BK MLADA BOLESLAV
15. 10. 2017 | Zdena Bobková

Bruslaři předvedli mocný finiš, Třinec ale dotáhnout nedokázali

13., neděle 15. 10. 2017
Ml. Boleslav - Třinec MBL - TRI
M l. B o l. – Hosté v Boleslavi vedli již od druhé minuty, kdy Maxwella prostřelil Adamský. Třinečtí byli od prvních okamžiků lepším týmem a Bruslaři se trápili v koncovce. Maxwell držel ještě alespoň naději na zvrat, když vymazal čtyři přesilovky hostí. Jenže Třinec udeřil ve druhé periodě v závěru vlastního oslabení a třetí branku přidal záhy po té druhé. Bruslaři na začátku třetí třetiny vstali z mrtvých a odhodlali se k mocnému finiši. Nejprve na 1:3 snížil Klepiš a sedm minut po něm na dostřel snížil Ronald Knot. Nakonec to bohužel pro ně bylo vše a vzdor enormní závěrečné snaze na body nedosáhli.
Ml. Boleslav: Maxwell (41. Růžička) – Hanzlík (C), Knot, Říha, Kotvan, Němeček, Hrdinka – Lenc (A), Holík, Musil – Valský, Knotek, Pacovský – Orsava, Žejdl, Klepiš (A) – Procházka, Urban, Pabiška
Třinec: Hrubec – Doudera, Krajíček (C), Linhart, Jank, Musil, Adámek – Rákos, Marcinko, Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Cienciala, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski
Branky a nahrávky: 43. Klepiš (Valský, Kotvan), 50. Knot (Hanzlík, Orsava) – 2. Adamský (Polanský, Jank), 33. Cienciala (Rákos), 36. Irgl (O. Kovařčík). Rozhodčí: Hejduk, Bejček – Hynek, Klouček. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3 423. Střely na branku: 34:30. Zblokované střely: 7:13. Hity: 2:8. Vhazování: 40:33. Průběh utkání: 0:3, 2:3.

Fotogalerie

Komentář

Pro Bruslaře začalo utkání velice nešťastně. Oba týmy za sebou měly druhé střídání, když Maxwell musel lovit poprvé kotouč ze své sítě. Jiří Polanský vybojoval kotouč za brankou a přihrál jej před bránu úplně volnému Martinovi Adamskému, který prostřelil překvapeného Maxwella. Bruslaři neměli proti Ocelářům potřebný tlak, naopak Třinec mohl udeřit hned podruhé. Martin Růžička se dostal ke kotouči a střílel z první, ale Maxwell byl proti. Tlak Ocelářů ještě narostl v přesilovce, ve které Maxwell musel čelit několika nebezpečným pokusům. Domácí se jen těžko dostávali do zakončení. Musil se dokázal dostat až před Hrubce a hledal křižnou přihrávkou Pacovského, ten však v rozhodující okamžik promáchl.

Na místo kýženého tlaku domácích, kteří prahli po vyrovnání, přišla po faulu Knota již druhá přesilová hra Třince. Boleslavští se ke konci první třetiny trochu zformovali a zatlačili na svého soka. Blízko vyrovnávací branky byl Tomáš Knotek, kterému se ale těsně před Hrubcem svezl puk a ačkoli jej dokázal alespoň trochu nasměrovat do brány, kotouč se po Hrubcově dresu a tyči sklouzl mimo bránu. Domácí se snažili v závěru první části vystupňovat tlak, ale tvrdě naráželi na obranu hostí. Dojem z první třetiny pak navíc značně pokazil i krosček Jakuba Orsavy na Bohumila Janka, který po jeho zákroku zůstal ležet na ledové ploše s bolestivou grimasou.

Hosté začali druhou periodu dvouminutovou přesilovou hrou. Bruslaři však dokázali třinecký tlak ztlumit a v momentu, kdy se Orsava vracel na led vystartoval na modré Valský a prověřil Hrubce. Bruslaři do druhé třetiny vstoupili s mnohem větší razancí, jelikož za několik málo vteřin si po pravém křídle sjížděl Pacovský, který se snažil propálit třineckého gólmana. Nástup Boleslavi byl však otupěn dalším faulem, tentokrát Jakuba Klepiše, po kterém následovala již čtvrtá přesilová hra hostí. V ní nepříjemně dotíral Adámek a v druhé vlně hned Marcinko. Maxwell byl však při všech pokusech proti. Šance pro Boleslav tu byla při návratu Klepiše z trestné, ale boleslavská jednadvacítka Hrubce nepropálila.

Mezitím stadion rozvášnila šarvátka mezi Lencem a Linhartem, po které byli oba kohouti vysláni na trestnou. O několik vteřin přišel faul Martina Růžičky, takže šanci zahrát si přesilovku dostali i domácí. V ní nebezpečně střílel Kotvan, který ale jen bolestivě trefil bránícího Marcinka. V další pasáži se pak předvedl Klepiš, jeho pokus ale výtečně vyhmátl Hrubec lapačkou. Domácí pak dostali ještě možnost druhé přesilové hry, ale v té toho mnoho nepředvedli, ba co hůř, ještě sami inkasovali. David Cienciala ujel s Rákosem před Maxwella a prvně jmenovaný zamířil přesně do levého horního růžku boleslavské brány. Třinečtí navíc po dvou a půl minutách přidali třetí branku. Zbyněk Irgl si sjel do mezikruží a propálil Maxwellovi puk přesně k pravé tyči. Bruslaři se pak do konce druhé části zdáli z větší části frustrovaní a ani v prostřední části se jim gól vstřelit nepodařilo.

Závěrečná část začala ještě s minutovou početní převahou pro domácí. Do brány domácích se na závěrečných dvacet minut postavil Jan Růžička. V domácí kabině musel být o přestávce pořádný virvál, jelikož domácí zasypali Hrubce hned na úvod několika slibnými pokusy, a ta z hole Jakuba Klepiše skončila v třinecké brance. Boleslav po brance notně ožila a dělala Ocelářům místy slušné problémy. Vrcholem veškerého snažení byl pak gól Ronalda Knota, který prostřelil Hrubce z pravého kruhu. Domácí pak možná z rozhodujícího tlaku srazilo vyloučení Valského. V nastalé přesilové hře mohl Třinci pečetit výhru Marcinko, který ale z bezprostřední blízkosti Růžičku nepropálil. Bruslaři mohli po návratu Valského srovnat, ale Lenc si nezpracoval ideálně kotouč a tváří v tvář Hrubcovi neproměnil.

Tlak domácích dokázal opravdu gradoval a Jan Růžička na druhé straně neměl mnoho práce, naopak Šimon Hrubec musel ze své studnice šikovnosti lovit jeden zákrok za druhým. Minutu a půl před koncem byl Růžička odvolán z branky a Bruslaři to zkoušeli v šesti hráčích v poli. Vše bohužel marně.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (BK Mladá Boleslav): Špatně jsme vstoupili do utkání a obdrželi rychlý gól. Soupeř byl na koni, měl lepší pohyb a předčil nás ve většině herních činností. V první třetině jsme se tedy k ničemu nedostali. V té druhé jsme náš výkon trochu zvedli a hru vyrovnali. Poté se hrálo víc fyzicky na obou stranách. Když jsme začali hru pomalu převracet na naši stranu, tak jsme po hrubé chybě inkasovali druhý a třetí gól. To nás srazilo do kolen. V té chvíli, troufám si tvrdit, už nebylo moc lidí, kteří by nám věřili, že ještě se zápasem dokážeme něco udělat. To se nám ve třetí třetině povedlo, ale je špatné, že z toho nemáme ani bod. Na druhou stranu mužstvo ve třetí třetině ukázalo nějaký charakter a nyní bude na nás, na trenérech, abychom ukázali mužstvo připravit tak, aby takové výkony podávalo celý zápas.

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Jsme samozřejmě velmi rádi za tři body, které si z Mladé Boleslavi odvážíme. Bylo to cenné vítězství, které se nerodilo vůbec snadně. Do poloviny zápasu jsme byli schopni dávat branky a hrát jednoduchý hokej, který nás v této sezóně zdobí. Na konci druhé třetiny nám pak pomohla poctivě ubráněná oslabení. Od 10. minuty druhé třetiny se Boleslav nastartovala, ale hráči odvedli dobrý výkon, zejména právě v oslabeních. Ve třetí třetině Mladé Boleslavi pomohl brzký gól. Domácím potom narostla křídla a po zbytek utkání byli lepší. Na svém mužstvu oceňuji to, že hrálo po dvě třetiny parádní hokej, jaký si od nich představujeme. Hráči s brankářem ubojovali posledních vyhrocených deset minut zápasů i přes to, že měla Mladá Boleslav spoustu šancí. Oceňuji, že jsme to ustáli, ukázali charakter a blokovali střely. Šimon Hrubec podal výborný výkon, čímž nám zajistil velice cenné tři body.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.