BK MLADA BOLESLAV
19. 1. 2018 | Kateřina Kundertová, Jitka Čechová, Kateřina Kundertová

Důležitý duel s Chomutovem Bruslaři rozhodli už ve druhé minutě

41., pátek 19. 1. 2018
Chomutov - Ml. Boleslav CHM - MBL
C h o m u t o v – Boleslavští hokejisté jeli do Chomutova za vcelku jasných podmínek. Prohra znamenala ztrátu na předkolo play-off v podobě už sedmi bodů. Vítězství by naopak znamenalo přiblížení se právě minimálně chomutovským Pirátům. Středočeši se zápasem urputně prokousali ke šťastnému konci. Rozhodující a jedinou branku utkání si už ve druhé minutě připsal obránce Kotvan. Ne že by se pak už jenom bránilo, naopak. Střelecké trápení obou stran a také šikovnost brankářů ovšem rozhodli.
Chomutov: Lukeš – Valach, Grman, Flemming, Dietz, Knot, Mrázek, Slovák - Vondrka (C), Huml (A), Koblasa - Štovíček, Růžička (A), Sklenář - Lauko, Smejkal, Poletín - Havel, Skokan, Dlouhý
Ml. Boleslav: Maxwell – Hanzlík (C), Hrdinka, Němeček, Eminger, Kotvan, Dlapa, Říha – Orsava, Žejdl, Valský - Pabiška (A), Musil, Procházka - Pacovský, Holík, Lenc (A) - Kousal, Urban, Samuels
Branky a nahrávky: 2. Kotvan (Dlapa, Samuels). Rozhodčí: Hribik, Svoboda – Gerát, Kis. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 716. Střely na branku: 32:12. Zblokované střely: 10:16. Hity: 16:9. Vhazování: 36:25. Průběh utkání: 0:1.

Komentář

Do duelu měli lepší vstup Bruslaři, kteří šli ve druhé minutě do vedení zásluhou povedené rány od modré v podání Oldricha Kotvana – 0:1. O chvíli později mohli Piráti odpovědět v nabídnuté početní výhodě, ale domácí se k ohrožení brány téměř nedostali. V osmé minutě uháněl sám na branku Lukáš Žejdl, jehož ale zastavil nedovoleným zákrokem Jakub Lauko, který usedl na trestnou lavici za sekání.

V početní výhodě hostů puk jedoucí podél mantinelu najednou změnil směr a odrazil se před bránu, kde však ani jeden z hostů puk do prázdné brány nedostal. V osmnácté minutě si Chomutovští vytvořili tlak v útočném pásmu, z čehož nakonec vytěžili klasickou, a pak i dvojnásobnou přesilovku. V té Michal Vondrka hledal Ivana Humla, jemuž ale střela z první nesedla, poté Juraj Valach nastřelil Maxwellovu masku.

Na začátku druhé třetiny nejprve dorážel u pravé tyčky Jakub Lauko a o pár momentů stál na druhé straně Ivan Huml, ani jeden si však na Brandona Maxwella nepřišel. V přesilovce Mladé Boleslavi kapitán Michal Vondrka vyslal od vlastní modré Petra Koblasu, který ale bekhendovým blafákem trefil pouze beton roztaženého brankáře.

V polovině duelu usedl na trestnou lavici nominovaný olympionik Juraj Valach. Během jeho trestu měl před sebou prázdnou bránu Martin Procházka, jenž nezužitkoval přihrávku od Pavla Musila. V závěru dějství hráli ve výhodě o jednoho hráče i Piráti, za které to vzal na sebe od modré Ronald Knot. V samotném závěru si svěřenci Vladimíra Růžičky vypracovali značný tlak, jenž však pokaždé skončil na bezchybném brankáři Mladé Boleslavi.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky domácí pokračovali v tlaku, ale dopláceli na dlouhé kombinace, kterými si překazili možnost na ohrožení soupeřovy klece. Stejný obraz hry se opakoval i následující minuty, ve kterých dorážel Adam Dlouhý a několikrát pálil Stanislav Dietz. V 54. minutě mohl ukončit dlouhé čekání na gól Ivan Huml, proti byl ovšem opět Brandon Maxwell, který podržel svůj celek. Přibližně minutu před koncem opustil bránu Štěpán Lukeš a Piráti to zkoušeli v šesti hráčích v poli, čehož ale nevyužili, a tak si Bruslaři odvezli těsnou výhru.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Bylo to pro nás moc důležité utkání, které jsme nezvládli. První třetina byla z naší strany katastrofální. Neměli jsme pohyb a jenom díky Štěpánovi v bráně jsme drželi skóre 0:1. Od druhé třetiny jsme začali hrát náš hokej, bohužel jsem z velkého množství šancí výborně chytajícímu gólmanovi nedali gól. Usnadnili jsme mu to naší koncovkou, chtěli jsme dávat góly nahoru, ale trefovali jsme jenom pupík. Když nedáte gól, nemůžete vyhrát.“

Viktor Ujčík (BK Mladá Boleslav): „Takový zápas jsme hrozně moc potřebovali. Přijeli jsme s velkou pokorou a respektem k soupeři, který v posledních zápasech hrál dobře a vyhrál. Na prvním místě musím vyzdvihnout gólmana Maxwella, na kterém tým stál. Zbytek musím pochválit za ohromnou bojovnost. Měli jsme dost šancí, abychom odskočili na dva góly, ale bohužel nám produktivita hodně vázne. O to více jsme rádi, že jsme zápas zvládli na jeden gól. Vezeme si hrozně moc důležité body.“

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.