BK MLADA BOLESLAV
6. 3. 2018 | Daniel Langer

Tři body a krok k záchraně! Bruslaři ve druhé třetině smetli Jihlavu

UDR1, úterý 6. 3. 2018
Ml. Boleslav - Jihlava MBL - JIH
M l. B o l. - Společně jsme to zvládli! Celek z Pojizeří vykročil do play-out správnou nohou a s největším konkurentem, který by mohl ohrozit záchranu Mladé Boleslavi bez nutnosti absolvovat baráž, rázně zatočil. Po bezbrankové první třetině si Bruslaři pomohli v početních výhodách a celkově druhou dvacetiminutovku ovládli poměrem 5:1. Po hříchu to byly zároveň jediné branky, které v utkání padly. Důležitý je ale výsledek a ten hovoří jasnou řečí: Záchrana je zase o pořádný krok blíže!
Ml. Boleslav: Růžička – Hanzlík (C), Nedomlel, Němeček, Eminger, Dlapa, Kotvan, Kurka – Orsava, Žejdl, Valský – Pacovský, Nahodil, Klepiš (A) – Pabiška, Němec, Urban – Flynn, Volf, Kousal
Jihlava: Škarek (41. Kořenář) – Stříteský, Šidlík, Suchánek, Váňa, Půža, Kajínek, de la Rose – Seman, Zeman, Čachotský (C) – Jiránek, Skořepa (A), Straka – Anděl, Hamill, Rabbit – Diviš (A), Hubáček, Žálčík
Branky a nahrávky: 21. Klepiš (Orsava, Žejdl), 24. Klepiš (Pabiška), 32. Kotvan (Pacovský, Pabiška), 36. Pacovský (Klepiš, Nahodil), 40. Pacovský – 38. Zeman (de la Rose, Anděl). Rozhodčí: Hribik, Lacina – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 7:5, navíc Nedomlel (MBL) 10 min. + trest do konce utkání za hrubost a Kajínek (JIH) 5 min. + trest do konce utkání za vražení na hrazení. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 853. Střely na branku: 29:25. Zblokované střely: 6:9. Hity: 3:10. Vhazování: 37:25. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

Fotogalerie

Komentář

Bruslaři vlétli na svého soupeře ve velkém stylu a už po půlminutě hry mohli slavit úvodní branku střetnutí. To by ale Lukáš Žejdl musel na zadní tyči lépe zpracovat kotouč a zamést ho za jihlavského brankáře. Takto ale šance vyzněla do ztracena. Poté následovala pasáž hry, kdy oba celky preferovaly opatrnější pojetí hry. Bylo zjevné, že hlavním taktickým cílem bylo nespáchat lacinou chybu a neohrozit neopatrností vlastního brankáře.

Tomuto popisu se vymykala rána Jakuba Klepiše z mezikruží, kterou Škarek schytal přímo do masky. Mladý brankář se mohl jen otřeseně oklepat a musel pokračovat v utkání. V samotném závěru prvního dějství putoval do sprch po nevybíravém zákroku na Němce David Kajínek. Když následně vyhodil kotouč za hrazení Stříteský, měli Boleslavští dlouhou výhodu pěti proti třem, kterou si přenesli do druhé třetiny.

A v té už zmíněnou početní převahu dokázali využít. Nejprve si od modré čáry sjel na kruhy Jakub Klepiš a za mohutné podpory clonícího hráče zápěstím překonal Škarka poprvé. Uběhlo několik minut a domácí mohli opět slavit. Jakub Klepiš si vyměnil kotouč s Pabiškou a na vzdálenější tyči ho doklepl do branky. Od té doby jakoby Středočeši nalezli ztracené sebevědomí a diktovali tempo hry. Velkou šanci navýšit měl Nahodil, nejprve ale trefil horní tyč branky, v pokračující akci pak nedokázal dotáhnout bekhendový blafák.

Celek z města automobilů to nemuselo ale mrzet, jelikož se v úterý mohl opřít o přesilové hry. Oldrich Kotvan dostal prostor na modré čáře, posunul si puk do výhodnější pozice a propálil Škarka potřetí. Jihlava se svou přesilovkou nenaložila podobně. Naopak, po konci trestu si připravil palebnou pozici Dominik Pacovský a zacílil tak přesně, že vyrazil láhev hostujícího gólmana.

Dukla se přeci jen dočkala snížení. Sražená rána de la Rose propadla skrz všechny bránící hráče. Zcela osamocený Adam Zeman před Růžičkou nic moc složitého nevymýšlel a napálil kotouč do horní části branky. Pokud měli hosté v úmyslu vstřelené branky využít k obratu skóre po vzoru Olomouce, museli tyto plány rychle opustit. Několik sekund před druhou sirénou totiž Dominik Pacovský zblokoval Škarkovu rozehrávku a z nulového úhlu trefil vracejícího se brankáře, od kterého odrazil kotouč za brankovou čáru.

Po střelecky impotentní první bezbrankové dvacetiminutovce se tak v té druhé roztrhl s přesnými střelci pytel a ŠKOENERGO Aréna viděla přesných zásahů hned šest. A k velké radosti domácího publika hned pět z nich do jihlavské branky. Do té závěrečné už musela Jihlava vletět po hlavě o doufat v zázrak. O realizaci těchto představ se pokusil postarat Zeman, nadvakrát si ale vylámal zuby na jistém Růžičkovi. S postupem času začalo přibývat důrazných zákroků.

Jedno takové naražení proti hrazení se jal trestat boleslavský Nedomlel, jihlavským hokejistům ale při pohledu na urostlého obránce došly argumenty a jeho výzvu nikdo nepřijal. Nicméně za svou aktivitu si Nedomlel vysloužil trest do konce utkání. Jihlava měla platonický tlak, Růžička ale nemusel řešit žádné extrémně ošemetné situace. Navýšit mohl v závěru utkání po chybě obrany Pacovský, jenž útočil na hattrick, nastřelil ale pouze tyč. Více už se skóre neměnilo. Závěr střetnutí si Boleslav pohlídala a po zásluze bere důležité tři body.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (BK Mladá Boleslav): Stejně jako Jihlava, jsme si i my uvědomovali důležitost střetnutí. Narozdíl od soupeře jsme ale nebyli v pozici těch, kdo musí útočit a celý zápas diktovat tempo hry. Hráče jsme nabádali, aby byli trpěliví a počkali si na své šance a z tohoto pohledu musíme být spokojení. Takticky jsme odehráli, co bylo třeba a utkání měli od druhé třetiny pod kontrolou i výsledkově. Musím pochválit obě formace na přesilové hry, které dokázaly utkání rozhodnout a dodat nám klid, přestože produktivita není v poslední době naší silnou stránkou. Jsme dobití, z utkání odstoupili tři hráči, kteří čekají na vyšetření a uvidíme, jak tato dopadnou. Případně by nastoupili další hráči, kteří poslední zápasy tolik prostoru nedostali. Hotovo ještě není, v úterý jsme ale učinili velký a důležitý krok k záchraně.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Věděli jsme, že utkání je velmi důležité pro další vývoj skupiny o udržení. Přijeli jsme s jasným cílem uhrát tu vítězství, abychom ten bodový rozdíl mezi oběma mužstvy umenšili a to se bohužel nepodařilo. Soupeř utkání rozhodl v početních výhodách, ve kterých připsal tři branky a následně si už vývoj utkání zkušeně hlídal. Z tohoto pohledu musíme uznat, že Boleslav získala tři body zaslouženě. Rozhodnuto bude ale až po šestém kole a my rozhodně zbraně neskládáme.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.