BK MLADA BOLESLAV
28. 12. 2017 | Vojtěch Tůma

Boleslav selhala v koncovce a podlehla Litvínovu 0:2

34., čtvrtek 28. 12. 2017
Ml. Boleslav - Litvínov MBL - LIT
M l . B o l . - První dějství nesmírně důležitého utkání s Litvínovem se odehrálo jasně v režii mladoboleslavských hokejistů. Ti svého soupeře přestříleli vysoko 17:3, vypracovali si i několik vyložených možností, hosty ale nad vodou fantastickými zákroky držel Pavel Kantor. Mizerná produktivita mohla svěřence Vladimíra Kýhose mrzet, krátce po návratu z kabin se totiž VERVA dostala do vedení, když Maxwella prostřelil Lukáš Válek. Zbytek prostřední periody kromě pohledných hokejových akcí nabídl také pár vyostřenějších momentů, bylo znát, že oběma celkům jde opravdu o hodně. Také ve třetí dvacetiminutovce se svěřenci Vladimíra Kýhose mohutně hnali za vyrovnáním, ale zkrátka a dobře jim nebylo přáno. V samotném závěru zkusili Bruslaři štěstí při hře bez brankáře, odkrytou klec ale trefil Peter Jánský.
Ml. Boleslav: Maxwell – Hanzlík (C), Němeček, Eminger, Kotvan, Dlapa, Říha – Orsava, Žejdl, Valský – Klepiš (A), Holík, Pacovský – Pabiška, Urban, Lenc (A)
Litvínov: Kantor – Kubát (A), Hunkes, Baránek, Sörvik, Sklenička, Pilař, Gula – Lukeš, Hübl (A), Gerhát – Trávníček (C), Hanzl, Jánský – Matoušek, Válek, Vandas
Branky a nahrávky: 22. Válek (Sklenička, Matoušek), 60. Jánský (Hübl). Rozhodčí: Hradil, Lacina – Flegl, Polonyi. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 811. Střely na branku: 39:22. Zblokované střely: 8:10. Hity: 11:18. Vhazování: 33:29. Průběh utkání: 0:2.

Fotogalerie

Komentář

Utkání začalo v poměrně solidním tempu. Už ve druhé minutě se kotouč se štěstím odrazil na hůl Lukáše Pabišky, jehož svižný pokus nadělal Kantorovi nemalé problémy. O pár okamžiků později mohl skóre otevřít Viktor Hübl, po Lukešově nabídce ale před prázdnou brankou Bruslařů promáchl. Následovala pasáž hry, během níž domácí svého soupeře zatlačili a vypracovali si další zajímavou možnost, Tomáš Urban ale z mezikruží mířil pouze do připraveného strážce litvínovské svatyně. V sedmé minutě nachystal Lenc jasnou tutovku zapomenutému Petru Holíkovi, proti jehož pokusu se ale Pavel Kantor opravdu vyznamenal a předvedl fantastický zákrok. Středočeši pokračovali v neproměňování tutových šancí, při přesilové hře se Holík tentokráte pasoval do role nahrávače a vybídl ke skórování Jakuba Klepiše, ani on ale na rychle se přemisťujícího gólmana hostí nevyzrál.

Po současném vyloučení Hübla a Pacovského se hrálo ve čtyřech na obou stranách. S větším množstvím volného prostoru lépe naložili hokejisté VERVY, na Gerhátovu žabičku si nabruslil František Lukeš, Maxwell se ale proti jeho střele z ostrého úhlu stihl přemístit. Nedlouho nato se sám mezi kruhy zjevil vytáhlý obránce Sklenička, do jeho tvrdého projektilu ale na poslední chvíli dokázal vložit hokejku Němeček. Kvůli Hüblově druhému prohřešku proti pravidlům měla Mladá Boleslav k dispozici další přesilovou hru, neskutečně chytající Kantor si ale poradil jak s dělovkou Oldricha Kotvana, tak s nepříjemnou dorážkou Jakuba Orsavy. Ve zbytku prvního dějství se na hokejky obou týmů vkradla nepřesnost, a do kabin se tak, především zásluhou hostujícího gólmana, odcházelo za bezgólového stavu.

Vstup do prostřední periody vyšel daleko lépe Litvínovu. Po chybě domácích ve středním pásmu se do samostatného úniku vydal Lukáš Válek, který Maxwella překonal přesnou ranou nad lapačku – 0:1. Inkasovaná branka Bruslaře pochopitelně poznamenala, směrem do útoku to z jejich strany bylo naprosto bez nápadu, na prahu šestadvacáté minuty navíc na trestnou lavici zamířil Pabiška. Hru v oslabení ale svěřenci Vladimíra Kýhose zvládli, Hunkes totiž usměrnil kotouč mimo tři tyče a Hanzl před poloprázdnou pokladnicí soupeře ještě přihrával na obsazeného Gerháta. Poté se VERVA zatáhla do hluboké defenzivy a mladoboleslavští hokejisté se přeci jen začali probouzet, Kantora nejvíce protáhl dělovka od modré čáry z hole Jana Hanzlíka.

Ve dvaatřicáté minutě byli svěřenci Radima Rulíka velmi blízko k navýšení svého vedení. Nejprve bekhendem pálil Martin Hanzl, jehož ránu vytěsnil Maxwell pouze k pohotovému Jánskému, ovšem ani jeho dorážka v síti neskončila. Téměř vzápětí se do protiakce vydal Lenc, na jehož přesnou přihrávku si před branku sjel Lukáš Pabiška, z bezprostřední blízkosti ale na pozorného Kantora nevyzrál. O pár okamžiků později ve středním pásmu nabral rychlost Pacovský, odpoutal se od svého strážce a předložil kotouč z druhé vlny si sjíždějícímu Klepišovi, ten ale trefil pouze lapačku litvínovského gólmana. V samotném závěru druhé třetiny byl na čtyři minuty vyloučen Dominik Pacovský, dlouhé oslabení ale celek z města automobilů zvládl fantasticky a svému soupeři nepovolil zhola nic.

Pár vteřin po začátku třetího dějství boleslavským fanouškům pořádně zatrnulo, když od modré čáry vypálil Baránek, jehož projektilu scházely pouze decimetry. Další možností na vyrovnání pohrdl Lukáš Pabiška, jenž se utrhl do samostatného úniku, s bekhendovým blafákem si ale na Kantora nepřišel. Litvínovští se věnovali výhradně defenzivním činnostem, ve čtyřiačtyřicáté minutě ale jejich vedení zničehonic mohl navýšit Kubát, kterého ale v nadějné pozici zradil první kontakt s kotoučem. Boleslavským střelecké štěstí vyloženě nepřálo, nedlouho nato uvolnil Klepiš dobře postaveného Kotvana, proti jeho pokusu se ale Kantor bleskově přemístil. VERVA trpělivě vyčkávala své šance a ty opravdu přicházely, v jedné z nich se objevil Viktor Hübl, tváří v tvář domácímu gólmanovi ale zacílil kousek vedle levé tyče.

Tlak Bruslařů neustále rostl, v polovině závěrečné dvacetiminutovky byli hosté téměř minutu obléháni ve vlastním obranném pásmu. Nápor Středočechů vyústil v ránu z otočky v podání Dominika Pacovského, po níž Pavel Kantor schoval puk ve výstroji, možná ale ani sám nevěděl, jak se mu to vlastně podařilo. Ve třiapadesáté minutě bylo po faulu na Radana Lence nařízeno trestné střílení, boleslavský útočník ale v souboji tváří v tvář na Kantora nevyzrál. Svěřence Vladimíra Kýhose ale ani tento moment nepřibrzdil, nedlouho nato Emingerovo nahození mezi kruhy tečoval Petr Holík, hostujícímu brankáři ale tentokráte pomohla tyč. Tři minuty před koncem mohlo být definitivně rozhodnuto, když se před Maxwellem zjevil Michael Vandas, po jeho zakončení se ale kotouč odšoural mimo brankoviště. O chvíli později zkusili Bruslaři své štěstí v šesti, tento tah jí ale tentokráte nevyšel, protože prázdnou branku trefil Peter Jánský.

Ohlasy trenérů

Boris Žabka (BK Mladá Boleslav): Nejprve bych chtěl pogratulovat soupeři. Musím souhlasit, neproměnili jsme spoustu šancí, bez gólu se, zkrátka a dobře, vyhrát nedá. Klukům nešla upřít velká snaha, poslední dobou se ale trápíme v koncovce a od toho se odvíjí naše výsledky. Hráči odvedli maximum, pokud budeme pokaždé hrát s takovým nasazením, tak věřím, že se k nám štěstí obrátí.

Radim Rulík (HC VERVA Litvínov): Odehráli jsme velice šťastné utkání, protože soupeř měl hodně vyložených šancí. Odvedli jsme bojovný výkon a vítězství šli naproti, chtěli jsme využít i naši čtvrtou lajnu, ale Boleslav od začátku hrála jen na tři formace, tak jsme se ji přizpůsobili. Těší mě, že po nevydařeném domácím zápase s Třincem jsme uspěli, protože pro nás je teď každý bod velmi důležitý. Ještě bych vyzdvihl výkon Pavla Kantora, kterému utkání neuvěřitelně sedlo. Chytil několik samostatných úniků, poradil si i s trestným střílením, vychytal první nulu v sezoně a dnes byl jednoznačně naším nejlepším hráčem.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.