BK MLADA BOLESLAV
20. 9. 2019 | Daniel Langer

Přetahovanou o body s Kometou rozhodl Klepiš

3. (O2), pátek 20. 9. 2019
Ml. Boleslav - Kometa Brno MBL - KOM
M l. B o l. - I z třetího utkání sezóny odchází boleslavští hokejisté neporaženi. Přestože Středočeši dvakrát prohrávali, herní převahu dokázali přetavit ve vyrovnávací branky a v prodloužení pro sebe urvat druhý bod zásluhou Jakuba Klepiše. Branek sice nepadlo tolik, ale hokej jako takový rozhodně nenudil.
Ml. Boleslav: Krošelj – Ševc, Hrbas, Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman – Šťastný, Žejdl, Vondrka (C) – Skalický, Zbořil, Klepiš (A) – Zohorna, Musil, Stránský – Pabiška, Najman, Kousal
Kometa Brno: Vejmelka – Baranka, Němec (A), Pyrochta, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec – Zaťovič (C), Holík, Mueller – Hruška, Plekanec (A), Horký – Orsava, Lev, Kucsera – Plášek, Kusko, Jenyš
Branky a nahrávky: 32. Vondrka (Žejdl, Šťastný), 49. Dlapa, 62. Klepiš (Skalický) – 26. Holík (Baranka, Mueller), 48. Plekanec. Rozhodčí: Lacina, Pražák – Kajínek, Špringl. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 785. Střely na branku: 36:28. Zblokované střely: 14:4. Hity: 15:10. Vhazování: 35:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2 – 3:2.

Fotogalerie

Komentář

Úvodní okamžiky střetnutí patřili hostující Kometě. Velmi nebezpečně soupeře zaměstnávali Lev s exboleslavským Orsavou, Krošelj ale svůj tým podržel. Zhruba od páté minuty se ale jazýček herní převahy začal přesouvat na stranu Bruslařů. V početní výhodě nebezpečně pálil z levého kruhu Klepiš, Vejmelka byl připraven.

Zřejmě největší příležitost prvního dějství měl na svědomí Pavol Skalický, který zakončoval brejk tří proti jednomu. Bohužel pro domácí trestuhodně mimo brankovou konstrukci. Poslední slovo mohla s blížící se sirénou oznamující odchod do šaten Kometa, to by ale Mueller musel po vyjetí od mantinelu mířit přesněji a netrefit rameno domácího brankáře.

Ve druhé třetině už se ale solidně zaplněné ochozy branky dočkaly. Boleslavští hokejisté nadvakrát nedokázali dostat kotouč z obranného pásma. Ten nahozením vracel zpět na Krošelja obránce Baranka a Petru Holíkovi už jen stačilo vložit hokejku a usměrnit puk do protipohybu domácího brankáře. Vstřelená branka brněnské mužstvo nakopla. Navýšit mohl po rychlém průniku středem Kucsera, jeho pokus se ale odrazil od tyče do rohu kluziště.

První předzvěstí boleslavského vzepětí byla střela Stránského, kterou se marně pokoušel dorazit za Vejmelku tísněný Musil. Vzápětí se ale mohli radovat už i domácí fanoušci. Žejdl ujel s Michalem Vondrkou a na pohotové zakončení druhého jmenovaného byl už brněnský brankář krátký. Mladoboleslavští rovněž načerpali ze vstřelené branky sebevědomí a vedení mohl poprvé pro svůj tým získat Zohorna, Vejmelka ale proti jeho střele z čárek zasáhl ramenem. Se sirénou střílel do spojnice tyče a břevna Bernad, jeho pokus by ale stejně nepřešel brankovou čáru včas.

Závěrečná třetina základní hrací doby nabídla vyrovnanou podívanou, hrál se hokej nahoru dolů, akce střídala akci. V jedné takové se podél mantinelu proháčkoval Vondrka, jenž ale zcela zbytečně hledal obsazeného spoluhráče. A jak už to tak bývá, zaváhání v podobné šanci bývá potrestáno na straně druhé. Tomáš Plekanec ale na rozdíl od boleslavského útočníka vzal zodpovědnost na sebe, naznačil střelu a následně přízemní ranou na vzdálenější tyč překvapil zkoprněného brankáře.

Boleslavská odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat. Dlouhán Ondřej Dlapa zachytil na modré vyhození, navedl si kotouč na střed hřiště a nekompromisně propálil Vejmelku. V základní hrací době mohl rozhodnout Zohorna, jenž se po šikovné žabičce ocitl sám před brněnským brankovištěm, nicméně jeho dlouho kličku zakončenou bekhendem zastavila horní tyč. Přišlo tak na řadu prodloužení.

A v něm po necelých dvou minutách hry rozhodl Jakub Klepiš. Brňané nezvládli buly v obranném pásmu, hostující hráč, zatímco vyrazil kupředu, neprotlačil puk za boleslavského útočníka a osamocený Klepiš pohotovou ranou ukončil páteční bitvu.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Nevstoupili jsme do utkání dobře, měli jsme k soupeři možná trochu přehnaný respekt. Prvních přibližně sedm minut byla Kometa lepší, pak se hra vyrovnala. To samé se opakovalo ve druhé třetině. Jak říkal kolega, strašně nám pomohlo, že se nám dvakrát brzy podařilo reagovat na vstřelenou branku soupeře a vyrovnat. Škoda závěru utkání, mohli jsme rozhodnout a to nejen v té poslední početní výhodě, střelecky jsme byli aktivnější a šance na to měli. V prodloužení se k nám připojilo štěstí a jsme za to rádi.

Petr Fiala (HC Kometa Brno): Všechna naše dosavadní utkání se odvíjejí ve stejném duchu, herní převaha se přelévá z jedné strany na druhou. Sráží nás, že po našich brankách neudržíme vedení a nedokážeme soupeře znejistit, dostat pod trvalejší tlak. V závěru utkání jsme si zkomplikovali situaci a strachovali se vůbec o remízu, málem jsme ani nedostali šanci se porvat o výhru. Jak často říkám, jednou udělá chybu ten, jindy zase druhý. Jen pro jeden bod jsme si nejeli, ale je to sport a my se musíme nachystat na Spartu.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.