BK MLADA BOLESLAV
13. 10. 2017 | Tereza Velikovská, Zdena Bobková

Bruslaři se na Spartě rvali, z Prahy však odjíždí bez bodu

12., pátek 13. 10. 2017
Sparta - Ml. Boleslav SPA - MBL
P r a h a – První třetina skončila bezbrankovým rozdílem, ale v té druhé už góly padaly. Na přesilovkový gól Pavelky z 24. minuty reagoval boleslavský Knotek, který si v zápase připsal hned dva kanadské body. Bruslaři svého soka přestříleli a na ledě měli místy i větší převahu, přesto svých šancí nevyužili. Ve třetí třetině se Sparta ujala opět jednogólového vedení, ovšem za minutu a půl vyrovnával Valský, kterému pomohla přihrávka navrátilce Kotvana. Sparta si ale o minutu později vzala své hubené vedení zpět a výsledek 3:2 už si až do konce utkání zkušeně pohlídala.
Sparta: Honzík – Pavelka, Dvořák, Nedomlel, Zámorský, Mikuš, Kalina – Smejkal, Pech, Saponari – Forman, Hlinka (C), Klimek – Uher, Vrána (A), Říčka – Kudrna, Reichenberg, Kumstát (A) – Rousek
Ml. Boleslav: Maxwell – Hanzlík (C), Eminger, Říha, Němeček, Kotvan, Knot, Hrdinka – Musil, Holík, Lenc (A) – Pacovský, Knotek, Valský – Klepiš (A), Žejdl, Orsava – Pabiška, Urban, Procházka
Branky a nahrávky: 24. Pavelka (Saponari), 45. Kudrna (Pavelka), 48. Mikuš (Pech, Saponari) – 33. Knotek (Valský, Lenc), 47. Valský (Kotvan, Knotek). Rozhodčí: Hodek, Pešina – Bláha, Špůr. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 438. Střely na branku: 24:31. Zblokované střely: 9:6. Hity: 13:16. Vhazování: 36:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Komentář

V první třetině utkání měli hostující hráči jasně navrch. Do utkání vstoupili přečíslením dvou na jednoho, kdy Pacovský netrefil puk před prázdnou brankou, a i dál vytrvale zaměstnávali gólmana Honzíka. Brzy si vynutili i první přesilovku, ve které se dostali do nejnebezpečnějších situací Knotek a Lenc. Tlak pokračoval i ve hře v pěti na obou stranách, kdy měl další velkou šanci exsparťan Pacovský.

V polovině prvního dějství se mezi Zámorským a Nedomlelem prosmýkl Valský a uháněl sám na Honzíka, který ale skvěle pokryl jak jeho střelu, tak následný pokus o dorážku. Hned z protiútoku měli šanci i sparťané, sám na Maxwella najížděl Rousek. S jeho střelou si ale gólman Středočechů poradil. Práci měl i při střele Kudrny a také v posledních dvou minutách před přestávkou, kdy sparťané poprvé v zápase soupeře přehrávali. Na střely Boleslav tuto třetinu opanovala v poměru 13 ku pěti.

Do druhé dvacetiminutovky už sparťané vstoupili o poznání lépe a brzy si vynutili svoji první přesilovku. Zámorský se svou střelou od modré ještě neuspěl, Hlinka v dobré šanci promáchl. Poté už to ale vyšlo a nejproduktivnější obránce Sparty Tomáš Pavelka pálící od modré čáry otevřel skóre utkání. Špatně si nevedli ani Reichenberg a po něm Pech, ale druhý gól sparťané nepřidali. Poté se vzpamatovali i hosté a Knot nastřelil tyčku sparťanské branky.

Ve 33. minutě se Mladé Boleslavi podařilo vyrovnat. Lenc s Valským dobře zapracovali v rohu a druhý jmenovaný poslal kotouč na vrchol kruhů na Tomáše Knotka, který zavěsil kotouč pod břevno. Jeho střelu sice Honzík nedokázal pokrýt, ale poté si smlsnul na Urbanovi s Procházkou. Právě Procházka zakončoval přečíslení po křizné nahrávce, ale sparťanský gólman se dokázal roztáhnout na brankové čáře a kotouč za ni nepustil.

V úvodu třetí třetiny dohrávali sparťané zbytek přesilové hry, ale tentokrát ji využít nedokázali. Poté se s góly roztrhl pytel. Nejprve si připsal krásnou individuální akci Andrej Kudrna, který si najel před branku, přejel těsně před Maxwellem a zasunul za něj puk. Vedení sparťanům vydrželo jen minutu a půl. Kotvan střílel od modré čáry, Honzíkovi propadl puk mezi betony, zůstal ležet těsně před brankovou čárou a pohotový Jakub Valský se k němu dostal dříve než domácí obránci.

Přesně za minutu už sparťané znovu vedli. Pech našel najíždějícího Juraje Mikuše, který krásnou střelou zápěstím překonal Maxwella. A s jídlem rostla chuť. Říčka si zpracoval puk na forhand a z těsné blízkosti napálil břevno mladoboleslavské klece. Tím pasáž napěchovaná góly a šancemi skončila a sparťané už si hubený jednobrankový náskok pohlídali až do konce.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Nedvěd, HC Sparta Praha: Neměli jsme dobrou první třetinu a byli jsme rádi, že jsme ji přežili za bezbrankového stavu, protože Boleslav v ní byla lepší. Pak jsme si v kabině něco řekli a malinko něco změnili. Hlavně se hráči nastartovali a postavili se k tomu jako profíci a dobrá parta. Zatáhli za jeden provaz. I po takovém začátku, který se nám nepodařil, a byly tam snad tři samostatné nájezdy, tak jsme nesklopili hlavy a šli jsme tam jako bojovníci. Druhá třetina se odbojovala a ve třetí už jsme byli herně lepší. I když jsme i v ní nechali soupeře vyrovnat, tak jsme ten zápas tak trošku kontrolovali.

Patrik Augusta, BK Mladá Boleslav: Prohráli jsme si utkání jednoznačně třetí třetinou. Myslím si, že dvě třetiny jsme byli při hře pět na pět lepší, vytvořili jsme si šance, které jsme neproměnili. Třetí třetinu jsme odehráli velice špatně a Spartě jsme to vítězství nabídli.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.