BK MLADA BOLESLAV
1. 12. 2017 | Tomáš Kalas, Tomáš Kalas, Vojtěch Tůma

Po mizerném výkonu se Bruslaři vrací z Jihlavy bez gólu i bez bodů

27., pátek 1. 12. 2017
Jihlava - Ml. Boleslav JIH - MBL
J i h l a v a - Místo Brandona Maxwella odchytal páteční utkání v Jihlavě Jan Růžička, který se mezi tři tyče vrátil poprvé od pátého listopadu. Úvodní dějství se neslo ve znamení velké vyrovnanosti a příliš hokejové krásy nenabídlo, to druhé, po jehož skončení bylo o vítězi jasno, patřilo Dukle. Třetinu hrůzy pro mladoboleslavské hokejisty odstartovala trefa Adama Zemana, který se do zaznění druhé sirény prosadil ještě jednou, na 3:0 při vlastním oslabení zvyšoval Tomáš Kubalík. V závěrečné periodě se Bruslaři s nepříznivým skóre ještě pokoušeli něco provést, jejich snahu ale hodně přibrzdilo vyloučení Jiřího Říhy na pět minut a do konce utkání. Svěřenci Vladimíra Kýhose se tak stali prvním týmem, který proti celku z Vysočiny vyšel gólové naprázdno, a pouze tak potvrdili, že nevyrovnanost výkonů je pro ně i nadále aktuálním problémem.
Jihlava: Volden – de la Rose, Suchánek, Stříteský, Šidlík, Kajínek, Ulrych, Zdráhal – Jiránek, Skořepa (A), Kubalík – Květoň, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, Seman, Žálčík – Rys, Hubáček, Diviš (A)
Ml. Boleslav: Růžička – Hanzlík (C), Říha, Němeček, Eminger, Kotvan, Bernad, Knot – Pacovský, Němec, Klepiš (A) – Knotek, Holík, Orsava – Pabiška, Musil, Lenc (A) – Procházka, Volf, Kousal
Branky a nahrávky: 22. Zeman (Čachotský, Šidlík), 29. Zeman (Čachotský, Jiránek), 37. Kubalík (Skořepa, Kajínek). Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Kis, Rampír. Vyloučení: 3:4, navíc Říha (MBL) 5 min. + trest do konce utkání za vražení na hrazení. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4 121. Střely na branku: 39:25. Zblokované střely: 15:9. Hity: 7:5. Vhazování: 33:28. Průběh utkání: 3:0.

Komentář

První třetina utkání začala v rychlém tempu a s minimem přerušení. Šance ale žádné nepřicházely, první, která stojí za zmínku, byla Emingerova nahrávka na jednoho z hostujících hráčů v přečíslení na konci jedenácté minuty, Suchánek jí ale výborně vyklekl a zabránil téměř jistému vedení hostí. Největší šance první třetiny ale dorazila na stadion v polovině sedmnácté minuty, Anděl zleva přihrával před branku na rozjetého Semana, který měl mnoho času na zakončení, avšak se ukvapil a trefil pouze Růžičkův beton. Chvíli po této akci byl vyloučen Hanzlík za hákování, Jihlava ale přesilovku nesehrála vůbec dobře.

Vstup do druhé třetiny byl pro domácí přímo snový. Čachotský se dostal k puku před svojí vlastní brankou a vydal se dopředu. Zhruba na pravém kruhu se otočil okolo Emingera a typickou stahovačkou na střed zůstal osamocen před Růžičkou. Celou akci ale vyšperkoval sklepnutím na volného Adama Zemana a potvrdil, že souhra Čachotský - Zeman pokračuje i v této sezoně. Po tomto gólu převzala Jihlava veškerou iniciativu v průběhu druhé třetiny a střelami zasypávala hostující bránu. Při vyloučení Emingera rozjel Kubalík svůj minisouboj s hostujícím gólmanem, po jeho dvou akcích byl stav souboje příznivější pro Růžičku. Devětadvacátá minuta přinesla ještě větší radost do Jihlavy a opět u toho byla dvojka Čachotský-Zeman. Čachotský zajel za bránu a nečekaně volil zadovku na na vrcholku pravého kruhu stojícího Adama Zemana, domácí forvard překonal Růžičku střelou na bližší tyč. Dukla pokračovala v honbě za dalším gólem, jenže přesilovku po vyloučení Klepiše nevyužila. Kdo by to ale čekal, že při hře v oslabení vstřelí Jihlava Středočechům kulku rovnou do srdce. Skořepa získal puk a dlouhým pasem vyzval úplně osamoceného Tomáše Kubalíka, ten střelou nad beton hostujícího gólmana jednak ukončil vzájemný minisouboj a také dal domácím vedení o tři branky.

Třetí třetina nabídla úplně odlišný obraz dvou předchozích. Hra se často kouskovala, rostly emoce a Jihlava tak dominantní nebyla. Vsadila na stejný scénář jako proti Olomouci a bylo štěstím pro domácí, když Říhovi puk před prázdnou brankou v pětačtyřicáté minutě uskočil. Loňský klíčový obránce Jihlavy pak byl bohužel ústřední postavou nepříjemné situace, když na konci sedmačtyřicáté minuty poslal na mantinel Kubalíka a způsobil mu krvavé zranění, sudí ho po krátké poradě poslali do kabin za vražení na hrazení. Pro Duklu to byl tak vítaný způsob, jak definitivně rozhodnout o osudu utkání. Nejblíže čtvrté trefě byl osm sekund před polovinou třetí periody Stříteský, místo střely ale volil nahrávku na hůře postaveného spoluhráče. Po vypršení pětiminutového trestu se na ledě hodně přitvrdilo, zejména hosté přestali unášet vývoj utkání. Utkání se i přes excesy některých hráčů na ledě dohrálo poměrně v klidu, závěr se nesl spíše v duchu ne úplně sportovního chování boleslavských fanoušků.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Zápas byl hodně vyrovnaný. Oba týmy chtěly, hra byla taková důrazná a důsledná, jak v ofenzívní, tak v defenzívní části. Naší zvýšenou aktivitou ve druhé třetině jsme vstřelili branky a klukům to pomohlo. Dostali větší klid na hokejky. Třetí třetina byla z naší strany oproti minulému zápasu dobře odehraná. Soupeř má v kádru spoustu šikovných hráčů, kteří si vytvoří šance. Ale Lars Volden chytal velice dobře i nebezpečné střely po ledě nebo střely přes hráče. Také to dodalo klukům klid na hokejky, abychom dotáhli zápas do vítězného konce, i přes strkanice, které k zápasu patří.

Viktor Ujčík (BK Mladá Boleslav): Zápas se pro nás od začátku nevyvíjel moc dobře. Domácí nastoupili s velkým elánem a odhodláním. Nám už se kumuluje únava, máme úzký kádr a většinu zápasu dohráváme na tři lajny. První třetina nám vzala spoustu sil. Doufali jsme, že první gól dáme my, bohužel se nám to nepovedlo a pak už to s námi šlo od desíti k pěti. Klukům nemohu vytknout nic, co se bojovnosti týče, ale v současné době nám chybí hokejovost a i trošku štěstí v zakončení. Zápas rozhodl rozdílový hráč a ten byl na straně Dukly - Tomáš Čachotský.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.