BK MLADA BOLESLAV
6. 2. 2018 | Zdena Bobková

Boleslav před olympiádou nestačila na královehradecký Mountfield

48., úterý 6. 2. 2018
Ml. Boleslav - Hr. Králové MBL - MHK
M l. B o l. – Bruslaři se v úterý před olympijskou přestávkou představili na svém ledě, na kterém přivítali královehradecký Mountfield. Boleslav šla nejprve do vedení zásluhou pohotovosti Jakuba Orsavy, Mountfield pak ale na svého soka zatlačil, ještě v první třetině srovnal a ve druhé odskočil dvěma slepenými góly na rozdíl dvou branek. Branku „naděje“ přidával v 52. minutě domácí Lenc, to ale bylo z gólového účtu zápasu vše. Boleslav tak prohrála s Východočechy důležité utkání těsným poměrem 2:3 a před olympijskou přestávkou zůstává stále na pozicích, které znamenají boje v play-out.
Ml. Boleslav: Maxwell – Hanzlík (C), Kurka, Němeček, Eminger, Dlapa, Kotvan – Valský, Žejdl, Orsava – Lenc (A), Němec, Klepiš (A) – Kousal, Nahodil, Pabiška – Urban, Musil, Hrdinka
Hr. Králové: Rybár – Cibulskis, Zámorský, Graňák, F. Pavlík, Gregorc, Pláněk, Rosandić – Cingel, Džerinš, Bednář (C) – Červený, Koukal (A), Látal – Berger, Dragoun, Köhler (A) – R. Pavlík, Kukumberg, Vopelka
Branky a nahrávky: 7. Orsava (Valský), 52. Lenc (Urban, Eminger) – 12. Bednář (Cingel, Džerinš), 31. Kukumberg (Vopelka), 33. Pláněk. Rozhodčí: Fraňo, Pražák – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 433. Střely na branku: 34:24. Zblokované střely: 4:3. Hity: 12:10. Vhazování: 35:26. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.

Fotogalerie

Komentář

Boleslav do zápasu vlétla poměrně aktivně. V první větší šanci se ocitl Orsava, který dobruslil odražený kotouč, ale jeho rána jen těsně minula hostující bránu. Domácí pak ze své aktivity vytěžili úvodní branku zápasu. Po nastřelení Valského se v brankovišti strhla hodně nepřehledná situace, kdy se nad Rybárem skláněli snad čtyři hráči a bránili mu v orientaci. Hradecký gólman ale neměl kotouč pod kontrolou a Jakub Orsava jej pod betonem poslal do hradecké branky. V další příležitosti byl Musil, před nímž zívala prázdná brána, ale domácí forvard na puk jen těsně nedosáhl a promáchl.

Hradečtí po inkasované brance nepůsobili nijak otupěle. Zkušeně přečkali přesilovku domácích a poté sami udeřili. Jaroslav Bednář dostal do jízdy perfektní přihrávku, zamíchal kotoučem na hokejce a střelou k tyči překonal Maxwella. Bruslaři mohli nedlouho poté jít znovu do vedení, ale tentokrát se v tlačenici na brankovišti nikdo z domácích nezorientoval dostatečně včas. V závěru třetiny mohli jít pro změnu do vedení hosté, a to po dobré poziční hře exboleslavského Látala, který odclonil domácího beka a posouval na volného Červeného. Jenže Maxwell proti jeho pokusu vytáhl další ze svých jistých zákroků a držel šance svého týmu.

Hradečtí do druhé třetiny vlétli ve velkém stylu, hned po půlminutě hry se ocitl matador Bednář ve slibné šanci, ale trefil jen vyrážečku Maxwella. Pak se zdálo, jako kdyby domácí na chvíli přestali hrát a Hradec Maxwella zásoboval jednou ránou za druhou. Hanzlík poté chyboval v rozehrávce a do šance se dostal Vopelka, který v mezikruží mocně napřáhl a vyslal na Maxwella tvrdou ránu.

Hradec pak zahrozil několika zajímavými přečísleními a svůj tlak korunoval gólem Romana Kukumberga, který zavěsil pod víko. O necelé dvě minuty později Hradečtí přidali třetí branku, a to po zaváhání Oldricha Kotvana na brankovišti, který chtěl odstavit Rudolfa Červeného, ale místo toho nešťastně do brány protečoval nahozený kotouč od Martina Pláňka. Bruslaři pak byli po třetí inkasované brance hodně nekoncentrovaní. Nadechli se až v závěrečných dvou minutách, kdy se Rybár v bráně pořádně zapotil, a to nejprve po šancích Klepiše a Pabišky, ale posléze i v dvouminutové přesilovce domácích. Přesilovku Boleslavi navíc zakončil pohlednou individuální akcí Jakub Valský, ale Rybár veškerý tlak ustál.

Přesilovkou začali domácí i třetinu třetí, když Džerinž kolenem nevybíravě fauloval domácího Orsavu. Domácím se ale přesilovka prakticky vůbec nepovedla, snad v jediné šanci byl Eminger, který tvrdě pálil od modré. Pak se před Maxwellem zjevil hostující Bednář a domácí gólman měl veliké štěstí. Hradeckým pak už stačila poměrně jednoduchá hra – bránění středního pásma a zachytávání kotoučů z mladoboleslavských rozehrávek. Navíc svěřenci trenéra Sýkory při každé i sebemenší příležitosti obraceli hru a takovými nenápadnými akcemi zaměstnávali Maxwella. Pro domácí to znamenalo samozřejmě velké komplikace, jelikož nedokázali dostat hru před Rybára a vytvořit před ním dostatečný tlak.

Bruslaři se ale přesto v závěru ještě nadechli k tlaku. Branku „naděje“ a snížení na 2:3 trefil do poloodkryté Rybárovy klece Radan Lenc, který dokázal přehodit beton hostujícího gólmana. Dvě minuty před závěrečným hvizdem došlo i na hru bez brankáře. Domácí se nejprve nedokázali usadit v útočném pásmu, půlminutu před koncem ale vybojovali vhazování před Rybárem. Po Klepišově vyhraném buly si dokázali vytvořit tlak na brankovišti a právě Klepišovu ránu vychytal Rybár parádním zákrokem, skvělým zákrokem, který pro Hradec znamenal tři body, pro domácí však nelichotivou a další velice těsnou porážku.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík, BK Mladá Boleslav: V naší situaci nás výpadek ve druhé třetině stál celý zápas. V utkání byl vidět rozdíl v hokejovosti a v pohodě obou týmů. Hradec hraje styl, na který se dobře dívá, vychází jim kombinace, mají výborný hráče, ale především jsou v pohodě v hlavě. U nás bylo vidět, že v hlavách máme, že to nejde. Přitom jsme schopný projet celý hřiště a udělat tam supr akci, jako třeba Lencík (Radan Lenc, pozn. red.). Chtěli jsme doma hrát aktivně, agresivně, protože jsme věděli, že v tomhle sledu zápasů, které jsme měli za sebou, bychom absolutně nemohli zvládnout hrát proti Hradci na tři lajny (před zápasem náhle onemocněl Dominik Pacovský a do útoku se tak musel posunout František Hrdinka, pozn. red.). Věděli jsme ale už dopředu, že se to pak v průběhu zápasu na ty tři lajny stáhne. Potom jsme několikrát zaváhali a po našich chybách jsme pykali tím, že jsme dostali góly. A pokud hrajete s takovým týmem, jakým je Hradec, který když necháte jít do dvougólového vedení, tak on si ten hokej potom už užívá. Ačkoli se to někomu možná nebude líbit, tak musím říct, že kluci tu třetí třetinu oddřeli a Klépa (Jakub Klepiš, pozn. red.) tam měl ještě několik vteřin před koncem střelu, kde jsme mohli vyrovnat. Ale nám to tam bohužel nepadá.

Václav Sýkora, Mountfield HK: Samozřejmě jsme byli povzbuzení domácími výhrami, ale zároveň jsme věděli, že nás čeká těžký zápas. Poslední duely jsme hráli proti týmům, které bojují o elitní šestku, nebo desítku, a to nás čekalo i tady v Boleslavi. Začátek zápasu byl z obou stran dosti opatrný, nikdo nechtěl udělat chybu. Bohužel se to stalo nám, že jsme ji udělali a prohrávali jsme 0:1. Ale podařilo se nám vyrovnat ještě v první třetině. Druhá třetina byla z naší strany nejlepší v tom zápase. Myslím si, že jsme si vytvořili spoustu gólových šancí a zaplaťpánbůh jsme proměnili dvě, ale byly tam i další. Škoda, že se nám nepodařilo odskočit víc. Na začátku třetí třetiny jsme šli do oslabení, které jsme ubránili, ale v zápětí jsme měli další dvě jasné gólovky, takže tam, kdybychom odskočili, tak by se to utkání možná dohrávalo ve větším klidu. Domácí potom v závěru vsadili všechno na jednu kartu a přitlačili nás, dosáhli snížení na 2:3 a byli v tlaku. My jsme se bránili a musím říct, že v tom závěru, kdy hráli bez brankáře, tak Patrik Rybár tam chytil jasnou gólovku. Jsme rádi, že jsme to vítězství uhájili za tři body a že jsme po dvou porážkách venku, které předcházeli těm třem domácím zápasům, dokázali všechny tři body z venku přivézt a udělali jsme si dobrou pozici před posledními třemi zápasy. Vzhledem k tomu, že Třinec prohrál, tak ten odstup je šestibodový a věřím, že to dotáhneme do zdárného konce a že udržíme druhé místo do konce základní části.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.