BK MLADA BOLESLAV
4. 3. 2018 | Zdena Bobková, Jitka Čechová, Zdena Bobková

Zápas s Třincem rozhodovaly nájezdy, bod navíc bere Boleslav

52., neděle 4. 3. 2018
Ml. Boleslav - Třinec MBL - TRI
M l. B o l. – Poslední utkání základní hrací části mezi Boleslaví a Třincem bylo od počátku velice vyrovnané. Góly začaly padat až ve druhé třetině, kdy po 29 vteřinách skóroval domácí Orsava. Třinečtí dokázali ještě v téže třetině vyrovnat a zdálo se, že nerozhodné skóre vydrží až do 60. minuty. Jenže hosté dokázali využít dvojnásobnou početní převahu a zásluhou Martina Růžičky šli do vedení. Bruslaři zkusili risk v podobě hry bez brankáře, a to jim přineslo vyrovnávací branku na 2:2. Prodloužení rozhodující gól nepřineslo, na řadu tak musely přijít samostatné nájezdy. V nich exceloval Jan Růžička, který za svá záda nepustil žádný puk, Šimona Hrubce překonali Lenc s Žejdlem, a rozhodly tak o bonusovém bodu pro Boleslav.
Ml. Boleslav: Růžička – Hanzlík (C), Říha, Němeček, Eminger, Dlapa, Kotvan, Nedomlel – Orsava, Žejdl, Valský – Pacovský, Nahodil, Klepiš (A) – Pabiška, Němec, Lenc (A) – Flynn, Urban, Kousal
Třinec: Hrubec – Musil, Doudera, Linhart, Roth, Jank, Kovář – Petružálek, Vlach, Růžička (A) – Dravecký (A), Marcinko, Hrňa – Adamský (C), Polanský, Svačina – Rákos, Cienciala, O. Kovařčík
Branky a nahrávky: 21. Orsava (Valský, Žejdl), 59. Pacovský (Lenc, Klepiš), rozh. náj. Lenc – 29. Polanský (Adamský), 57. Růžička (Hrňa). Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Kis, Rampír. Vyloučení: 5:7, navíc Hanzlík (MBL) 10 min. za nesportovní chování a Jank (TŘI) 10 min. za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 226. Střely na branku: 48:45. Zblokované střely: 11:5. Hity: 11:4. Vhazování: 42:45. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2 – 3:2.

Fotogalerie

Komentář

Boleslavští začali utkání dobře, už v první minutě utkání se po Hanzlíkově přihrávce pokoušel prosadit Orsava. Před takřka odkrytou brankou ale trefil nohu bránícího hráče Třince. Ve třetí minutě jsme za sebou měli i pokusy Němce nebo Urbana – to všechno bez výraznějších pokusů Ocelářů. Jako první byl nakonec vidět (jak jinak) Růžička, na boleslavského brankáře Růžičku si ale nepřišel.

Boleslav byla i nadále aktivnější, gól ale ze svých pokusů nevykřesala. Ještě před polovinou prvního dějství pak přišlo na první vyloučení – za katr usedl domácí Němeček. K vidění byl opět Martin Růžička nebo třeba Dravecký. Jen pár sekund po skončení přesilové hry dokonce hosté nastřelili tyčku, jinak ale opět vše marné. Ani vyloučení Žejdla nedokázali Oceláři potrestat a sám Žejdl v závěru třetiny svou šanci, kdy zakončoval situaci dva na jednoho, taktéž propásl.

Boleslavští začali druhou třetinu nejlépe jak mohli – gólem. Jakub Orsava si najel přímo před Šimona Hrubce, zvedl kotouč a zamířil přesně pod břevno. Poté měli domácí první početní převahu v zápase, ale nedokázali ji zužitkovat, chyběl jim potřebný důraz a málo střelby. Třinečtí se ale tlakem domácích nenechali zastrašit a v pěkné šanci se ukázali i Martin Růžička, který si najel až před boleslavskou bránu, ale jeho jmenovec Jan Růžička v bráně Mladé Boleslavi si svůj prostor u tyče uhájil. Boleslav pak udělala fatální chybu, když nechala jet hned dva Třinecké hráče na domácí bránu. Martin Adamský si nejprve pohrál s Růžičkou, donutil ho jít k zemi a těsně před bránou přihrál volnému Jiřímu Polanskému, který už měl snadnou práci a zakončil do prázdné klece.

Krátce po vyrovnávacím gólu Třince tu byla opět přesilovka pro domácí, ale sehrána nebyla vůbec dobře, Třinec své oslabení odehrál v poměrně velkém klidu. Domácím se příliš nedařilo a na konci třetiny se projevila i první frustrace z ne příliš povedeného výkonu v utkání. Jan Hanzlík byl vyloučen na dvě minuty za podražení, ale za připomínky vůči rozhodnutí rozhodčích vyfasoval ještě osobní desetiminutový trest. Třinečtí si během přesilové hry vytvořili veliký tlak, ale všechny jejich pokusy ustál a zvládl Jan Růžička v bráně domácích. Druhá třetina tak skončila nerozhodně 1:1.

Třetí třetinu začali lépe hosté, Erik Hrňa se dostal k bezprostřední střele, ale Jan Růžička jej pohotově vychytal. Nedlouho poté se v parádní šanci ocitl Radan Lenc, který zachytil odražený kotouč, ale poslal jej do tyče třinecké branky. A blízko gólu byl i Jakub Valský, který v situaci dva na jednoho trefil po dobře mířené přihrávce pouze třineckého Hrubce. Mladá Boleslav si ve třetí třetině dokázala vytvářet tlak, ale ve hře měla i spoustu nepřesností, a tak přišla například další Lencova tyčka. Hosté se navíc provinili špatným střídáním a šli znovu do čtyř. Boleslav ale i další přesilovou hru nesehrála příliš přesvědčivě, a tak se hosté z východu republiky v pohodě ubránili.

Druhá polovina třetí dvacetiminutovky byla pořádně hektická. Bruslaři po vyloučení Svačiny a Marcinka měli šanci zahrát si více jak minutu ve dvojnásobné početní převaze a zasypávali Šimona Hrubce nespočtem střel, čímž pomalu dorovnávali střelecký účet nedělního duelu. Co ale naplat, úspěšný nikdo z nich nebyl. Do stejné situace se ale dostali i domácí, když nejprve putoval na trestnou Kotvan a o minutu a půl později i Klepiš. A zatímco domácí hozenou rukavici Třince odmítli, Třinec ji přijal a přesný zásah zaznamenal kanonýr Třince, Martin Růžička, který svého jmenovce překonal ze svého tradičního místa, z levého kruhu. Boleslav tři minuty před koncem třetiny odvolala Jana Růžičku na střídačku a hrála power play a risk se jí podařil. Dominik Pacovský využil nastalého tlaku domácích a z pravého kruhu zamířil přesně. V závěrečné minutě ještě přišel drtivý tlak ze strany Třince, kteří chtěli urvat tříbodovou výhru, ale to se jim nepovedlo, a tak se muselo prodlužovat.

Prodloužení nabídlo mnoho šancí na obou stranách, ale hru tři na tři zvládli nejlépe oba muži v maskách na obou stranách, kteří nepustili za svá záda žádnou z šancí a držely tak naděje svých týmů na bonusový bod až do samostatných nájezdů. V nich si na Růžičkovi vylámali zuby všichni třinečtí střelci, zato za domácí skóroval Radan Lenc s Lukášem Žejdlem, a tak Boleslav až v této střelecké loterii rozhodla o tom, že bonusový bod do tabulky zůstane právě Středočechům. Jim určitě přijde vhod, jelikož skupina o umístění play-out bude nesmírně vyrovnaná a psychicky náročná.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (BK Mladá Boleslav): Věděli jsme, že Třinec bude chtít před play off odehrát dobrý zápas, protože po reprezentační přestávce jedno utkání doma ztratil. Bylo nám jasné, že soupeř přijede s řádnou motivací. Třinec ukázal sílu a to, že má hráče, kteří dovedou hrát hokej. Musím ale pochválit naše hráče za výkon, který předvedli. Bojovali totiž na hranici svých možností. V některých situacích byla ale znát křeč a krize, která se s námi táhne. V přesilovce pět na tři jsme měli už rozhodnout, ale soupeřův vynikající gólman pochytal několik našich šancí. Myslím si, že Šimon Hrubec si zaslouží absolutorium. Dostali jsme potom na druhé straně v našem oslabení gól, naši hráči se z toho však nepoložili a ukázali, že mají srdce. To je dobrá zpráva pro nás pro všechny před blížícím se play out. Začínáme doma proti Jihlavě a jsme připravení na to, abychom se rvali o každý bod, puk a střídání. Jenom v tom potřebujeme pokračovat dál.

Václav Váňa (HC Oceláři Třinec): Zápas byl úplně odlišný od toho, který jsme doma prohráli s Pardubicemi. Kluci podle mě hráli tak, jak si to představujeme, i vzhledem k blížícímu se play off. Jeli jsme do Mladé Boleslavi vyhrát. Velice nás mrzí vyrovnávací gól chvíli před koncem po ubráněných oslabeních, která nás stála spoustu sil. Bylo důležité utkání zvládnout, za výkony hráčů jsme moc rádi. Odpovídaly tomu, co si od nich představujeme, zejména od Šimona Hrubce, který byl vynikající. Nikoho dalšího asi jmenovat nebudu, protože bychom tu byli dlouho. Myslím si, že jsme odehráli parádní základní část a vyhlížíme play off s Pardubicemi. Ty budou jistě nepříjemným soupeřem už od prvního zápasu.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.