BK MLADA BOLESLAV
6. 10. 2019 | Zdena Bobková

Vyrovnaný duel se Spartou rozhodl v prodloužení Kudrna

8., neděle 6. 10. 2019
Ml. Boleslav - Sparta MBL - SPA


M l. B o l. – Osmé kolo Tipsport extraligy nabídlo vyrovnaný duel a téměř vyprodanou mladoboleslavskou ŠKOENERGO Arénu musel hokej bavit. Rychlá hra se spoustou šancí na obou stranách, osobní souboje, šarvátky, to vše nedělní hokej nabídl. První třetina sice skončila bez branek, ale hned v té druhé už se diváci gólů dočkali. Nejprve šli do vedení jako první hosté, zásluhou přesné trefy Buchteleho. Bruslaři se ale brzy oklepali, a pět minut na to vyrovnával Klepiš. Jelikož šedesát minut základní hrací doby žádnou další trefu nepřineslo, dospěl zápas až do prodloužení. V něm byli hosté lepším a šťastnějším týmem, bonusový bod jim vystřelil přesnou trefou Andrej Kudrna.
Ml. Boleslav: Růžička – Ševc, Hrbas, Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Klepiš (A), Zbořil, Vondrka (C) – Skalický, Zohorna, Stránský – Flynn, Najman, Kousal
Sparta: Machovský – Košťálek (A), Polášek, Kalina, Blain, Ďaloga, Pavelka, Dvořák – Forman, Pech (A), Řepík (C) – Kudrna, Růžička, Říčka – Rousek, Sukeľ, Buchtele – Dočekal, Tomášek, Smejkal
Branky a nahrávky: 32. Klepiš (Vondrka) – 27.Buchtele (Dvořák), 63. Kudrna (Řepík, Pavelka). Rozhodčí: Lacina, Svoboda – Pešek, Malý. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 034. Střely na branku: 28:29. Zblokované střely: 9:7. Hity: 4:10. Vhazování: 38:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1 – 1:2.

Fotogalerie

Komentář

Zápas měl od počátku vysoké tempo, které se postupně stupňovalo a hra se přelévala nahoru dolů. Před Růžičkou to však zpočátku hořelo více. Sparťané do domácích více tlačili a domácí gólman v krátké době likvidoval několik střel. Největší problémy měl s Kudrnovou tečí. Pak se ke slovu dostali také domácí, Machovského nejvíce zazlobila čtvrtá lajna. Na druhé straně byl zase v šanci Sukeľ.

Hosté pak vytvořili menší chybku, a tu v rozehrávce vystihl Žejdl, který okamžitě vyslal do akce Šťastného. Ten ihned vypálil, ale jeho střelu stačil vytěsnit jeden z obránců. Zanedlouho dostal Šťastný znovu namazáno, ale proti jeho rychlé střele byla proti vyrážečka Matěje Machovského. Před hostujícím gólmanem pak stálo i pořádné štěstí, od modré pálili Pláněk s Dlapou, ale Machovský i přes houf těl v brankovišti oba pokusy vytěsnil. Bruslaři měli šest minut před koncem první třetiny výhodu přesilové hry. Tu sehráli domácí dobře, ale ani dělovky Hrbase či Stránského si do brány cestu nenašly. V samotném závěru třetiny fauloval Bernad, a hosté tak sehráli dělenou přesilovku.

Po přestávce zůstala hostům výhoda, v šanci byl Ďaloga, ale Růžička skvěle vytasil svou lapačku. Druhá třetina, to byla mimo jiné i přehlídka přesilovek na obou stranách. Ihned po vypršení Bernadova trestu faulovali i hosté, ale v přesilovce si domácí na Machovského nepřišli. Po vypršení svého trestu se Vladimír Růžička zapojil do hry a vyslal na jeho jmenovce v mladoboleslavské bráně ránu a stihl i dorážku, jenže neúspěšně. A sparťanský tlak se ještě více stupňoval. Proti Růžičkovi dokázali ujet hned tři útočníci, v čele s Pechem, jeho pokus ale domácí gólman zlikvidoval. Proti ráně Jana Buchteleho byl už však krátký. Sparťanský forvard trefil přesně pravý horní růžek domácí branky.

Pražané byli po gólu na koni a diktovali hru. Domácí museli více zabojovat, ale svou aktivitou donutili hosty faulovat, a jejich prohřešek potrestali v přesilovce. Konkrétně Jakub Klepiš, ke kterému se dostal odražený puk po střele Vondrky, a on z mezikruží zamířil přesně k tyči. Domácí měli zanedlouho další přesilovku, ale v ní měli paradoxně největší šanci hosté, konkrétně Smejkal, který dokázal přesprintovat celé hřiště a zakončil, ale Růžička proti jeho pokusu předvedl skvělý zákrok lapačkou. S koncem druhé třetiny přibývalo osobních šarvátek, což rozhodčí už nechtěli tolerovat a jako výstrahu vyloučili Dvořáka se Zohornou.

Domácí vlétli do poslední periody ve velkém stylu a doslova zasypali Machovského střeleckými pokusy. Hosté se dostali z prvotního náporu Bruslařů a natlačili se do pásma. Jenže dobrou šanci spálil Dočekal, když nedorazil puk do odkryté klece. Pálilo se však i na druhé straně, když Klepiš nezpracoval přihrávku na kruh a nezacílil přesně. Hra byla po celou třetinu vyrovnaná a naprosto otevřená. Nezdálo se, že by si v závěru duelu některý z týmů vytvářel dlouhodobější tlak, a to i přesto, že oba soupeři ještě stačili odehrát i přesilové hry. V závěru třetiny dostal na hůl parádní přihrávku Tomášek, ale trestuhodně minul bránu.

Bruslaři v závěru dokázali před Machovským vytvořit pěkný kolotoč, ale ani bleskurychlá Hrbasova rána rozuzlení tohoto duelu nepřinesla, a tak tento napínavý duel dospěl až do prodloužení. V něm měli více ze hry hosté, kteří si vytvořili několik slibných šancí. Proti střelám Rouska a Kaliny Růžička ještě podržel, ale na bekhendovou ránu Andreje Kudrny už byl krátký. Bruslaři si tak z nedělního duelu připisují do tabulky bod, hosté si do Prahy odvážejí body dva.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Myslím, že to byl bojovný zápas, z obou stran bylo obrovské nasazení. Byl to urputný zápas, kdy ani jeden tým nedal metr ledu zadarmo. Myslím, že skóre 1:1 bylo po šedesáti minutách vyrovnané. Pro nás bylo dobré, že jsme ubránili jejich přesilovky, ve kterých mají vysoké procento úspěšnosti. Jsme rádi, že jsme jednu přesilovku proměnili, pomohla nám vybojovat prodloužení. V něm jsme měli šanci dva na jednoho, ale uskočil nám kotouč a z protiútoku jsme inkasovali. Nevrátili jsme se tak zodpovědně, jak jsme se měli vrátit, a oni nás za to potrestali, takže díky tomu brali bod navíc.

Uwe Krupp (HC Sparta Praha): Myslím, že jsme viděli dobrý hokej. Oba týmy bojovaly a viděli jsme vyrovnaný zápas. Boleslav je dobrý tým, prezentuje se svou rychlostí, a hrát proti nim dnes nebylo lehké, a i oni si ze zápasu zasloužili brát více bodů než jeden. My jsme měli energii, dobře jsme bruslili, vytvořili jsme si spoustu šancí a přečíslení, jako třeba šance Pecha či Smejkala. Jsme ale rádi za dva body. Naše vzájemné zápasy jsou vždy vyrovnané a rozhoduje je jeden gól, to se ukázalo i dnes. Tento zápas musel bavit i diváky. V prodloužení jsme byli šťastnější.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.