BK MLADA BOLESLAV
18. 3. 2018 | Tomáš Kalas, Jitka Čechová, Tomáš Kalas

Z Jihlavy se Bruslaři vrací bez bodů i gólů

UDR5, neděle 18. 3. 2018
Jihlava - Ml. Boleslav JIH - MBL
J i h l a v a - Hokejisté BK Mladá Boleslav si na ledě jihlavské Dukly takříkajíc "ani neškrtli". Zaostávali střelecky, svých několik málo pokusů nedokázali přetavit v jedinou branku. Naopak domácí se v přípravě na baráž trefili hned čtyřikrát a zajistili si tak finální třinácté místo v letošní sezoně.
Jihlava: Volden – Šidlík, de la Rose, Bryhnisveen, Stříteský, Váňa, Kajínek (A) – Anděl, Skořepa (C), Straka – Jiránek, Rys, Čermák – Půža, Seman, Žálčík – Diviš (A), Hamill, Rabbit
Ml. Boleslav: Krofta – Kotvan, Kurka, Dlapa, Eminger, Bernad, Říha – Orsava (C), Nahodil (A), Valský (A) – Pacovský, Klepiš, Lenc – Volf, Urban, Pabiška
Branky a nahrávky: 9. Skořepa, 29. Žálčík (Anděl), 42. Straka (Diviš, Skořepa), 48. de la Rose. Rozhodčí: Hejduk, Sýkora – Rampír, Klouček. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1 018. Střely na branku: 32:21. Zblokované střely: 5:4. Hity: 6:4. Vhazování: 39:28. Průběh utkání: 4:0.

Komentář

Zápas předposledního kola skupiny o umístění začal v celkem solidním tempu. Hra postupně zrychlovala, při tlaku hostí v útočném pásmu byl vyloučen Diviš na konci 8. minuty. Ani sám trestaný ale asi nečekal, že by se mohl na trestné radovat. O 38 sekund později totiž špatnou nahrávku vypíchl Josef Skořepa a z vlastního pásma upaloval před Kroftovu branku. K té se sice nedostal, ale vše si vynahradil trefou přímo do pravého vinglu. Zároveň tak přispěl svým gólem k zajímavé věci, kdy vsítil gól ve stejné minutě, jako Chomutov v Litvínově a Kladno proti Motoru v semifinále WSM ligy. Jihlava po tomto vstřeleném gólu měla více ze hry, nadějně vypadala akce z poloviny třetiny, kterou táhl Rabbit. Na konci 14. minuty Anděl našel zpoza brány volného Skořepu před brankou, dočasný kapitán Dukly ale přestřelil břevno. Spolu s koncem třetiny lehounce vzplály emoce, důkazem budiž vzájemné vyloučení Lence a Váni. Minutu před sirénou vystřelil nadvakrát z pravého kruhu Žálčík, Krofta poprvé vyrazil před sebe a Žálčík z dorážky poslal kotouč nad. Na druhou stranu se tak řítili tři hráči Boleslavi, Urban trefil z mezikruží vedle.

Druhou periodu zahájili hosté v tlaku a přesnější hrou. Jenže se nevyvarovali chyb a v 23. minutě mohl trestat Rabbit, z pravého kruhu trefil boční síť. O tři minuty později přišla největší šance hostí. Půža v přečíslení 2 na 1 nahrál nepřesně a mohl tak kontrovat Valský, svoji kličku zakončil na levé tyči. Dukla tak přečkala tuto šanci a sama skórovala v 29. minutě. Nejprve Žálčík předvedl parádní prohazovačku mezi nohy, při zakončení ale neuspěl. Kotouč si vzal následně Anděl, přenesl hru na Lukáše Žálčíka a ten byl tím, kdo trefil mimo dosah Krofty. Dukla měla nadále lepší herní projev, žádnou šanci si ale nemohla vytvořit. Nepomohlo tomu ani vyloučení Říhy a tak se šlo do kabin s vedením domácích o dvě branky.

Uplynulo teprve 92 sekund, když se stadion radoval potřetí. Po vyloučení hostujícího Urbana vyhrál souboj v rohu de la Rose a přes Diviše se puk dostal k Petru Strakovi, který překonal bezmocného Kroftu. Hosté se ale nemínili spokojit s nulou na svém kontě a předvedli několik výpadů do útočného pásma. Na začátku 44. minuty předvedl jeden takový Pacovský, Volden jeho střelu z pravého kruhu ale zneškodnil. K vidění byla nadále vyrovnaná hra, bylo ale pravdou, že ani jeden tým se již moc do útočných tažení nehnal. V průběhu první pětiminutovky ještě pobavila fanoušky střela Bryhnisveena tečovaná Čermákem tak zvláštně, že kotouč vylétl vysoko do vzduchu, aby dopadl u levé tyče. Minutu nato byl však znovu vyloučen Urban, tentokrát za hákování a Dukla ťala počtvrté. Vyhození hostujících hráčů si zpracoval Erik de la Rose, švédský zadák pak tvrdě pálil o levou tyč a dal tak domácím čtyři branky náskoku. Tento moment již definitivně zlomil větší odpor hostí a zápas se už tak pouze dohrával. Středočeši mohli snížit na začátku 50. minuty, když se jim naskytla možnost 15 sekund pěti proti třem, ničím však domácí svatyni neohrozili. V samotném závěru byl ještě vyloučen Dlapa za vyhození puku ze hřiště, 54 sekund před koncem trefil Šidlík z nápřahu břevno. Tím tak zároveň domácí bek uzavřel velmi zajímavé a nadprůměrné utkání, kde Boleslav nepřekonala Voldena a na výhru tak musí čekat delší dobu, i napotřetí Jihlava uhájila své hájemství. Dukla porazila Mladou Boleslav 4:0 a zajistila si 13. místo v tabulce.

Ohlasy trenérů

František Zeman, HC Dukla Jihlava: Na utkání jsme se chystali a jsem rád, že jsme ho zvládli s nulou. Věřím tomu, že výsledek a předvedená hra hráče nabudí natolik, abychom zvládli závěrečnou část sezony, která nás čeká. Přesilové hry rozhodují utkání, budou je rozhodovat, a věřím tomu, že nějaký gól z přesilovek znovu dáme. Třinácté místo jsme chtěli uhrát, když už bylo rozhodnuto, že budeme hrát baráž. Teď nás čeká poslední zápas v Chomutově a věřím tomu, že na v tomto zápasu budeme mít už sestavu takovou, kterou chceme mít na baráž, která nás čeká. A že první barážové zápasy, z toho dva doma, zvládneme na sto procent.

Viktor Ujčík, BK Mladá Boleslav: Výsledek hovoří za vše. Je hrozně těžké nějakým způsobem motivovat kluky do těchto zápasů, ve kterých vlastně už o nic nejde. Ale pořád mi to nejde na rozum - já jako hráč bych alespoň nechtěl prohrát žádný zápas. Přístup některých našich jedinců k tomuto zápasu je více než zarážející a možná i proto naše sezona vypadá tak, jak vypadá. Někteří hráči vypadají, že ani nechtějí vyhrávat, samozřejmě ne všichni, a mě to hrozně mrzí. Jihlava hrála slušně, podržel je gólman. Ale my jsme měli předvést daleko větší zaujetí pro hru.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.