BK MLADA BOLESLAV
5. 11. 2017 | Vojtěch Tůma

Boleslav neproměnila šance a ve formě hrajícím Vítkovicím podlehla 1:4

20. (TV), neděle 5. 11. 2017
Ml. Boleslav - Vítkovice MBL - VIT
M l . B o l . - Úvodní dějství nedělního utkání příliš pohledný hokej nenabídlo. Více ze hry měly Vítkovice, které svým nepříjemným stylem hry dělaly mladoboleslavským hokejistům velké problémy a zásluhou Kurovského se také ujaly vedení. Do prostřední periody nastoupili úplně jiní Bruslaři, už po jednatřiceti vteřinách srovnal Žejdl. Poté ale svěřenci Patrika Augusty neproměnili řadu šancí a za svou nemohoucnost v koncovce byli potrestáni, produktivní Ostravané do kabin odcházeli s dvoubrankovým náskokem. Očekávaný tlak ze strany Středočechů se ve třetí třetině nekonal, hosté si vedení bez vážnějších komplikací pohlídali, a zvládli tak už čtvrtý venkovní duel v řadě.
Ml. Boleslav: Růžička – Kotvan, Eminger, Hanzlík (C), Knot, Němeček, Říha, Hrdinka – Valský, Holík, Klepiš (A) – Orsava, Žejdl, Procházka – Lenc (A), Musil, Pacovský – Kousal, Urban, Pabiška
Vítkovice: Bartošák – Baranka, Hrbas, Klok, Sloboda (A), Výtisk (A), Trška, Krenželok – Květoň, Roman, Baláž – Olesz (C), Lev, Zdráhal – Szturc, Kolouch, Stránský – Kurovský, Jáchym, Tomi
Branky a nahrávky: 21. Žejdl (Klepiš) – 9. Kurovský (Jáchym, Tomi), 28. Roman (Květoň, Baláž), 36. Roman (Květoň, Baranka), 60. Szturc (Olesz, Klok). Rozhodčí: Petružálek, Pražák – Lhotský, Klouček. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 077. Střely na branku: 30:33. Zblokované střely: 9:11. Hity: 13:12. Vhazování: 34:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Fotogalerie

Komentář

Vstup do utkání lépe vyšel hostům, kteří svým aktivním napadáním dělali Bruslařům velké problémy. Ve druhé minutě Trškovo nenápadné nahození od modré čáry šikovně tečoval Roman Szturc, Růžička ale pravý beton stačil vytasit včas. O chvíli později se do přečíslení tří proti dvěma hnala elitní formace domácích, Valského pas na Klepiše ale parádním obranným zákrokem zneškodnil Klok. Obrovskou možnost si svěřenci Patrika Augusty vypracovali při vlastním oslabení, když Procházku nejprve vychytal Bartošák, při následné dorážce pak Pabiškovi před prázdnou svatyní přeskočil kotouč přes čepel. Nepsané sportovní pravidlo nedáš – dostaneš se opět potvrdilo v čase 8:18, když Jáchym nalezl před brankou zcela zapomenutého Daniela Kurovského, jenž vymíchal boleslavského brankáře a poslal Vítkovice do vedení.

Inkasovaný gól Středočechy poněkud přibrzdil, nad vodou je ale držel Jan Růžička. Dvacetiletý klubový odchovanec nejprve zneškodnil bekhendový pokus z hole Szturce, nedlouho nato pak vytáhl lapačku proti dalekonosné pumelici obránce Slobody. Po faulu kapitána Hanzlíka měli Ostravané k dispozici další hru v početní převaze, při níž Romanovu ránu, kterou nešťastně tečoval Hrdinka, Růžička vytěsnil doslova v poslední možný okamžik. Ihned po jejím skončení dostali stejnou výhodu také Bruslaři, z dvouminutového náporu ale vytěžili pouze Kotvanovu střelu mimo tři tyče a nepřesnou dorážku Pavla Musila. O vyrovnání se krátce před první sirénou hned několikrát mohl postarat Ronald Knot, Bartošák ale s přispěním svých kolegů všechny jeho projektily eliminoval.

Začátek prostřední dvacetiminutovky vyšel Augustově družině fantasticky, když už po jednatřiceti vteřinách hry Klepiš přesným pasem z rohu kluziště oslovil před brankou neobsazeného Lukáše Žejdla, který možností na vyrovnání nepohrdl – 1:1. Najednou byl Bruslařů plný led, ve třiadvacáté minutě se sám na Bartošáka řítil Kousal, zakončení mu ale nevyšlo, o pár vteřinek později se vítkovický gólman zaskvěl proti Martinu Procházkovi. Ostravané chvílemi nevěděli, kde jim hlava stojí. Po Hrdinkově nahození se před jejich pokladnicí rozpoutala pořádná skrumáž, Orsavovi ale dorážku znemožnil tradičně důrazný Výtisk. V čase 27:45 si hosté, kteří do té doby během druhého dějství Růžičku vůbec neprověřili, vzali ztracené vedení zpět. Mladoboleslavští hokejisté zaspali při návratu a do jejich otevřené obrany se vrhl Květoň, po jehož nahrávce přesně k tyči zamířil Ondřej Roman - 1:2.

Rozjeté Vítkovice byly všude o chvíli napřed a málem přidaly i třetí trefu, když Roman hledal před brankou trestuhodně volného Baláže, ten ale na puk těsně nedosáhl. Ve dvaatřicáté minutě mohlo být zničehonic srovnáno, forhendový blafák v podání Davida Němečka ale Bartošák se štěstím zneškodnil. Okamžitou protiakci Ostravanů střelou z mezikruží zakončoval Jakub Lev, domácí gólman ale předvedl reflexivní zákrok pravým ramenem. Nedlouho nato měli Vítkovičtí k dispozici čtyřiapadesát vteřin trvající přesilovku pěti proti třem. A velkou příležitost na navýšení svého vedení využili, když si na Květoňův pas sjel Ondřej Roman a z bezprostřední blízkosti nedal Růžičkovi čuchnout. Zpět na dostřel se Středočeši mohli dostat necelou půlminutu před koncem druhé periody, po Urbanově dorážce ale volný puk z brankoviště odpálil Hrbas.

Na začátku třetí třetiny Bruslaři opět velmi zbytečně usedli na trestnou lavici, během následující přesilovky útočil na hattrick Roman, Růžička se proti jeho ráně na bližší tyč ale stihl přemístit. O chvíli později měl mladoboleslavský gólman štěstí, když nejprve o pár decimetrů minul Peter Trška a těsně vedle pálil také Petr Kolouch. Hru v početní převaze si vyzkoušeli také domácí, pouze ale dokázali, že v této disciplíně se jim poslední dobou přestalo dařit. O největší vzrušení se tak postaral Jan Výtisk, který u mantinelu tvrdým, ale čistým způsobem trefil Dominika Pacovského. Domácí útočník poté zamířil do kabiny a ve zbytku zápasu už se na ledové ploše neobjevil.

V padesáté minutě byla Augustova družina blízko ke snížení, když pokus Davida Němečka, který se uvolnil díky parádní sóloakci, vyrazil Bartošák jen ke Kotvanovi, ten ale puk do sítě nezametl. Ex-zlínský obránce o pár okamžiků později pálil od modré, jeho bombu ještě těsně před Bartošákem tečoval Jakub Valský, gólmana Ostravanů ale lehké usměrnění kotouče nepřekvapilo. Už tři a půl minuty před koncem třetího dějství zkusili Boleslavští své štěstí při hře bez brankáře, tento tah jim ale nevyšel. V samotném závěru Vítkovice své vedení ještě navýšili, když se až před Růžičku propracoval Roman Szturc a bekhendovým zakončením mezi betony stanovil konečné skóre utkání.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (BK Mladá Boleslav): V našem podání to byl od začátku špatný výkon, chyběl tomu pohyb a agresivita. Soupeř nás jasně přehrával, my si trochu mysleli, že to půjde samo. Na začátku druhé třetiny jsme se dostali do hry přesilovkovým gólem, vytvořili si několik dobrých šancí. Jednu z nich jsme ale vyřešili špatně, soupeř se dostal do protiútoku a dal na 2:1, na nás po tomto momentu padla deka. Vůbec nechci snižovat výkon soupeře, který hrál výborně a závěr si s přehledem pohlídal, ale od nás to bylo asi nejhorší utkání v sezoně. Během reprezentační přestávky musíme tvrdě potrénovat a v hráčích znovu zažehnout jiskru a agresivitu.

Jakub Petr (HC Vítkovice RIDERA): Chybělo nám několik hráčů, příležitost dostali mladí kluci, kteří se prezentovali velmi aktivním hokejem. Nebylo to moc o taktice, měli jsme krátká střídání a snažili se soupeře vysoko napadat. Dařilo se nám proměňovat šance, hokej mě dnes opravdu bavil a musím říct, že po dlouhé době jsem tým pochválil.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.