BK MLADA BOLESLAV
2. 3. 2018 | Martin Mayer, Daniel Langer, Matěj Mayer

Zázrak se nekoná, po porážce na Spartě bude Boleslav hrát play-out

51. (TV), pátek 2. 3. 2018
Sparta - Ml. Boleslav SPA - MBL
P r a h a - Jednu třetinu. Tak dlouho Bruslaři udržovali naživu jiskřičku naděje na zázračný scénář, po kterém by Středočeši mohli slavit postup do vyřazovacích bojů. Po remízové úvodní dvacetiminutovce ale Sparta během několika minut třemi slepenými góly tuto naději v přímém souboji o volné místo udusila. Bruslaře tak čeká play-out, ve kterém se bude snažit vyhnout baráži s Chomutovem, Jihlavou a Litvínovem.
Sparta: Aittokallio – Michálek, Pavelka, Kalina, Mikuš, Kulda, Ďaloga, Piskáček – Hlinka, Vrána (C), Řepík – Buchtele, Pech (A), Forman – Kudrna, Klimek, Jarůšek – Říčka, Pšenička, Kumstát (A)
Ml. Boleslav: Růžička (31. Maxwell) – Hanzlík (C), Kurka, Němeček, Eminger, Dlapa, Kotvan, Nedomlel – Orsava, Žejdl, Valský – Pacovský, Nahodil, Klepiš (A) – Pabiška, Musil, Lenc (A) – Němec, Urban, Kousal
Branky a nahrávky: 14. Vrána, 24. Řepík (Jarůšek), 28. Pech (Forman, Buchtele), 31. Klimek (Pavelka, Michálek), 49. Řepík, 57. Řepík (Michálek, Vrána) – 11. Lenc (Němeček), 36. Němec (Pacovský, Lenc). Rozhodčí: Hradil, Šír – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7 934. Střely na branku: 27:30. Zblokované střely: 3:8. Hity: 8:10. Vhazování: 37:35. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 6:2.

Komentář

Utkání začalo v rozvážném tempu. Od úvodu to bruslilo lépe Mladoboleslavským, a právě hostující tým měl možnost první přesilové hry. Sparta se sice ubránila, ale Mladá Boleslav pokračovala v nátlakové hře, která jí přinesla úspěch. V jedenácté minutě padla první branka utkání, když se střelou z levého kruhu prosadil překvapivou střelou nad rameno brankáře Aittokallia Radan Lenc.

Stav 0:1 ale nevydržel dlouho. Domácí se nechtěli smířit s náskokem soupeře a snažili se o vyrovnání. K němu došlo ve čtrnácté minutě, když obránce Kurka chybně rozehrál, a puk se dostal ke sparťanům. Kapitán Petr Vrána byl osamocený v mezikruží a tvrdou střelou golfákem nad rameno gólmana Růžičky skóroval. Ke konci třetiny hráli ještě hosté přesilovou hru, ale kromě střely Klepiše se k vážnějšímu ohrožení branky nedostali, a tak skončila první třetina nerozhodně.

Od druhé periody byl k vidění útočnější hokej s mnoha šancemi i góly. Mladá Boleslav špatně vystřídala a Sparta měla hned zkraje početní výhodu, kterou využila. Brankář Růžička totiž chyboval v rozehrávce a puk se odrazil k Jarůškovi, jenž vypálil od modré čáry. Vynikající práci odvedl Michal Řepík, který clonil před brankou a zvládl puk tečovat za záda gólmana. Neuběhly ani čtyři minuty a domácí vedli už o dva góly! Mladoboleslavští byli pod velkým tlakem a nevěděli, kam dřív skočit. Růžička už nemohl náporu Sparty odolat a z hole Lukáše Pecha inkasoval do odkryté klece.

Sparťané však v tlaku pokračovali i nadále, což jim přineslo čtvrtou branku. Obránce Pavelka našel dokonalou nahrávkou z obranného pásma na druhé modré čáře nabrusleného Lukáše Klimka, jenž svůj únik zakončil přesnou střelou pod vyrážečku. Růžičku poté v brance hosté vystřídal Maxwell. Domácí byli euforii, nicméně po faulu Řepíka hráli v oslabení. Středočeši tak dokázali vykřesat ještě jiskru naděje, když pěknou přihrávku Pacovského zužitkoval v brankovišti Vojtěch Němec. Sparta měla i tak před třetí třetinou slušný náskok.

Domácí nastoupili do třetí části odhodlaní výsledek udržet. V předchozích dvou duelech s Olomoucí a Zlínem totiž právě v poslední třetině vedení ztratili. Hosté však ještě drželi naděje na zvrat, která by jim uchovala teoretickou naději na play off. Mladá Boleslav se ale držela jen do 48. minuty, kdy Sparta zvýšila na 5:2. Michal Řepík jel podél levého mantinelu do třetiny, pokryl si puk před Emingerem a zvolil trochu překvapivou střelu bekhendem, která propadla Maxwellovi kolem bližší tyče do branky.

Pro hosty to znamenalo téměř konec nadějí a Sparta měla utkání pevně pod kontrolou. I další šance mířili spíše na branku Mladé Boleslavi a například Jarůšek selhal v obrovské příležitosti navýšit stav na 6:2, když nepřekonal ležícího brankáře. Zmiňované skóre přece jen nastalo o chvíli později. Hosté hráli přesilovou, kterou ještě vylepšili o šestého bruslaře. Spartě se ale povedlo vyhodit puk a rychlostní souboj o něj vyhrál Michal Řepík, který gólem do prázdné klece zkompletoval hattrick a zároveň uzavřel účet utkání.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (HC Sparta Praha): Nezačali jsme zápas dobře a prohrávali jsme. Boleslav nás překonávala přihrávkami ve středním pásmu a takovým protečováním i přečíslovala, my jsme tyto situace špatně sehrávali a museli hru trošku změnit. Strašná nám ale pomohl vyrovnávací gól. To nás povzbudilo a myslím, že o utkání pak rozhodla hlavně druhá třetina, která skončila dobře pro nás. Bylo pak jasné, že Boleslav půjde do třetí třetiny na hraně rizika a my díky tomu riskování máme šance na nějaké brejkové situace, což se i potvrdilo.

Viktor Ujčík (BK Mladá Boleslav): Zápas byl asi vyjádřením celé naší sezony. Prostě nám není přáno. Myslím, že první třetinu jsme byli lepší, ale bohužel jedna chyba a přišlo vyrovnání. Spartě to podle mého dodalo trošku klidu a od té doby začali být její hráči silní na puku, přidali nějaké góly a my už jsme nebyli schopní se do toho dostat. My uděláme chybu a dostaneme hned gól. Jinak si myslím, že kluci zápas odbojovali a odmakali, byla tam spousta dřiny, ale žádná radost z toho.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.