BK MLADA BOLESLAV
27. 9. 2019 | Vojtěch Tůma

Napínavá bitva se šťastným koncem, Bruslaři porazili Třinec 4:3

5., pátek 27. 9. 2019
Ml. Boleslav - Třinec MBL - TRI

M l . B o l . - První dějství pátečního zápasu mezi mladoboleslavskými hokejisty a třineckými Oceláři nabídlo divákům gólovou přestřelku. Skóre se měnilo každou chvíli, mírně spokojenější nakonec odcházeli do kabin Bruslaři, za něž se postupně trefili Musil, Najman a Skalický. Vyrovnaná partie pokračovala i nadále, Středočeši se krátce před druhou sirénou utrhli do dvoubrankového trháku, o výhru ale museli ještě bojovat. Tři body získali i přes snížení z hole Draveckého, a vyhráli tak čtvrté z pěti utkání dosavadního průběhu základní části.
Ml. Boleslav: Krošelj – Ševc, Hrbas, Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Skalický, Zbořil, Vondrka (C) – Zohorna, Musil, Stránský – Flynn, Najman, Kousal
Třinec: Bartošák (21. Kváča) – Gernát, Roth, Galvinš, Musil, Doudera, Adámek – Hrehorčák, Vrána, Stránský – Dravecký (A), Marcinko (A), Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (C), Hladonik, Kofroň – Polanský
Branky a nahrávky: 5. Musil (Zohorna, Stránský), 7. Najman (Pláněk, Kousal), 17. Skalický, 39. Najman (Stránský) – 1. Marcinko (Hrňa), 9. Hrehorčák (Vrána, Musil), 48. Dravecký (Hrňa). Rozhodčí: Hejduk, Šindel – Kajínek, Špringl. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 221. Střely na branku: 29:19. Zblokované střely: 14:9. Hity: 20:12. Vhazování: 24:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.

Fotogalerie

Komentář

První gól zápasu padl už po minutě hry. Bruslaři nedokázali odklidit puk od vlastního brankoviště, načež skulinku v Krošeljově postavení našel Tomáš Marcinko, který se prosadil už pošesté v sezoně. Oceláře brzká trefa povzbudila, všude byli o kousek rychleji a domácí si s jejich aktivitou moc nevěděli rady. V čase 4:36 se jim ale zničehonic podařilo srovnat, když se mezi obránci soupeře rychle zorientoval Pavel Musil a přesnou ranou překonal Bartošáka. Netrvalo to dlouho a účastník květnového mistrovství světa inkasoval podruhé. Ondřej Najman vyslyšel Pláňkovu nabídku a šikovně tečoval kotouč mezi betony strážce třinecké svatyně. Divoký začátek pokračoval, skóre se za necelé dvě minuty znovu pohnulo. Pláněk se srazil s Musilem, dostatek volného prostoru tak získal Vrána, po jehož pasu síť za Krošeljovými zady rozvlnil osamocený Patrik Hrehorčák.

Hra se uklidnila až po komerční přestávce, diváci sledovali hodně neurovnanou partii plnou nepřesností. Oba brankáři se dostali zpět do utkání několika rutinními zákroky. Mírně navrch měli Oceláři, individuální průniky Adamského a Ondřeje Kovarčíka ale skončily na Krošeljově betonu. V čase 16:17 se Mladá Boleslav znovu ujala vedení. Po Vondrkově pokusu z bezprostřední blízkosti Bartošák neudržel puk ve výstroji, na což nejrychleji ze všech zareagoval na brankovišti důrazný Pavol Skalický. Ještě veseleji mohlo být ve ŠKOENERGO Aréně po parádní kombinační akci čtvrté formace Středočechů, Flynnovi ale před poloprázdnou brankou znemožnil zakončení Roth. Závěr třetiny přinesl Třinci možnost premiérové přesilovky, Bruslaři se ale ubránili a do kabin šli s těsným náskokem v zádech.

Do druhého dějství nastoupili hosté se změnou mezi třemi tyčemi. Patrika Bartošáka, který ze zápasu odstoupil s úspěšností zákroků lehce přes šedesát procent, nahradil Petr Kváča. Trenéři zřejmě během přestávky nabádali svá mužstva k většímu klidu, už se nehrálo v tak divokém tempu jako v první periodě. Po Flynnově vyloučení čelili Bruslaři další přesilové hře Slezanů. Krošelj se musel celkem ohánět, nejvíce jej prověřily nepříjemné projektily bratří Kovařčíků. Následně si hru v početní převaze vyzkoušeli také svěřenci Radima Rulíka a Pavla Patery, za podrážení usedl na trestnou lavici David Musil. Boleslavští hokejisté si nepočínali vůbec špatně, od modré čáry pálící Stránský s Ševcem si ale na nového muže v brance Ocelářů nepřišli.

Krátce po skončení přesilovky vyslal Vondrka do samostatného úniku Adama Zbořila, který se marně pokoušel nalézt mezírku mezi Kváčovými betony. Ve třiatřicáté minutě stál na konci přečíslení tří proti jednomu hostující obránce David Musil, v nadějné pozici ale pouze potvrdil, že není rozeným zakončovatelem. Hra opět začala nabírat na obrátkách, nadějně vypadající možnosti byly k vidění na obou stranách. Dvaasedmdesát vteřin před druhou sirénou Bruslaři odskočili svému protivníkovi na rozdíl dvou gólů, když si Ondřej Najman parádně vyměnil kotouč s Janem Stránským a poté nekompromisně překonal Kváču. Vedení Středočechů mohlo před přestávkou ještě narůst, třinecký gólman ale podržel své spoluhráče skvělým zákrokem proti Šťastnému.

Ihned po návratu obou týmů z kabin Pabiška nabídl puk před poloprázdnou svatyní číhajícímu Žejdlovi, jemuž radost díky šikovnému obrannému zákroku zmařil Gernát. Nebezpeční byli také Oceláři, Adamský z úhlu nevyužil Krošeljova drobného zaváhání při výjezdu a ráně Matěje Stránského scházely decimetry. V čase 47:31 dostal zápas zase novou zápletku, po dorážce Vladimíra Draveckého se puk dokutálel za čáru ještě předtím, než došlo k posunutí boleslavské branky. Gól Třince posvětil i videorozhodčí, na výsledku nic nezměnila ani trenérská výzva, ke které sáhlo domácí mužstvo. Bruslaři málem přišli s bleskovou odpovědí, Kváča se ale natáhl a proti Zohornovi předvedl zákrok večera. )

Šest a půl minuty před koncem třetí třetiny vybojoval faul David Šťastný, Středočeši si ale ani tentokráte přesilovkou nepomohli. Brankáře soupeře vůbec neohrozili, a pouze tak potvrdili, že hra v početní převaze je na začátku nové sezony hodně trápí. Popostrčit Středočechy blíže k vítězství mohli po Adámkově zaváhání na modré čáře Šťastný s Pabiškou, jenže druhý jmenovaný z hranice levého kruhu přestřelil. Smazání těsné ztráty Slezanům hodně zkomplikoval Erik Hrňa, který svou holí zasáhl do obličeje Marka Hrbase. Samotný závěr už si Mladá Boleslav zkušeně pohlídala, a i třetí domácí duel v základní části tak dotáhla do úspěšného konce.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Pro nás bylo strašně důležité, že jsme se vrátili do zápasu po nepovedeném začátku. Podařilo se nám dát dvě branky a otočit stav na 2:1, pak jsme sice inkasovali, ale první třetinu jsme dokázali vyhrát, což podle mě bylo klíčové pro další vývoj utkání. Jinak jsme sledovali vyrovnanou partii, my dnes byli šťastnější než soupeř.

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Zápas byl velice vyrovnaný. My jsme do něj vstoupili dobře, naše vedoucí branka byla zasloužená, ale paradoxně nám pro zbytek utkání ublížila. Nechali jsme si dát tři laciné branky, které hodně ovlivnily výsledek. Ve druhé a třetí třetině už to bylo hodně urputné, domácí si dnes počínali hladověji a důrazněji, ať už v obranném či útočném pásmu. Domů jedeme s prázdnou, nedělní utkání proti Hradci Králové musíme zvládnout lépe.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.