BK MLADA BOLESLAV
7. 1. 2018 | Zdena Bobková

Boleslav obětavým výkonem přehrála Spartu a bere tři body

38. (TV), neděle 7. 1. 2018
Ml. Boleslav - Sparta MBL - SPA
M l. B o l. – Bruslaři si svou aktivní a obětavou hrou a především dvěma přesilovkovým gólům Emingera a Holíka, vybudovali dvougólový náskok, jenže Sparta stihla na konci druhé třetiny poměrně šťastným gólem snížit. Hokej nahoru dolů a především aktivní hra obou týmů musela fanoušky opravdu bavit. Televizní utkání pak gólem do prázdné branky rozhodl domácí Musil.
Ml. Boleslav: Maxwell – Hanzlík (C), Říha, Němeček, Eminger, Kotvan, Dlapa – Orsava, Žejdl, Valský – Klepiš (A), Musil, Kousal – Pacovský, Holík, Lenc (A) – Volf, Urban, Samuels
Sparta: Laco – Švrček, Piskáček, Kalina, Ďaloga, Pavelka, Michálek – Říčka, Vrána (A), Kudrna – Klimek, Pech, Forman – Reichenberg, Hlinka (C), Jarůšek – Uher, Černoch, Rousek
Branky a nahrávky: 15. Eminger (Žejdl, Musil), 21. Holík (Kotvan, Klepiš), 60. Musil – 40. Ďaloga (Forman, Vrána). Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 597. Střely na branku: 29:38. Zblokované střely: 15:10. Hity: 13:9. Vhazování: 29:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Fotogalerie

Komentář

Zápas začal ve svižném tempu, Boleslav se snažila svého soupeře od začátku tlačit. V první výraznější šanci však byli hosté, konkrétně Říčka, který ale střelou a následnou dorážkou jen pořádně protáhl Maxwella. Hned po něm byl v obrovské příležitosti Forman, který jel sám na bránu, ale přestřelil. Boleslav poté zahrozila z protiútoku dva proti jednomu. A byli to znovu Sparťané, kteří mohli otevřít skóre zápasu, Jarůškovi totiž přistála na holi ideální přihrávka rovnou na teč, ale vousatý útočník ji nedokázal ideálně zpracovat. V podobné příležitosti se nedlouho poté ocitl domácí Lenc, který však kotouč poslal nad Lacovu bránu. A neuspěl ani Pacovský, který vyhrál souboj s Pavelkou za Lacovou bránou, a zkoušel to na Laca tváří v tvář.

Sparta se pak na dobrou minutu dokázala usídlit v útočném pásmu a Maxwell se v bráně pořádně zapotil, ale dokázal zpacifikovat pokusy Jarůška, Pecha a Reichenberga. Domácí pak sehráli přesilovou hru, které zpočátku chyběla střelba, ale pak přišla rána Vladimíra Emingera, kterou do Lacovy brány tečovalo lýtko Petra Kaliny. Sparťanští však nebyli nijak zvlášť zaskočení, s Pechovou ránou měl Maxwell problémy, ale vyrážečkou ji poslal mimo tři tyče. Na druhé straně pálil k tyči Orsava, ale Laco si tento prostor pohlídal. Hra, kterou oba celky předváděly v první třetině, musela fanoušky v hale hodně bavit, hrál se hokej nahoru dolů.

Druhou třetinu nezačala Sparta ideálně, Pavelka byl vyloučen a Boleslav přesilovou hru využila beze zbytku za jedenáct vteřin. Petr Holík si najel až na hranici pravého kruhu a vystřelil, možná cíleně na brusli hostujícího beka, od jehož brusle se puk odrazil za Lacova záda. Sparťané poté předvedli parádní ťukec, na jehož konci byl Kalina, Maxwell ale fantasticky zasáhl. Následovala pasáž, při které domácí hosty doslova mleli, ale Laco ve své bráně čaroval. Dlapova pecka z mezikruží pak protáhla slovenského gólmana ve službách Sparty. Na druhé straně se ocitl Vrána, ale boleslavský gólman předvedl spolehlivý zákrok.

V polovině druhé třetiny se v brankovišti Sparty strhla menší mela a na místo hokeje bylo k vidění už jenom šermování hokejkami, za které putovali na trestnou domácí Samuels i hostující Pech. Při hře čtyři na čtyři si Jarůšek objel bránu a zasouval k levé tyči, ale Maxwell si svou tyč uhájil. Trestná lavice se poté rozrostla o Němečka a zkrácenou početní výhodu pak měli i hosté, jenže paradoxně v největší příležitosti byl domácí Urban. A i když pak Sparta sevřela svého soka v útočném pásmu, skvělý Maxwell všechny pokusy pochytal. Po přesilovce se ještě před Maxwellem zjevil Rousek, ale jeho střela k tyči do brány neprošla. Boleslav hrála obětavě, o to větším šokem byl pro domácí inkasovaný gól po nahození Marka Ďalogy zpoza brány, po kterém si Maxwell kotouč bruslí nešťastně srazil do brány.

Na začátku třetího dějství zůstal na útočné modré Jordan Samuels, který jel sám na Laca, ale Američan nezdvihl střelu a Laco jeho pokus vykryl betonem. Nedlouho poté Lenc dokonce nastřelil tyč. Domácí byli aktivnější a do útoku zamířil Musil, Samuels a Klepiš, a právě jeho střela protáhla levou ruku Jána Laca. Domácí na druhé straně podržel gólman, který vychytal jak tutovku Hlinky, tak slibný pokus Piskáčka. Na druhé straně pak Říhovu ránu prakticky do prázdné překazil bránící Uher a nedlouho po něm se netrefil Lenc a odražený kotouč se dostal k Žejdlovi, ale ten kotouč netrefil tak, jak by chtěl.

Sparťané se ke konci třetiny hodně tlačili do zakončení, ale Vrána ani Pech ve skvělých šancích Maxwella nepřekonali. Sparťané se ještě na závěr třetiny dočkali přesilové hry po faulu Hanzlíka na Jarůška. Boleslav předvedla obětavou hru a Maxwell proti Formanově ráně i obětavý zákrok, když kotouč na brankovišti zastavil až skokem plavmo. Sparta v závěru své přesilovky vyzkoušela i hru bez brankáře, ve které neskutečně svírala svého soka. Pavel Musil pak už po návratu Hanzlíka jen vyhazoval kotouč z pásma, aby dovolil alespoň vystřídat svým spoluhráčům a kotouč nasměroval na branku tak šikovně, že určil konečné skóre zápasu na 3:1. Bruslaři tak proti Spartě předvedli obětavý výkon, za který si do tabulky připisují po delší době plný počet bodů.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos, BK Mladá Boleslav: Po sérii nepříznivých výsledků, jsme věděli, že přijede Sparta, která se zvedla. To se potvrdilo, diváci viděli pěkný hokej. My jsme konečně, i když šťastně, využili dvě přesilovky. Pak jsme ale měli ve druhé třetině přidat ještě další góly. Musíme poděkovat celému týmu za nasazení, ale hlavně Maxwellovi, který nám to dneska vybojoval. Konečně jsme si mohli zařvat v kabině.

Jaroslav Nedvěd, HC Sparta Praha: Do zápasu jsme vstoupili aktivně. Sice nemám rád slova jako štěstí a smůla, ale dali jsme si smolné dva vlastní góly, kdy tečujeme brankáři a pak si dáme gól bruslí. Boleslavi pak narostla křídla. Ve třetí třetině jsme opět přidali my, ale z tlaku jsme další gól nedali. Kluci dneska makali, Laco chytal dobře, ale nakonec to nestačilo.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.