BK MLADA BOLESLAV
13. 10. 2019 | Vojtěch Tůma

Bruslaři předvedli proti Vítkovicím povedený obrat

10., neděle 13. 10. 2019
Ml. Boleslav - Vítkovice MBL - VIT

M l . B o l . - Úvodní třetina nedělního klání s Vítkovicemi se mladoboleslavským hokejistům nevydařila. Ve všech ohledech aktivnější soupeř si zcela po zásluze vypracoval dvoubrankový náskok, krátce před přestávkou alespoň snížil Skalický. Po návratu z kabin Bruslaři zvládli dlouhé oslabení, zlepšili svůj výkon a zásluhou přesilovkové trefy Michala Vondrky srovnali. Třetí dějství bylo na góly nejbohatší, z vítězství se nakonec radovali Bruslaři, kteří si zlepšili náladu po prohrách se Spartou a Hradcem Králové.
Ml. Boleslav: Krošelj (21. Růžička) – Ševc, Kurka, Dlapa, Pláněk (A), Hrbas, Fillman – Cienciala, Žejdl, Klepiš (A) – Skalický, Zbořil, Vondrka (C) – Zohorna, Musil, Stránský – Flynn, Najman, Kousal
Vítkovice: Svoboda – Gregorc, Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Výtisk (C), Trška – Bukarts, Roman, Schleiss – Lakatoš, Stránský (A), Zdráhal – Dej (A), Vopelka, Mallet – Kurovský, Werbik, Guman – Němec
Branky a nahrávky: 20. Skalický (Ševc, Zbořil), 35. Vondrka (Zbořil, Klepiš), 41. Vondrka (Fillman, Skalický), 53. Klepiš (Najman, Kurka), 60. Najman (Klepiš) – 3. Kurovský (Werbik), 14. Schleiss (Krenželok, Gregorc), 51. Schleiss (Bukarts, Šidlík). Rozhodčí: Pešina, Šindel – Kajínek, Špringl. Vyloučení: 1:4, navíc Žejdl (MBL) 5 min. + trest do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 956. Střely na branku: 32:34. Zblokované střely: 19:7. Hity: 11:12. Vhazování: 38:32. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 5:3.

Fotogalerie

Komentář

Utkání začalo v solidním tempu. Ve druhé minutě Zbořil ukázkovým hitem poslal k ledu Lakatoše, vzniklé přečíslení zakončil Michal Vondrka střelou do Svobodovy výstroje. Krošelj se dostal do hry zákrokem proti Vopelkovi, v čase 2:57 ale poprvé kapituloval, když škvírku mezi jeho betony našel osamocený Daniel Kurovský. Bruslaři mohli vzápětí srovnat, svého soupeře zavřeli v obranném pásmu, jenže pokusy Martina Pláňka a Adama Zbořila zlikvidoval Svoboda. Následovala pasáž, během níž měli boleslavští hokejisté velké problémy s vítkovickou aktivitou při napadání a z vlastní třetiny se se k útočným akcím prokousávali s velkými obtížemi.

Na konci desáté minuty dostal na modré čáře hodně prostoru hostující kapitán Výtisk, ale Krošelj si jeho ránu pohlídal. Po Svobodově zaváhání v rozehrávce trefil Stránský z úhlu tyč na chvíli opuštěné branky, nedlouho poté se Ostravané prosadili podruhé, když přesně mezi lapačku a beton slovinského gólmana zamířil Jan Schleiss. Při svěřencích trenéra Jakuba Petra stálo i štěstí, po Vondrkově nahození na branku se kotouč od bránícího Výtiska odrazil těsně vedle pravé tyče. Krátce před první sirénou se ale Středočeši přeci jen dočkali. Ševcovu prudkou ránu vyrazil Svoboda pouze do prostoru mezi kruhy a Pavolu Skalickému už pouze stačilo trefit prázdnou branku.

Od druhého dějství hájil boleslavskou svatyni Jan Růžička, zápas naopak skončil pro Lukáše Žejdla, který se po tvrdém zákroku na Ondřeje Romana předčasně odporoučel do útrob stadionu. Kvůli Malletově faulu byla vítkovická hra v početní převaze zkrácena o dvě minuty, do samostatného úniku se navíc prodral Kousal, jehož forhendový blafák přečetl Svoboda. Zbytek oslabení už byl pro domácí náročnější, po návratu z trestné lavice nebezpečně pálil Mallet, kterého později napodobil Vopelka, Růžička ale své kolegy podržel. Úspěch nepřinesla ani přesilovka v podání Bruslařů, během níž si Ševc se Stránským vylámali zuby na Svobodovi.

Roman se po svém návratu na led připomněl jedovatým pokusem, proti němuž reflexivně zasáhl Růžička. Mezi třicátou a třiatřicátou minutou Středočeši soupeře zasypali řadou střeleckých pokusů, k vyrovnání měl nejblíže Jiří Kurka, který na konci pohledné kombinační akce trefil přesouvajícího se gólmana Vítkovic. V čase 34:26 už bylo vyrovnáno, svěřenci Radima Rulíka a Pavla Patery využili teprve třetí přesilovku v sezoně, když se z bezprostřední blízkosti prosadil kapitán Michal Vondrka. Zbytek prostřední periody se nesl v duchu boleslavského tlaku, další gól ale nepadl, a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Do třetí třetiny vstoupili Středočeši nejlepším možným způsobem. Svoboda neudržel puk po Fillmanově nahození, za jeho záda jej na to konto zametl v prostoru brankoviště důrazný Michal Vondrka – 3:2. Ostravané se pokoušeli rychle oklepat, ve třiačtyřicáté minutě se před Růžičkou zjevil Zdráhal, bekhendové zakončení ale nedotáhl ke zdárnému konci. Blízko vyrovnání byl také mezi kruhy zapomenutý Schleiss, jehož projektil vytěsnil Růžička pravým ramenem. Gólman Bruslařů se musel mít neustále na pozoru, další pohotové zásahy předvedl proti nahození z hole obránce Krenželoka a následnou dorážku Dominika Lakatoše.

Vítkovice si šly za vyrovnáním a v čase 50:21 se jej dočkaly poté, co Bukarts exkluzivním pasem oslovil Jana Schleisse, který doklepl puk do sítě. Nerozhodný stav nevydržel ani dvě minuty. Najmanovu zadovku od mantinelu si našel Jakub Klepiš a z první překonal marně se natahujícího Svobodu - 4:3. Po další šanci útočníka s jednadvacítkou na zádech mohlo být pro Mladou Boleslav ještě veseleji, hostující gólman ale utěsnil mezírku mezi betony včas. Ostravané se nehodlali vzdát, Růžička se v závěru zápasu nenudil, proti Dejovi při něm stálo i štěstí. Definitivní jistotu tří bodů dal Bruslařům až Ondřej Najman a jeho trefa do odkryté branky.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Po dvou porážkách nám přišlo mužstvo hodně svázané, což bylo ostatně znát i v první třetině. Báli jsme se hrát, soupeři jsme ustupovali a stav 1:2 byl pro nás ještě příznivý, mohlo to vypadat daleko hůře. Velmi důležité bylo, že jsme přestáli dlouhou přesilovku Vítkovic. Do stavu 3:2 jsme byli lepším týmem, pak začali hosté znovu hrát nepříjemný hokej a my se trochu vrátili k výkonu z úvodu zápasu. Soupeř zaslouženě vyrovnal, na konci se k nám přiklonilo štěstí.

Jakub Petr (HC VÍTKOVICE RIDERA): Pro mě je to těžké hodnocení. První třetina byla z naší strany parádní, vrátili jsme se k hokeji, který jsme se prezentovali před prohranými zápasy s Plzní a Spartou. Vnímali jsme sílu Mladé Boleslavi, velmi dobře koučovaného týmu, který má ve svých řadách zvučná jména, ale výkon z první třetiny mě nadchl. Chtěli jsme tu zanechat dobrý dojem a trochu si vylepšit reputaci. Ve druhé třetině se domácí vrátili ke své hře a potvrdili, že patří mezi top týmy extraligy. Při dlouhé přesilovce nás přibrzdilo zranění Ondřeje Romana. Trochu mě zarazilo posouzení situace, kdy gólman soupeře při zákroku posunul branku. Patrik Bartošák byl během svého působení ve Vítkovicích za stejný prohřešek několikrát vyloučen, to samé Miroslav Svoboda minulý týden v Plzni. Mohli jsme hrát dvojnásobnou přesilovku, možná bychom ji využili, nevím. Tím samozřejmě nechci snižovat výkon Boleslavi, protože byla dvě třetiny lepší. Prohráli jsme proto, že náš kreativní centr dvakrát neuhlídal předbrankový prostor. Nemáme body, což mě samozřejmě štve, ale jsem s tím v pohodě, protože daný hráč se stále hokejově vyvíjí. Máme nejmladší mužstvo v extralize, podobné věci k tomu patři. Kdyby to udělal třicetiletý borec, tak se budu zlobit daleko víc.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.