BK MLADA BOLESLAV
17. 10. 2017 | Vojtěch Tůma

Na tříbodový zisk proti Jihlavě se Bruslaři pořádně nadřeli

14., úterý 17. 10. 2017
Ml. Boleslav - Jihlava MBL - JIH
M l . B o l . - Do úterního utkání s Jihlavou vstupovali mladoboleslavští hokejisté se změnou mezi třemi tyčemi, značných úprav se dočkaly také útočné trojice. První třetina příliš oku lahodící hokej nenabídla, útočící Bruslaře svazovala nepřesnost v kombinaci, naopak Dukla se věnovala spíše defenzivním činnostem. V prostřední dvacetiminutovce se tempo hry přeci jen zvýšilo, branek ale padalo poskrovnu, o tu jedinou se postaral Jakub Klepiš. Závěrečné dějství bylo pro diváky nejatraktivnější, svěřenci Patrika Augusty ale žádné výraznější komplikace nepřipustili, a druhou čtvrtinu základní části Tipsport extraligy tak odstartovali vítězně.
Ml. Boleslav: Růžička – Kotvan, Říha, Hanzlík (C), Knot, Němeček, Stříteský, Hrdinka – Valský, Holík, Klepiš (A) – Orsava, Žejdl, Pacovský – Urban, Knotek, Lenc (A) – Pabiška, Musil, Flynn
Jihlava: Volden – Suchánek, de la Rose, Zdráhal, Bryhnisveen, Ulrych, Šidlík, Váňa – Jiránek, Hlinka, Čachotský (C) – Rys, Hubáček, Kubalík – Anděl, Seman, Žálčík – Diviš (A), Skořepa (A), Protasenja
Branky a nahrávky: 25. Klepiš (Valský, Kotvan), 42. Klepiš (Žejdl, Holík), 49. Musil – 42. Suchánek (Čachotský, Kubalík). Rozhodčí: Hribik, Horák – Ondráček, Gerát. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 321. Střely na branku: 33:16. Zblokované střely: 8:7. Hity: 3:4. Vhazování: 33:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1 .

Fotogalerie

Komentář

Utkání začalo ve velmi pozvolném tempu, o největší vzrušení úvodních minut se postaral Matěj Stříteský, který tvrdým, ale čistým hitem poslal k zemi nepozorného Protasenju. První nebezpečnější střela na branku se narodila až v páté minutě, když Valský šikovnou žabičkou uvolnil Holíka, proti jeho pokusu ale Volden spolehlivě zasáhl. Jihlavští se kupředu příliš nevydávali, místo toho se spíše soustředili na urputné bránění středního pásma, což dělalo domácímu týmu problémy. I tak se ale osmá minuta nesla ve znamení boleslavského tlaku, nově složená první formace se ale přes bránícího soupeře ke střele neprobojovala, Hanzlík o chvíli později trefil jen před brankou blokujícího Bryhnisveena.

V úvodní desetiminutovce nevýrazná Dukla se málem ujala vedení po přečíslení tří proti dvěma, které po Čachotského nahození tečí zakončoval Tomáš Jiránek, Růžička si ale poradil jak s jeho lehkým usměrněním kotouče, tak i s následnou navštívenkou Jiřího Ryse. Na hokejky Bruslařů se postupem času začala vkrádat nepřesnost, po jedné z chyb ve středním pásmu se do zajímavé příležitosti dostal Filip Seman, boleslavský gólman ale předvedl reflexivní zákrok levým ramenem. K navýšení tlaku lepšící se Jihlavy měla pomoci první přesilová hra utkání, svěřenci Patrika Augusta ale svému soupeři žádnou větší šanci nepovolili a s přehledem ji ubránili. Největší šance prvního dějství se udála až těsně před zazněním sirény, když se Žejdl krásně prokličkoval až před Voldena, bekhendem ale o vlásek minul.

Pár sekund po úvodním buly druhé dvacetiminutovky se sám před Růžičkou zničehonic zjevil Čachotský, domácí gólman ale proti jeho ráně vytasil svůj beton. Na druhé straně byl blízko vstřelení vedoucí branky Musil, zamířil ale pouze do tyče Voldenovy pokladnice. Nedlouho nato už měli boleslavští fanoušci důvod k radosti, když Valského pokus norský gólman vyrazil jen k osamocenému Jakubu Klepišovi, který už s trefením odkryté pokladnice neměl sebemenší problém – 1:0. Elitní útočná trojice byla hodně vidět, v osmadvacáté minutě se zbytečného zaváhání dopustil Zdráhal, Valský svůj samostatný únik zakončil bekhendovou kličkou, puk ovšem poslal jen do připravené lapačky Larse Voldena.

Po vstřeleném gólu narostla Bruslařům křídla. O chvíli později totiž nebezpečně pálil Lukáš Pabiška, o dorážku se snažící Musil s Lencem ale kotouč do sítě dopravit nezvládli. Svěřenci Petra Vlka se k nebezpečněji vyhlížející možnosti propracovali až ve dvaatřicáté minutě, když Čachotský zpoza branky nalezl Ulrycha, Růžička se ale stačil přesunout. Poté si premiérovou přesilovku vyzkoušeli i Středočeši a soupeřovu nedisciplinovanost málem potrestali, Pabiškův projektil ale norský strážce jihlavské svatyně na poslední chvíli zneškodnil. Domácí veterán patřil k nejaktivnějším hráčům prostředního dějství, po jeho sklepnutí mohl dvě minuty před odchodem do šaten vedení Středočechů navýšit Musil, ve velké šanci ale minul.

Do poslední třetiny vstoupili svěřenci Patrika Augusty tím nejlepším možným způsobem. Krásnou přesilovkou kombinaci rozjel Holík, po jehož pasu měl Žejdl dostatek času na to, aby druhý gól jako na stříbrném podnose naservíroval Jakubu Klepišovi. Krátce poté se celku z Vysočiny naskytla obrovská příležitost na snížení v podobě dvojnásobné početní převahy. A hosté se na dostřel svému soupeři skutečně dostali, když Růžičkovi mezi rukou a tělem prošla ukrytá střela z hole Jakuba Suchánka. Vyrovnáno mohlo být v pětačtyřicáté minutě, několikrát tečovanou ránu Josefa Skořepy ale boleslavský gólman nadvakrát zneškodnil. Gólové hody ve třetí periodě pokračovaly.

V čase 48:18 si kotouč ze skrumáže za brankou našel cestu na hůl Pavla Musila, jenž nekompromisní dělovkou vymetl pavučiny v horním rohu Voldenovy svatyně. Poté se tempo hry podle očekávání uklidnilo, Středočeši se už nikam zbytečně nehnali a spíše si plnili obranné povinnosti. Po nedorozumění ve středním pásmu se ale sám na Růžičku hnal Rys, celou situaci ale díky parádně načasované rybičce zachránil Stříteský. Definitivní rozhodnutí měl na hokejce Holík, který se proháčkoval až do prostoru mezi kruhy, se střelou mezi betony ovšem neuspěl. Závěrečný nápor Bruslaři svému soupeři nepovolili, a po nedělní ztrátě s Třincem se před vlastními fanoušky vrátili na vítěznou vlnu, naopak Jihlava prohrála už počtvrté v řadě.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta, BK Mladá Boleslav: Předně chci říci, že to nebylo vůbec jednoduché utkání. Soupeř sem přijel s velmi dobrou defenzivou a v první třetině jsme měli se zavřenou modrou čarou velké problémy. Pak jsme zredukovali hru na tři pětky, z toho vycházel zlepšený pohyb a přišly i šance. Z přesilovky jsme zvýšili na 2:0, ale pak jsme naší chybou nabídli soupeři dvojnásobnou přesilovku, kterou využil. Dokázali jsme ale znovu odskočit na rozdíl dvou branek a závěr zápasu už jsme dohráli tak, jak bylo potřeba.

František Zeman, HC Dukla Jihlava: Utkání se mi nehodnotí lehce, protože jsme sem přijeli s určitou taktikou a tu jsme dvě třetiny vůbec nehráli. Až ve třetí části, kterou jsme ale paradoxně prohráli 1:2, se už některé dobré věci objevovaly. Když jsme snížili a ještě jsme cítili, že bychom mohli se zápasem něco udělat, tak jsme soupeři namazali na třetí gól a bylo hotovo.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.