi to nejlepší, co mladoboleslavští hokejisté v dosavadním průběhu tohoto ročníku Tipsport extraligy předvedli. Svého soupeře totiž přehrávali ve všech ohledech, na ledě naprosto dominovali, navíc se dokázali hned třikrát prosadit. Na dvou trefách se podílela útočná formace ve složení Orsava, Žejdl, Klepiš, která poslední dobou disponuje mimořádnou formou. V prostřední periodě se Berani herně zvedli a zcela zaslouženě se svému soupeři dostali na dostřel, Bruslaři se ale včas vzpamatovali a také po druhé siréně do šaten odcházeli s tříbrankovým náskokem. Závěrečné dějství už další branku nepřineslo, svěřenci Patrika Augusty si komfortní vedení zkušeně pohlídali, a mohli se tak radovat z dalších tří bodů do tabulky.
Ml. Boleslav: Maxwell – Hanzlík (C), Eminger, Říha, Němeček, Stříteský, Hrdinka, Knot – Lenc (A), Holík, Musil – Valský, Knotek, Pacovský – Orsava, Žejdl, Klepiš (A) – Procházka, Urban, Kousal
Zlín: Štůrala – Řezníček, Matějíček, Freibergs, Ferenc, Valenta, Padrnos, Gazda – Ro. Bukarts, Honejsek, Šťastný – Kubiš (A), Sedláček, Ondráček (A) – Veselý (C), Popelka, Okál – Illo, Fryšara, Ri. Bukarts
Branky a nahrávky: 2. Klepiš (Žejdl, Orsava), 6. Valský (Pacovský), 13. Orsava, 36. Orsava (Říha, Němeček) – 36. Sedláček (Ferenc, Ondráček). Rozhodčí: Hribik, Souček - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 875. Střely na branku: 35:23. Zblokované střely: 3:2. Hity: 6:5. Vhazování: 39:28. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Fotogalerie

Komentář

Vstup do utkání vyšel Bruslařům fantasticky. Už v čase 1:17 prošla výstrojí gólmana Štůraly, který na poslední chvíli nahradil zraněného Libora Kašíka, rána Lukáše Žejdla, načež se v tlačenici před brankou nejlépe zorientoval Jakub Klepiš a doklepl volný kotouč do sítě – 1:0. O pár okamžiků později mohli aktivní domácí své vedení ještě navýšit, když Klepiš před poloprázdnou svatyní nalezl Orsavu, ten ale v obrovské příležitosti nezacílil přesně. Nedlouho nato už ale svěřenci Patrika Augusty druhý zářez přidali, když Pacovský nádhernou zadovkou od mantinelu uvolnil Jakuba Valského, jenž svižnou střelou do protipohybu nedal Štůralovi šanci. Mladoboleslavští hokejisté stále neměli dost, v sedmé minutě se sám před zlínskou svatyní ocitl Urban, bekhendový blafák ale do zdárného konce nedotáhl.

Ševci nevěděli, kde jim hlava stojí, po Illově faulu vysokou holí se navíc museli bránit čtyřminutové přesilovce soupeře. Během jejího průběhu ŠKOENERGO Aréna málem explodovala potřetí, Klepiš ale trefil horní tyč a Knotek minul úplně odkrytou pokladnici dezorientovaného Štůraly. První práci pro Maxwella si žlutomodří přichystali až v jedenácté minutě, táhlý projektil Robertse Bukartse ale boleslavský gólman zastavil maskou. V čase 12:09 už na světelné tabuli svítilo skóre 3:0. Opět v tom měl prsty nezastavitelný Klepiš, jehož střela před Štůralou rozpoutala pořádný zmatek, čehož bleskově využil Jakub Orsava, nutno ale poznamenat, že nedůrazná obrana hostí mu zakončení až příliš usnadnila. O ojedinělou možnost Beranů se postarali dva lotyšští hokejisté, Freibergsovo ukryté nahození od modré čáry jen těsně mimo usměrnil dobře postavený Roberts Bukarts, a hosté tak o přestávce měli o čem přemýšlet.

Úvod prostředního dějství se nesl v daleko klidnějším duchu, oba gólmani byli poměrně dlouho bez práce. To se změnilo ve třiadvacáté minutě, když nejprve decimetry scházely pokusu Lukáše Žejdla, na druhé straně proti Valentovi zasáhl Maxwell. Po Veselého podražení měli Středočeši k dispozici přesilovku, v níž si mezi kruhy nabruslil Lukáš Žejdl, trefil ale pouze na hranici brankoviště blokujícího Ference. Vzhledem ke komfortnímu vedení se Bruslaři spíše stáhli a na ledě už tolik nedominovali, což kráse utkání rozhodně neprospívalo, Zlín totiž pokračoval v matném výkonu a v ofenzivě působil bezzubě. Třicátá minuta přinesla tvrdou střelu z hole Matějíčka, po níž puk vypadl Maxwellovi z lapačky, dorážející Rihards Bukarts ale z bezprostřední blízkosti minul.

Domácí místy působili až příliš laxně, svěřenci trenéra Svobody se naopak začali zvedat a hnali se za kontaktní trefou. Velmi blízko k ní měl po levém křídle ujíždějící Kubiš, jehož projektil kousek před Maxwellem nad horní tyč přizvedl bránící Eminger. Zlínským nešla upřít snaha, sérii šancí odstartoval nepřesně pálící Roberts Bukarts, nedlouho nato jej z podobné pozice napodobil kapitán Veselý. V čase 35:23 se ševci dočkali zcela zaslouženého snížení, když Ferencovo nahození přesně mezi Maxwellovy betony tečoval Jiří Ondráček - 3:1. Inkasovaný gól ale domácí probral, o dvacet vteřin později totiž Štůralovo zaváhání potrestal na hranici brankoviště opět důrazný Jakub Orsava. Najednou bylo Bruslařů zase plné kluziště, po Holíkově zadovce si strážce zlínské svatyně položil Musil, bekhendem ale poslal puk nad horní tyč.

Do třetí třetiny si svěřenci Patrika Augusty přenesli část ze své další přesilové hry, hostující defenziva ale tentokráte obstála na výbornou. Ve dvaačtyřicáté minutě se díky zrychlení ve středním pásmu do zajímavě vypadající možnosti přihnal Tomáš Urban, Freibergs ale do jeho rány stačil položit hůl a přizvednout puk do ochranné sítě. O chvíli později se po Žejdlově nabídce zcela osamocen mezi kruhy ocitl Jakub Orsava, hattrick ale díky včas zasahujícímu Štůralovi zkompletovat nedokázal. Následoval Knotův faul a přesilovka pro hosty. Ti se však zmohli pouze na Okálovu nedůraznou navštívenku, do samostatného úniku se navíc utrhl Lenc, se střelou mezi betony si ale na gólmana ševců nepřišel. Hra se znovu otevřela až v druhé polovině posledního dějství.

Nejprve Okálův úprk zlikvidoval pozorný Maxwell, Ferencovo nahození pak jen těsně vedle tečoval před brankou zaparkovaný Šťastný. Na druhé straně připravil Lukáš Žejdl palebnou pozici pro na levém kruhu osamoceného Klepiše, Štůrala se ale stačil bleskově přemístit a fantasticky zasáhl. Minutu a půl před koncem Valský zpoza branky nalezl Pacovského, který puk připravil lépe postavenému Ronaldu Knotovi, jeho dělovku ale Štůrala nadvakrát zneškodnil. Závěrečný tlak Beranů se nekonal, Bruslaři si komfortní náskok pohlídali a vyhráli druhý domácí zápas v řadě.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (BK Mladá Boleslav): Nám se první třetina povedla náramně, utkání jsme v ní rozhodli. V té druhé jsme si mysleli, že už to půjde samo a trochu polevili, soupeř se naopak zlepšil. Zlín výborně ubránil naše přesilovky, ve kterých jsme určitě mohli zápas definitivně zlomit. Zaplaťpánbůh, že jsme na soupeřovu kontaktní trefu ihned odpověděli. Třetí třetina už z naší strany byla opatrnější, soupeř se na nás tlačil, ale náskok se nám už podařilo udržet.

Robert Svoboda (Aukro Berani Zlín): Věděli jsme, že na nás domácí budou chtít nastoupit, ale začátek utkání se nám vůbec nepovedl. Inkasovali jsme tři rychlé góly ze situací okolo naší branky, kde jsme byli nedůrazní. Trefou na 3:1 se nám podařilo trochu zvednout a dostat se zpět do zápasu. Paradoxně jsme ubránili soupeřovy výborně sehrané přesilovky, ale takové góly, jaké jsme dnes v Boleslavi inkasovali, dostávat nemůžeme.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.