BK MLADA BOLESLAV
26. 1. 2018 | David Záruba, David Záruba, Vojtěch Tůma

Vítězná série je u konce, Boleslav podlehla pardubickému Dynamu

43., pátek 26. 1. 2018
Pardubice - Ml. Boleslav PCE - MBL
P a r d u b i c e - Po vydřeném vítězství na Zimním stadionu Luďka Čajky se mladoboleslavští hokejisté v pátek postavili dalšímu konkurentovi v boji o postup do předkola play-off. V Pardubicích ale nezačali ideálně, když domácí už po šestašedesáti vteřinách poslal do vedení francouzský útočník Treille. Ve zbytku první třetiny se sice hrál velmi atraktivní hokej plný šancí, ale gólová radost na ledě opět zavládla až v jednadvacáté minutě, o vyrovnání se při vlastním oslabení postaral David Němeček, pro kterého se jednalo o premiérovou trefu v této sezoně. Ztracené vedení si Dynamo vzalo zpět zásluhou přesilovkové trefy Tomáše Rolinka, svěřenci Vladimíra Kýhose ale nesložili zbraně a ještě před přestávkou se na svého soupeře znovu dotáhli. Na začátku posledního dějství sice Maxwell vychytal trestné střílení, o chvíli později jej ale překonal Perret, na jehož branku už Bruslaři zareagovat nedokázali a prohráli 2:3.
Pardubice: Kacetl – Čáslava (A), Trončinský, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Hrabal – Rolinek (C), Marosz, P. Sýkora (A) – Treille, Tomášek, Svoboda – Perret, Poulíček, Kaut – Beran, Dušek, Bojko
Ml. Boleslav: Maxwell – Hanzlík (C), Hrdinka, Němeček, Eminger, Kotvan, Dlapa – Orsava, Žejdl, Valský – Klepiš (A), Musil, Flynn – Pacovský, Holík, Lenc (A) – Kousal, Urban, Pabiška
Branky a nahrávky: 2. Treille (Svoboda, Tomášek), 23. Rolinek (Svoboda, P. Sýkora), 44. Perret (Wishart, Poulíček) – 21. Němeček (Valský), 33. Pacovský (Lenc). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič – Ganger, Ondráček. Vyloučení: 2:3, navíc Orsava (MBL) trest do konce utkání za nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 7 760. Střely na branku: 29:26. Zblokované střely: 17:10. Hity: 14:5. Vhazování: 42:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Komentář

Pardubicím se parádně vydařil vstup do zápasu a už ve druhém střídání šly do vedení. Po přesné výměně puků v podání celého útoku se sám před Maxwellem zjevil Sacha Treille a střelou k tyči otevřel skóre – 1:0. Podobnou akci sehráli na druhé straně i hosté a sám před brankou zůstal Orsava, ale zakončení mu tak dobře nevyšlo a pardubický gólman kotouč lapil. Dynamo zakrátko odpovědělo a Maxwell tentokrát s jistotou zlikvidoval dělovku Sýkory. Největší šanci Mladé Boleslavi spálil Pavel Kousal, který měl při přečíslení ideální pozici, avšak proti jeho střele se Kacetl skvěle přemístil. V patnácté minutě někteří domácí fanoušci už slavili po Maroszově úniku druhý gól. Opakovaný záběr ukázal, že kotouč se od Maxwella zvláštně odrazil pouze do tyče. Do kabin se mohlo jít za vyrovnaného stavu, jenže Žejdl z mezikruží trefil jen pardubického brankáře.

I druhou část zápasu odstartoval rychlý gól, jen tentokrát slavili hráči Mladé Boleslavi, a to dokonce při oslabení. Valský stáhl všechnu pozornost na sebe a pak připravil pozici pro Davida Němečka, který z hranice kruhů prostřelil Kacetla – 1:1. Dynamo ještě v téže přesilovce mohlo srovnat, jenže další šance Treilleho skončila na tyči. Gólem tak skončila až následující početní výhoda domácího týmu. Tomáš Rolinek přijal přihrávku v útočném pásmu a střelou na bližší tyč možná trochu nachytal Maxwella – 2:1. Příležitosti si následně připravovaly oba týmy. Individuální akci Bojka zlikvidoval jistým zákrokem Maxwell, na druhé straně neuspěl osamocený Orsava. Boleslavský útočník následně inkasoval trest do konce utkání za nesportovní chování a ve vzteku odešel do kabin. Boleslav se vyrovnání dočkala až ve dvaatřicáté minutě, kdy Lenc chytrým pasem zpoza branky našel Dominika Pacovského a ten rychlou střelou překonal Kacetla- 2:2. Vyrovnaný stav nutil hráče k větší obezřetnosti, a tak další příležitost měl až tři minuty před koncem druhé třetiny Perret, ale hosty už potřetí v zápase zachránila tyč. Branková konstrukce zacinkala za chvíli také za Kacetlem, když se k ráně protáhl Němeček.

Hosté začali třetí část s přesilovkou a opět nechybělo moc, aby se měnilo skóre. V dobré pozici se ocitl Urban, jenže odkrytou část branky netrefil. Krátce po odpykání svého trestu se do útoku vydal Trončinský a připravil gólovou pozici pro Poulíčka, kterého si skvělým zákrokem lapačkou Maxwell vychutnal. Další okénko v obraně hostí mohl potrestat Petr Sýkora, který byl nejprve v úniku faulován, ale následné trestné střílení a kličku do bekhendu Maxwell vychytal. Uběhlo však jen něco málo přes minutu, když obráncům pláchl tentokrát Jordan Perret a jeho kličku už boleslavský brankář nepřečetl – 3:2. Dynamo se od gólu zaměřilo hlavně na defenzívu a vedení celkem v klidu drželo. Boleslav zahrozila paradoxně pouze v oslabení, když kotouč málem spadl do branky odrazem od Kacetla. Domácí hráči ubránili i přesilovku Boleslavi a byli blízko třem bodům. Tři minuty před koncem mohl vedení pojistit Dušek, který vlétl do otevřené obrany soupeře, jenže jeho bekhendová střela nebyla dostatečně důrazná, a neujala se ani dorážka Kauta. Sto vteřin před koncem třetí třetiny hosté odvolali brankáře, ale hra v šesti jim nevyšla.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (HC Dynamo Pardubice): Zvládli jsme další velice těžké utkání. Zápasy předtím jsme jen dotahovali, tentokrát jsme skórovali hned ve druhé minutě, ale zdálo se, že nás to spíše uspokojilo a nehráli jsme podle našich představ. Tyčky nás dneska provázely celý zápas, nastřelili jsme čtyři, navíc jsme neproměnili trestné střílení, a tak jsem měl obavu, aby se od nás štěstí neodklonilo. Po dlouhé době jsme inkasovali ve vlastní přesilovce, ale jsem rád, že to s hráči nezamávalo a že první pětka, která gól dostala, hned v další početní výhodě skórovala. Ve druhé třetině to nebylo ono, ale po ostřejších slovech v kabině jsme se vrátili k zodpovědné hře a zaslouženě dovedli zápas k vítězství.

Viktor Ujčík (BK Mladá Boleslav): Byl to další důležitý zápas v řadě, ale tento jsme bohužel nezvládli. Domácí měli dobrý vstup do utkání a dali rychlý gól, ale dokázali jsme se z toho oklepat, bohužel jsme však neproměnili šance. Ve druhé třetině jsme hru vyrovnali, poté jsme ale otěže přenechali soupeři, hráli jsme málo na puku, domácí byli aktivnější a měli více ze hry. Poté už to bylo kdo s koho a bohužel jsme tu chybu udělali my. Utkání hodně ovlivnilo vyloučení Kuby Orsavy, protože jsme od té chvíle hráli na tři pětky a závěru nám chyběly síly na zvrat.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.