BK MLADA BOLESLAV
29. 11. 2017 | Lukáš Foff, Lukáš Foff, Vojtěch Tůma

Ani napotřetí v této sezoně Bruslaři na Hradec nevyzráli

35., středa 29. 11. 2017
Hr. Králové - Ml. Boleslav MHK - MBL
H r . K r á l o v é - Po vítězství na půdě třineckých Ocelářů se mladoboleslavští hokejisté o další překvapení pokusili v Hradci Králové. Vstup jim ale nevyšel ideálně, už ve třetí minutě poslal domácí do vedení Petr Koukal. Bruslaři sice záhy dokázali srovnat, ve zbytku úvodní periody, a vlastně i celého utkání, ale doplatili na vlastní nedisciplinovanost, a do šaten tak odcházeli za nepříznivého stavu 1:3. V prostředním dějství svého soupeře jasně přehrávali, z mnoha nadějných příležitostí ale proměnili pouze jednu, proti svému bývalému týmu se podruhé trefil Knotek. Třetí třetinu začali svěřenci trenéra Kýhose další inkasovanou brankou při hře v oslabení, na dvougólový náskok Východočechů už ale tentokráte nezvládli zareagovat a prohráli s nimi i třetí vzájemný duel v tomto ročníku.
Hr. Králové: Rybár – Pláněk, Vydarený, Cibulskis, Gregorc, Pavlík, Graňák, Zámorský – Köhler (A), Dragoun, Berger – Bednář (C), Džerinš, Kukumberg – Cingel, Koukal (A), Červený – Pavlík, Tuominen, Miškář
Ml. Boleslav: Maxwell – Kotvan, Říha, Hanzlík (C), Knot, Němeček, Eminger – Pacovský, Němec, Klepiš (A) – Procházka, Holík, Orsava – Pabiška, Knotek, Lenc (A) – Kousal, Najman, Kubica
Branky a nahrávky: 3. Koukal (Červený, Graňák), 11. Cibulskis (Džerinš), 17. Červený (Koukal, Bednář), 43. Köhler (Bednář, Červený) – 8. Knotek, 27. Knotek (Orsava, Procházka). Rozhodčí: Šír, Hodek – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 101. Střely na branku: 31:17. Zblokované střely: 8:7. Hity: 6:7. Vhazování: 36:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Komentář

Domácí hráči nastoupili do utkání skvěle a prohra z posledního zápasu na nich vůbec nebyla znát. Aktivní začátek přinesl odměnu v podobě úvodního gólu. Už v čase 2:01 se odrazil puk od mladoboleslavského beka k Petru Koukalovi, který neměl problém překonat odklouzávajícího Brandona Maxwella – 1:0. O pár vteřin později našlápl i ve skvělé formě hrající Martin Dragoun, jehož pokus však skončil ve výstroji brankáře hostí. Hradec byl jasně lepší, ale vyrobil hrubku v rozehrávce, kterou neomylně potrestal hráč, jenž na ledě Mountfieldu strávil čtyři sezóny – Tomáš Knotek. Východočechy to nepoložilo a naopak si došli pro přesilovou hru. Tu sice nevyužili, ale ihned po ní padl „lotyšský gól“. Andris Džerinš našel mezi kruhy hůl Oskarse Cibulskise a ten tečoval kotouč přesně mezi betony Maxwella – 2:1. Početní výhodu si zahráli i Bruslaři, ale prakticky se vůbec nedostali do pásma. Největší šanci měli ještě před jejím začátkem, když současně s Koukalovým faulem skončil puk na tyčce Rybárovy brány. To potvrdili i třetím gólem, který do prázdné brány vsítil v čase 16:44 bez větších problémů Rudolf Červený.

Mladoboleslavští věděli, že musí zabrat, a tak začali druhou třetinu lépe. Hradec navíc dělal chyby v rozehrávce. Po jedné z hrubek pálil Jakub Orsava, ale Patrik Rybár vytěsnil puk ramenem do ochranné sítě. Poté však fauloval Cibulskis a zeleno-černí dostali příležitost přesilové hry. Tu využili po čtyřiadvaceti vteřinách a opět vstřelil kontaktní gól Tomáš Knotek – 3:2. Po dlouhé přihrávce se do slušné gólovky dostal Petr Koukal a mohl opět uklidnit příznivce hradeckých barev, na poslední chvíli mu ale puk sjel z čepele. Střelu v gól nepřetavil ani Bednář, protože Maxwell zasáhl svojí lapačkou. Hra ztratila tempo a zejména domácí působili ve svém obranném pásmu hodně laxně. Dařil se jim však rychlý přechod do útoku, což potvrdil i Kukumberg, ovšem ani on skóre nezměnil. Tři minuty před koncem se provinil faulem Jakub Klepiš. První hradecká přesilovková pětka zůstala ve hře celé dvě minuty a Bednář v ní působil jako akční pošťák, který posílal rekomanda po všech svých spoluhráčích. Koukal, Červený ani Köhler je ale nedokázali doručit na požadovanou adresu skrz hlídače Brandona Maxwella.

Parta okolo kapitána Jaroslava Bednáře přidala uklidňující branku hned na začátku třetí periody. V čase 42:32 totiž právě hráč s číslem 26 našel v přesilové hře před bránou zaparkovaného Bedřicha Köhlera a ten třináctou brankou v sezóně upevnil svojí pozici nejlepšího střelce Mountfieldu HK – 4:2. Hradec navíc hrál další přesilovku, ve které motal Bruslaře, ale pátý gól nepřidal. Po celý zápas byl často do osobních soubojů zapletený sedmadvacetiletý Jan Berger, až to v padesáté minutě přerostlo v pěstní potyčku s Vladimírem Emingerem. Oba borci předvedli několik svižných ran, ale na body zřejmě mírně zvítězil hostující zadák. To však bylo jediné dílčí vítězství Mladé Boleslavi, neboť hradecký Mountfield zamkl svojí třetinu na několik západů a zahodil klíč. Necelé dvě minuty před koncem naordinoval Vladimír Kýhos svým svěřencům hru bez gólmana. V té ale mohli naopak inkasovat, a to hned dvakrát. Nejprve střílel do odkryté brány Bednář, který však trefil brankovou konstrukci a poté pohrdl svým prvním gólem v sezóně Lukáš Cingel.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (Mountfield Hradec Králové): Měli jsme dobrý vstup do utkání, odehráli jsme výbornou první třetinu. Ve druhé třetině soupeř přidal, my jsme začali hrát hodně lehkovážně a mohli být rádi, že o gól vedeme. Ve třetí třetině jsme si vrátili klid na hokejky přesilovkovým gólem na 4:2. Hráli jsme dobře přesilovky a jsme rádi, že jsme to v předehrávce urvali za tři body. Děkuji hráčům za výkon.

Viktor Ujčík (BK Mladá Boleslav): Jeli jsme do Hradce s velkým respektem, protože známe jeho sílu a víme, že minimálně už čtvrtinu soutěže se mu daří. Chtěli jsme se dostat do vedení, jako se nám to povedlo třeba v Třinci, protože potom se hraje jednodušeji. Ale musíme uznat sportovní kvalitu soupeře, který je nesmírně silný hlavně v přesilových hrách. Musím říct, že pro lidi tady je asi radost se na hokej dívat.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.