BK MLADA BOLESLAV
23. 3. 2018 | Zdena Bobková

Bruslaři zápas s Litvínovem zvládli a končí celkově jedenáctí

UDR6, pátek 23. 3. 2018
Ml. Boleslav - Litvínov MBL - LIT
M l. B o l. – Poslední utkání v sezóně se neslo ve velice aktivním duchu. Bruslaři jakoby se na závěr sezóny se svými fanoušky chtěli rozloučit atraktivním hokejem a především výhrou. V první třetině se ujali domácí vedení, když Petráska v nařízeném trestném střílení překonal Procházka. Hosté ještě na konci třetiny stačili vyrovnat. Ve druhé třetině pak domácí během dvou minut rozhodli o své výhře. Góly postupně přidal Urban, Volf a Lenc a pro Litvínov prakticky bylo po zápase. Skóre se v závěrečné třetině ještě měnilo, domácí přidali svůj pátý gól a Litvínov pak už jen upravoval na konečných 5:2. Mladá Boleslav tak ve svém posledním utkání této sezóny vítězí, a jelikož současně Chomutov prohrál v samostatných nájezdech s Duklou Jihlava, bude jí po této sezóně patřit konečná 11. příčka.
Ml. Boleslav: Groh – Hanzlík (C), Bernad, Dlapa, Eminger, Kotvan, Kurka – Valský, Nahodil, Orsava – Pacovský, Klepiš (A), Lenc (A) – Pabiška, Urban, Volf – Procházka
Litvínov: Petrásek (30. Kantor) – Šesták, Iberer, Čutta, Gula (A), Doudera, Frolo – Trávníček (C), Řehoř, Jánský – Matoušek, Válek, Doležal – Smolka, Šimeček, Stříbrný – Dufek, Jícha, Růžička – Mikúš
Branky a nahrávky: 6. Procházka z trestného střílení, 34. Urban (Orsava), 35. Volf (Urban, Procházka), 36. Lenc (Klepiš, Kotvan), 50. Orsava – 19. Jánský (Řehoř), 56. Smolka (Jánský, Trávníček). Rozhodčí: Úlehla, Kika – Kis, Klouček. Vyloučení: 4:4, navíc Klepiš (MBL) 10 min. + trest do konce utkání za nesportovní chování. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 012. Střely na branku: 42:19. Zblokované střely: 3:6. Hity: 9:2. Vhazování: 28:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2.

Fotogalerie

Komentář

Utkání bylo ze začátku za vlažné atmosféry nemastné neslané. V zajímavé šanci se až na konci třetí minuty ocitl Lukáš Pabiška, který zkusil Petráska překvapit střelou z nulového úhlu. Vzápětí přišla ještě Nahodilova přihrávka přes brankoviště, která ale nenašla žádného z hráčů v černozeleném. Na druhé straně se v pěkné šanci ocitl Jícha, ale Groha střelou z pravého kruhu nepřekvapil. Pak přišla akce Martina Procházky, které se prokličkoval až před Petráska a už chtěl bekhendem zakončovat, ale v rozhodující moment byl zahákován a nezakončil. Rozhodčí ale nařídili trestné střílení a boleslavský útočník udělal přesně to, co měl v úmyslu už předtím a bekhendovou střelou přehodil Petráskovi pravý beton. Poté přišla velice povedená pasáž ze strany domácích a Petrásek se musel v bráně co otáčet. Po Pacovského střele za ním dokonce zazvonila tyč.

Přeci jen se pak hosté osmělili a Mikúšova střela studeného Groha překvapila a měl s ní problémy. Ani Dufkova střela nebyla příliš důrazná, ale nezkušený boleslavský gólman s ní měl problémy, a tak ji raději přikryl pod lapačkou. Po Nahodilově chybě na modré čáře se Litvínov dostal do pásma a Groh Gulovu střelu vyrazil, ale Válek ještě v bezprostřední blízkosti stihl dorážet. A neuspěl ani Smolka, který měl prostor si střelu nachystat. Litvínov pak v závěru třetiny hrál přesilovou hru a předvedl povedenou kombinační hru, na jejímž konci stál Peter Jánský, který puk usměrnil do sítě. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

Boleslavi se vstup do druhé třetiny povedl. Na jejím začátku byl ve slibné šanci Valský, kterého hosté nechali pozapomenutého na modré čáře, a on sám uháněl na Petráska, ale samostatný nájezd neproměnil. Nedlouho po něm si cestu do pásma našel Urban, který ale těsně před Petráskem přenechal Volfovi, který nadvakrát litvínovského gólmana nepřekonal. Pak se před Petráskem zjevil Orsava, ale ani on puk nenasměroval přesně. Z protiútoku zahrozili i hosté, zvláště sklepnutí Jánského přímo před Grohem bylo nepříjemné, ale mladoboleslavský gólman střelu vyrazil. Hostům se podařilo usadit se v útočném pásmu a Ibererova střela prověřila postřeh brankáře Groha.

V polovině druhé třetiny se Petrásek v brance Litvínova pořádně zapotil. Boleslav se dostala do laufu a nejprve si Petráska položil Orsava, ale kotouč mu v rozhodující okamžik nesedl a on jen promáchl. Hned po něm se před ním zjevil Klepiš, ale ani on další gól nepřidal. Mužstvo Litvínova poté, zřejmě v rámci příprav na barážové duely, sáhlo k výměně gólmanů a Michaela Petráska v bráně vystřídal Pavel Kantor.

Bruslaři se dostali do tlaku a hostující Čutta byl vyloučen za sekání. A odstartoval tak dvě minuty „hrůzy“ pro hostující hráče. Po půlminutě se totiž vyloučený Čutta vracel zpátky na led, jelikož Bruslaři početní výhodu přetavili v gól. Orsavovu střelu protečoval za Kantorova záda před bránou clonící Tomáš Urban. Zakrátko se mladoboleslavský stadion rozjásal znovu a opět u toho byl Tomáš Urban, který přenechal Lukášovi Volfovi, který si sjížděl spolu s Davidem Bernadem, a prvně jmenovaný zaznamenal čistý průstřel. A po další minutě hry lovil puk ze sítě znovu. Radan Lenc si sjel po levém křídle a poslal kotouč Kantorovi do horní části brány. Poté se podražením provinil Bernad a šel za svůj faul pykat. V přesilovce Litvínova Groh své spoluhráče podržel a poradil si i s nepříjemným dotíráním Michala Trávníčka. Boleslav ale třígólové vedení 4:1 do druhé sirény uhájila.

Domácí začali závěrečnou periodu aktivněji a Litvínov si proti aktivní hře boleslavského Pacovského musel pomoci faulem. Přesilovku Boleslav sehrála dobře, Bernad rychlou přihrávkou našel Valského, který tečoval do horního růžku, ale proti této střele se Kantor perfektně přemístil. Boleslav ale s neutuchající aktivitou a touhou po výhře nedávala hostům příliš prostoru. Doudera zaváhal v rozehrávce na modré čáře a o kotouč ho připravil Jakub Orsava, který nijak neváhal a rovnou se rozjel na bránu, rozpohyboval si Kantora, ten proti jeho první střele zasáhl, ale vyrazil kotouč jen před sebe a Orsava neváhal a ještě stihl zavěsit pod víko.

Litvínov se sice dostal do čtyř, ale při nerovnovážném stavu hráčů na ledové ploše dokázali domácí obraně pláchnout Jánský s Trávníčkem, ale prvně jmenovaný neusměrnil přihrávku na svého spoluhráče a Groh nemusel zasahovat. Po faulu Řehoře šli navíc hosté do tří, ale Boleslav půlminutu v dvojnásobné početní převaze nevyužila. Závěrečná pasáž hry byla ve znamení mnoha vyloučení a také vzájemných potyček. Litvínov dokázal svou dvojnásobnou přesilovku využít. Pavel Smolka zůstal na levé straně sám a zakončoval prakticky do prázdné branky. Za potlesku tribun se pak již zápas dohrával. Fanoušci poděkovali svým hráčům za sezónu, jelikož ti v bojích play-out dokázali udržet extraligu i do další sezóny. Zato Litvínov se do baráže nenastartoval zrovna radostně a čekají ho ještě krušné chvíle při uhájení extraligové příslušnosti i do další sezóny.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík, BK Mladá Boleslav: Pro nás to byl poslední zápas sezóny a jsem moc rád, že k tomu kluci přistoupili tak, jak k tomu přistoupili. Vyjádřili jsme hrubou nespokojenost k přístupu zápasu v Jihlavě a chtěli jsme se na domácím ledě rozloučit výhrou, a to jak kvůli sobě, tak kvůli fanouškům. Musím hráče pochválit za ten přístup a také za odvedený herní výkon. Od začátku bylo vidět, že si za tím vítězstvím jdeme. Zpočátku tam bylo málo střelby, ale to jsme potom napravili a jak už jsme se začali pouštět do střelby, tak už se to vyjádřilo i gólově a jsem moc rád, že máme to 11. místo.

Darek Stránský, HC VERVA Litvínov: Pro nás to poslední zápas v sezóně nebyl. Do Boleslavi jsme přijeli bez našich zkušenějších hráčů, protože jsme nechtěli riskovat to, že by se někdo třeba nějakým nešťastným zákrokem zranil nebo se nějak pohmoždil, proto jsme přijeli se širším kádrem. Přesto jsme chtěli odehrát solidní partii, pokud možno se tady pokusit třeba bodovat. Na Boleslavi bylo vidět, že hrají v klidu a že už jim o nic nejde. Fungovalo jim to, byly tam pěkné kombinace z jejich strany a my jsme to horko těžko stačili bránit. Nicméně jsme první třetinu remízově uhráli a pak jsme dostali tři slepené góly ve druhé třetině a to si myslím, že rozhodlo. My jsme v tom zápase byli celou dobu horší, ale ten výsledek právě ovlivnily ty tři slepené góly. Ale v našem případě to nehraje roli. Nás čeká měsíc těžké dřiny a teprve tam se bude vidět.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.