BK MLADA BOLESLAV
24. 1. 2020 Jaroslav Kindl | FOTO: Jiří Zaňát

Drhlo to, body zůstaly ve Zlíně

39., pátek 24. 1. 2020
Zlín - Ml. Boleslav ZLN - MBL

Z l í n – Na jihu Moravy se hrálo hokejově nepříliš atraktivní utkání. Během prvních dvaceti minut gól nepadl. Poté otevřeli skóre Berani, ale téměř okamžitě vyrovnal Najman. Boleslavská listina střelců tím ovšem skončila. Ještě ve druhé části šel Zlín opět do vedení a v závěrečné třetině dokázal dvakrát odskočit. Bruslařům se zápas zkrátka nevyvedl. Kvůli vysoké holi jim navíc nebyla uznána branka, a tak se ze Zlína vrací bez zisku. Ke svému premiérovému zápasu v extralize za Mladou Boleslav nastoupil útočník Gabriel Szturc.
Zlín: Kašík – Žižka (C), Nosek (A), Freibergs, Ferenc, Novotný, Řezníček, Hamrlík – Herman, Fořt, Claireaux – Okál, Honejsek, Šlahař – Köhler, Fryšara, Dufek – Kubiš (A), Sedláček, Ondráček
Ml. Boleslav: Krošelj – Hrbas, Ševc (C), Hrdinka, Pláněk (A), Klikorka, Fillman, Kurka – Skalický, Zbořil, Grim – Szturc, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, Stránský – Flynn, Najman, Kousal
Branky a nahrávky: 25. Okál, 32. Dufek (Nosek, Köhler), 45. Freibergs (Okál), 47. Novotný (Claireaux, Ferenc) – 25. Najman (Kousal, Ševc). Rozhodčí: Hradil, Obadal – Bryška, Rožánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 248. Střely na branku: 27:25. Zblokované střely: 9:8. Hity: 7:7. Vhazování: 33:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Komentář

Už v první minutě se dostal do šance Skalický a Kašík musel rychle do akce. Vzápětí Berani dvakrát faulovali a Boleslav hrála v pěti proti třem. Přestože Bruslaři pálili často, Kašík a jeho beci vše pochytali. Žlutomodří se připomněli ostrou střelou v podání Martina Novotného, po níž se Krošelj musel natáhnout. Z kruhu to zkoušel i hostující Kousal, ale přes Kašíka neměl puk kudy procpat. V následující desetiminutovce pak obstál boleslavský gólman Krošelj proti teči i dorážce Okála. První třetina obecně příliš hokejové krásy nevytvořila, a tak se šlo do šaten za stavu 0:0.

I druhá část byla především o bojovnosti. Z nenápadné akce se ve 25. minutě konečně prosadil Zdeněk Okál, který u tyče překvapil Krošelje zvednutím kotouče pod břevno. Velmi rychle ale vyrovnal Ondřej Najman, když dostrčil puk vypadnutý z Kašíka za brankovou čáru. Navázat chtěl Šťastný, jenž při svém pokusu trefil připraveného zlínského brankáře. Diváci viděli i první boleslavské vyloučení, po němž ale Berani nic nevymysleli. Jejich trefa padla až v plném počtu z nahození Jana Dufka od modré čáry, kdy měl Krošelj zakrytý výhled. Následná nevyužitá druhá přesilová hra je tedy tolik nemrzela. Mladá Boleslav se propracovala do několika příležitostí až v závěru. Byl to však Krošelj, který hasil největší požár.

Boleslavská série možností ze začátku třetí periody vyrovnání nepřinesla. Po pěti minutách hry se naopak prosadil z tečovaného nahození Ralfs Freibergs. O malou chvíli později šli nabuzení Berani do dalšího náporu. Claireaux nabil Martinu Novotnému a ten z mezikruží vymetl pravý růžek. Bruslaři nestíhali, což opět vedlo k jejich oslabení. Šlahař v tutovce před odkrytou klecí trefil bránícího hráče. Mladá Boleslav tak oslabení přežila. Potřebovala však vyrazit dopředu a přesně to jí soupeř nedovolil.

V 53. minutě zapadl do zlínské klece nához Fillmana. Sudí ale po přezkoumání na videu kvůli vysoké holi branku neuznali. Nadějnou šanci Kousala z 56. minuty vytěsnil Kašík mimo bránu. Minutu před koncem museli Zlínští znovu do tří. Na zázračný obrat hostů už ale bylo pozdě. Berani svůj náskok udrželi a ponechali si všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (PSG Berani Zlín): Pomohlo nám, že jsme na začátku ubránili soupeřovu přesilovku pět na tři. Za stavu 1:1 se nám podařilo odskočit do vedení a psychická výhoda se dostala na naši stranu. Dokud ale nepadl třetí gól, byl zápas pořád otevřený. Mladá Boleslav hrozila z brejků.

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Když nebudeme mít ochotu chodit do předbrankového prostoru a budeme se pohybovat jen po rozích, nebudeme dávat góly. Musíme si „vzít montérky“ a pracovat. Je potřeba, abychom začali chodit do prostorů, kde to bolí. Nejen do prostorů, kde to nebolí.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.