BK MLADA BOLESLAV
17. 1. 2020 Jaroslav Kindl, Jakub Mahr

Bruslaři se ve Varech nenechali připravit o výhru

37., pátek 17. 1. 2020
K. Vary - Ml. Boleslav KVA - MBL
K. V a r y – Po dvou bleskových šancích se první třetina odehrála ve vlažnějším tempu. Diváci v Karlových Varech si na premiérovou branku počkali až do poloviny utkání. Z dorážky se trefil Flynn, krátce poté na něj navázal Zbořil. Těsně před pauzou Vary snížily a v úvodu další části dokonce smazaly boleslavský náskok. Soupeři vývoj utkání dodal novou energii a Bruslaři navíc museli v polovině třetí části do oslabení. V něm se hráči Bruslařského klubu úspěšně ubránili a hned poté sami udeřili. Po přihrávce Klepiše zamířil přesně opět Zbořil. Čas ubíhal. Energie se proto rozhodla pro hru v šesti. Prázdnou bránu však dvě minuty před koncem trefil Skalický, a potvrdil tak další tři body pro Mladou Boleslav.
K. Vary: Novotný – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, Rohan, Eminger, Mikyska – Rachůnek (A), Gríger, Flek – Polák, Mikúš, Beránek – Šik, Černoch, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček
Ml. Boleslav: Peters – Hrbas, Ševc (A), Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Klikorka – Skalický (A), Zbořil, Klepiš – Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, Vondrka (C) – Flynn, Najman, Kousal
Branky a nahrávky: 40. Vondráček (Skuhravý), 43. Rachůnek (Gríger, Stříteský) – 32. Flynn (Najman, Kousal), 34. Zbořil (Skalický), 51. Zbořil (Klepiš, Skalický), 59. Skalický (Zbořil). Rozhodčí: Hradil, Obadal – Pešek, Malý. Vyloučení: 3:6, navíc Graňák (KVA) 10 min. za nesportovní chování. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3 774. Střely na branku: 32:32. Zblokované střely: 14:10. Hity: 5:5. Vhazování: 33:15. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.

Komentář

Krátce po zahajovací buly se vyřítil do šance Flek a za hosty Šťastný. Útočná aktivita pak opadla. Nerozhodný stav neovlivnila ani první přesilovka Energie, ani její reparát o chvíli později. Větší šanci si v něm vytvořil hostující Najman. Po návratu do plného počtu měli v 11. minutě Bruslaři ještě výraznější příležitost. Po Skalického bekhendu z mezikruží ale skočil brankář Novotný. Hru pět na čtyři si zahrála i Boleslav a vedla si lépe než Energie. Gólu se však přiblížil spíše karlovarský Polák, který před bránou těsně nedosáhl na finální přihrávku. Vary každopádně zvýšily tempo. Jejich další přečíslení eliminoval obranným zákrokem Dlapa. Stále nebezpečnějšího soupeře chtěl v rozletu zastavit Zohorna, jenže Novotný uhájil čistý štít.

Mladá Boleslav musela na začátku druhé periody opět do čtyř. Vary se ale v přesilových hrách trápily. Peters v hostujícím brankovišti musel zasahovat až v rovnovážném počtu. Nebezpečná byla hlavně rána Rachůnka a Šikovo zakončení zblízka. Bez efektu následně zůstala i boleslavská powerplay. Ve 32. minutě se hosté ale přeci jen prosadili. Novotný vychytal první pokus Najmana, jenže nestačil na dorážku Oscara Flynna pod horní tyč. Po chybě domácích v čase 33:21 procedil puk mezi betony karlovarského brankáře Adam Zbořil a Bruslaři rázem vedli o dva góly. V závěru druhé části inkasovaly Karlovy Vary další trest. Jestliže Energetikům neseděly přesilovky, toto oslabení jim naopak vyšlo skvěle. Václav Skuhravý sebral kotouč soupeři na modré čáře a v útočném pásmu nabil Tomáši Vondráčkovi. Peterse prostřelil pět vteřin před sirénou, a boleslavští hráči tak odcházeli do šatny i s gólem ve vlastní síti.

Začátek poslední třetiny drželi v rukou hosté. Zbořil už mířil do prázdné brány, když mu radost překazila Novotného hůl. Po další sérii brankářských zákroků se hra přesunula na protější stranu. Ve 43. minutě vyšťouchl Petersovi puk v brankovišti Gríger a posunul na Tomáše Rachůnka, jenž smazal brankový rozdíl. Varané náhle chytili druhý dech. Projektily vyslali na bránu Polák se Stříteským a hostující maskovaný muž se musel pořádně ohánět. Proti nápřahu Plutnara mu pomohl i obětavý Bernad.

Středočeši se nakonec ubránili i další přesilové hře Varů. Po vypršení trestu předložil Klepiš puk do jízdy Adamu Zbořilovi, a ten v 51. minutě přesně vymetl prostor nad Novotného ramenem. Karlovarští málem znovu vyrovnali. Stříteský si povyjel mezi kruhy, Peterse ovšem nepřekonal. Stejně jako se to nepovedlo ani Flekovi a Grígerovi. Energie poté sáhla k riskantnímu kroku a tři minuty před koncem odvolala Novotného na střídačku. Západočeši drželi téměř dvě minuty puk pod kontrolou. Do prázdné klece nakonec pečetil boleslavské vítězství Pavol Skalický v 59. minutě. Karlovy Vary už nekorigovaly výsledek ani ve finální přesilové hře.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Nám se ten zápas nehodnotí úplně dobře. Myslím si, že hráči podali velmi slušný výkon. Vidím dvě klíčové situace, které nás stály zápas. Nejprve ve druhé třetině, když jsme měli velmi dobrou pasáž: vytvářeli jsme si šance, ale nedokázali je proměnit. Pak jsme inkasovali dvě laciné branky a nechali Boleslav odskočit. Do zápasu jsme se vrátili těsně před druhou sirénou. Zatlačili jsme a vyrovnali na 2:2. Poté jsme tam měli další dvě neproměněné šance. Hosté nás z jednoho protiútoku potrestali a o ten gól dnes byli lepší.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Myslím si, že jsme nezačali špatně. Nepouštěli jsme soupeře do nějakých vyložených šancí. První třetina tak zaslouženě skončila 0:0. V té druhé domácí přidali. My jsme na to nezareagovali, ale paradoxně jsme se díky protiútokům dostali do dvoubrankového vedení. Pak jsme si to zkomplikovali na konci druhé periody, kdy jsme měli přesilovku a nechali si dát zbytečný gól. Hned potom jsme dostali z nahození druhou branku. Od té chvíle se mužstvo zdravě nabudilo a bylo z něj cítit, že nechce prohrát, přestože Vary přitlačily. Dokázali jsme skórovat a nakonec do prázdné brány přidali další gól na 4:2. Byl to vyrovnaný zápas, který se mohl přiklonit jak k domácím, tak k nám.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.