BK MLADA BOLESLAV
19. 11. 2017 | Jitka Čechová

Boleslav působila ve Zlíně jako vyměněná. Porazila ho 6:1

23., neděle 19. 11. 2017
Zlín - Ml. Boleslav ZLN - MBL
Z l í n – V letošní sezoně vůbec poprvé překonali hokejisté Mladé Boleslavi hranici pěti branek na zápas. Pod vedením nově jmenovaného trenéra Vladimíra Kýhose předvedli Středočeši zdravě sebevědomý výkon vedoucí k nekompromisnímu vítězství 6:1. Po dvou brankách si připsal Jakub Orsava (navíc během pouhých dvou minut a sedmi sekund), po jedné pak Pacovský, Urban, Němec a Holík. Právě bývalí hráči Zlína v podobě Holíka (1+2) a Kotvana (0+3) se obzvlášť činili a dařilo se i nově příchozímu Němcovi (1+2). Beranům se podařilo snížit na konci druhé třetiny, než se ale mohli nadechnout k něčemu dalšímu, udeřili Bruslaři třemi brankami během tří a půl minut ve třetí části a rozhodli. Mladoboleslavští navíc stoprocentně využili přesilovky – všechny tři fauly Zlína potrestali a Maxwell ze 47 střel inkasoval pouze jednou.
Zlín: Kašík (46. Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Valenta, Matějíček, Žižka (A), Řezníček, Petran – Bukarts, Honejsek, Šťastný – Veselý (C), Fořt, Okál – Illo, Fryšara, Kubiš (A) – Popelka, Sedláček, Ondráček
Ml. Boleslav: Maxwell – Kotvan, Hanzlík (C), Říha, Němeček, Eminger, Štich, Bernad – Klepiš (A), Němec, Pacovský – Orsava, Holík, Valský – Pabiška, Urban, Lenc (A) – Procházka, Najman, Kousal
Branky a nahrávky: 37. Žižka (Bukarts, Šťastný) – 6. Pacovský (Němec), 24. Urban (Kotvan, Klepiš), 32. Němec (Kotvan, Urban), 44. Holík (Němec, Klepiš), 46. Orsava (Holík, Kotvan), 48. Orsava (Holík). Rozhodčí: Bulanov, Svoboda – Komárek, Barvíř. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 187. Střely na branku: 47:27. Zblokované střely: 5:4. Hity: 15:14. Vhazování: 33:36. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6.

Komentář

Bruslaři měli lepší a aktivnější začátek utkání a několikrát brankáře Kašíka nepříjemně překvapili. Svého tlaku ale nedokázali využít a po pár minutách hry se přihlásili o slovo i domácí. O sólovou akci se pokusil Honejsek, narazil ale na připraveného Maxwella. V šesté minutě na celkem dlouhou dobu přerušilo hru vysklené plexisklo, a když se opět začalo hrát, ukázalo se, že pauza prospěla Mladé Boleslavi. Během půl minutky se prosadil Dominik Pacovský.

Zlín vzápětí propásl asi největší příležitost, jakou mu Bruslaři během celého utkání poskytli. Totiž tři po sobě jdoucí fauly, z toho dva překrývající se a tudíž dvojnásobnou přesilovku. Berani toho ovšem mnoho nevymysleli, zatímco na Kašíkovu branku se ve vlastním oslabení hnal Valský. V závěru první části se mohl prosadit ještě Urban, jeho dorážka ale minula klec. Domácí Šťastný pro změnu trefil horní tyčku Maxwellovy branky.

Železo boleslavského brankáře zachránilo i na začátku druhého dějství. A „nedáš – dostaneš“ Zlínské dostihlo. Popelka vyfasoval dvě minuty za držení a Bruslařům stačilo pouhých osm sekund k tomu, aby Holík vyhrál buly, poslal puk na Kotvana a ten vzápětí na úspěšně střílejícího Tomáše Urbana.

Asi ne horší ale v produktivitě hodně tápající Berani faulovali krátce po polovině utkání podruhé a novopečeným svěřencům trenéra Kýhose stačilo tentokrát pouhých sedm sekund – Kotvanovo nahození od modré čáry úspěšně tečoval Vojtěch Němec. Ve 37. minutě se pak domácím podařilo vykřesat naději, to když se prosadil Tomáš Žižka. Povzbuzený Zlín odcházel do kabiny s vyhlídkami na lepší časy. To ještě netušil, co jej čeká.

Středočeši v úvodu poslední části nejprve využili v pořadí už třetí přesilovou hru. Ex-zlínský Petr Holík, jehož odchod mnozí fanoušci dosud nerozdýchali, nadvakrát překonal Kašíka. A začal koncert. V následujících 152 sekundách se Mladá Boleslav trefila znovu ještě dvakrát. Čerstvě chytající Štůrala, jehož po Holíkově trefě pustil mezi tři tyče Kašík, kapituloval rychlostí blesku a v obou případech zásluhou Jakuba Orsavy.

Tři tisíce diváků pak zbytek zápasu spíš už jen protrpěly. Bruslaři už drželi otěže utkání pevně ve svých rukách a zdecimovaný soupeř už nenašel sílu k odporu.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda, Aukro Berani Zlín: Pro nás je to krutý výsledek, ale hráče musím pochválit. Přistoupili k tomu se vším všudy, byl to boj se skvělým gólmanem. Škoda, že jsme v první třetině neproměnili nějakou přesilovku, ale my musíme bojovat dál a věřit, že budeme mít víc štěstí. Výsledek je výsledek, hra je hra, která dnes byla z obou stran pohledná. To, že fanoušci chtěli moji hlavu… Já mam jen jednu, a ta je zadaná, tím neposloužím. Nějaký tlak na sebe ale necítím.

Vladimír Kýhos, BK Mladá Boleslav: Ve Zlíně to samozřejmě mohu hodnotit jen kladně, ale určitě se výhra nerodila lehce. Musíme poděkovat hlavně gólmanovi, a také štěstí, kdy jsme z osmi střel dali pět branek. Ale to je hokej, já musím mužstvo pochválit za velkou obětavost, určitě není pro hráče jednoduché, když se mění trenér. Kluci fakt bojovali, například Klepiš padl do rány za stavu 6:1.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.