BK MLADA BOLESLAV
19. 1. 2020 | Jaroslav Kindl

Bruslaři udrželi vedení proti houževnatým Rytířům

38. (ČT), neděle 19. 1. 2020
Ml. Boleslav - Kladno MBL - KLA


M l. B o l. – Po opatrnějším začátku postupně převzali režii domácí Bruslaři. Na konci první třetiny otevřel skóre Stránský a o moment později se v přesilové hře přidal Jeglič. V první minutě další části rozradostnil boleslavské fanoušky i Šťastný. Kladno využilo volnějšího tempa Boleslavi před pauzou a snížilo. Rytíři pak ve třetí části ucítili šanci a dokonce trefili břevno. Aktivní zůstávali i nadále, jenže poté do sítě zapadla dorážka Skalického. Další snížení zajistil Kladnu po chvíli Jágr. Čas ubíhal a Kladno risklo hru bez gólmana tři minuty před koncem. Toho využil znovu Skalický, když bekhendem přes celé hřiště trefil prázdnou kladenskou klec. Mladá Boleslav tedy potřetí za sebou zvítězila za tři body.
Ml. Boleslav:

Peters – Hrbas, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Klikorka – Skalický, Zbořil, Klepiš (A) – Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, Stránský – Flynn, Najman, Kousal

Kladno:

Godla – Austin, Nash, Lakos, Kehar, Romančík, Barinka (A) – Melka, Zikmund, Jágr – Redlich, Machač, Strnad (C) – Šmerha, Kaut (A), O'Donnell – Bílek, Stach, Š. Bláha

Branky a nahrávky: 17. Stránský (Lunter, Bičevskis), 19. Jeglič (Šťastný, Skalický), 21. Šťastný (Jeglič), 49. Skalický (Zbořil, Klepiš), 58. Skalický (Peters) – 38. Austin (Stach, Zikmund), 51. Jágr (Austin). Rozhodčí: Mrkva, Kika – Špůr, Axman. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 082. Střely na branku: 37:27. Zblokované střely: 6:9. Hity: 10:4. Vhazování: 39:31. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Fotogalerie

Komentář

V opatrnějším úvodu se lépe jevili Bruslaři. Kladenský Godla se v bráně zapotil zejména proti Skalického bekhendu. Ačkoliv Rytíři pronikali do útočného pásma, nestrávili zde moc času. Individuálními průniky se blýskli Kousal i na druhé straně Jágr. Během 9. minuty připravil parádní pozici Zbořil Ševcovi, který mezi kruhy střílel jen do Godly. Kladno zareagovalo vlastním výpadem Stacha, jehož zastavil domácí brankář Peters.

Okolo 10. minuty se Kladenští začali osmělovat, jenže faulovali. Přesto po vhazování uprchl boleslavské obraně Strnad, a opět tak zasahoval Peters. Mladá Boleslav šla brzy sama do čtyř, přesto se skóre neměnilo. Po návratu z trestné lavice se před brankovištěm zjevil Skalický a Godla vystoupil včas. Poté se až před bránu prokličkoval Klepiš, čímž gólmanovi přidělal další práci.

Tlak byl neudržitelný a nakonec vyvrcholil v 17. minutě brankou Jana Stránského. Jeho spoluhráči se vykombinovali z tísně za bránou, a umožnili tím svému spoluhráči zasunout kotouč do odkryté brány. Nápor Bruslařů pokračoval. V přesilové hře si počkal u levé tyče Žiga Jeglič a překonal Godlu podruhé.

Domácí skvěle vstoupili i do druhé třetiny. Nabito dostal ve 21. minutě David Šťastný a z pravého kruhu prostřelil Denise Godlu. Kladenský strážce si alespoň spravil chuť fantastickým přesunem proti Skalického voleji. Další šanci lapil také Šťastnému. Ač byli střelecky aktivní, Rytíři se ve své početní výhodě neprosadili. Z protiútoku navíc zahrozil Klepiš.

Rytíři nepůsobili odevzdaně, ale přes domácí obranu těžko dostávali puky na soupeřovu bránu. Excelentní pas do úniku předložil ve 32. minutě Hrbas Šťastnému. Už téměř překonaný Godla dokázal na pokrčených nohách vyžonglovat kotouč od brankové čáry. Bruslaři poměrně v klidu kontrolovali průběh zápasu. Ke konci druhé periody domácí až moc zvolnili a pustili Rytíře ke slovu. První kladenský gól zařídil dvě minuty před přestávkou Brady Austin tvrdou ránou z dálky. Obrovskou příležitost zblízka měl v závěru Zikmund, ale Peters před ním vystavěl zeď.

Boleslav již od třetí periody nepůsobila tak dominantně a houževnatí Rytíři zápas nevzdávali. Redlich nastřelil z mezikruží břevno. Trochu klidu dodala domácím přesilovka, jejíž většinu odehráli v útočné třetině. Poté před Petersem nebezpečně tečoval Jágr a jen pár vteřin dělilo další možnost hostů. Jeden z kladenských útočníků měl před sebou odkrytou klec, jenže puk natlačil pouze do tyče. Hosté měli hlad. Po úniku Zbořila ale dorážel ve 49. minutě do horní části branky Pavol Skalický.

Za dvě minuty zaúřadoval Jaromír Jágr. Ostrým přízemním bekhendem zmenšil brankový rozdíl opět na dva góly. Vedoucí Bruslařský klub nedostával ani kus ledu zadarmo. Diváci v následující fázi sledovali oboustranně atraktivní útočnou podívanou. Za zmínku stála například akce Flynna, do níž musel vložit rameno Godla. Kladno hrálo od 47. minuty bez brankáře. V obranném pásmu se posléze ujal kotouče Pavol Skalický a tříbodovým bekhendem přes celé hřiště definitivně rozhodl.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Myslím, že zápas rozhodl náš čtvrtý gól. Když Kladno dalo branku na 3:1, byla ještě spousta času do konce. Zaktivnili svou hru, začali víc riskovat, bojovali a dřeli. Utkání mělo výbornou úroveň. Hlavně i díky Kladnu, které to nezabalilo a rvalo se o každý puk. Věřili, že kdyby dali na 3:2, mohli by s tím ještě něco udělat. Pro nás to byl v ten moment strašně těžký zápas.


David Čermák (Rytíři Kladno): My jsme sem dnes přijeli a odehráli pouze 30 minut. S tím se nedá uspět. Boleslav byla jasně lepší, přehrávala nás a vedla 3:0. Rozdíl mohl být mnohem větší, ale podržel nás brankář. Do hry jsme se dostali až za stavu 3:1. Bylo tam několik šancí - jedna i do prázdné brány, kterou jsme nevyužili. Jakmile Boleslav odskočila na 4:1, bylo o zápasu rozhodnuto. Šlo o zasloužené vítězství.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.