BK MLADA BOLESLAV
12. 2. 2020 | Daniel Ježek, Vojtěch Tůma

Bravo! Bruslaři zvládli divokou přestřelku v Třinci

44., středa 12. 2. 2020
Třinec - Ml. Boleslav TRI - MBL
T ř i n e c – Vstup do středečního utkání ve WERK ARENĚ mladoboleslavským hokejistům nevyšel, neodehrálo se ještě ani pět minut a Oceláři už vedli o dvě branky. V závěru prvního dějství snížil Skalický, po přestávce předvedli Středočeši spanilou jízdu, po trefách Zohorny, Najmana a Zbořila otočili skóre na 4:2 a vyhnali Jakuba Štěpánka z branky. Úřadující šampioni nic nezabalili a ze zápasu ještě udělali pořádné drama. Spokojenější nakonec odcházeli Bruslaři, kteří předskočili Třinec v tabulce a znovu si o něco více upevnili umístění v elitní šestce.
Třinec: Štěpánek (30. Daneček) – Kundrátek, Gernát, Musil, Galvinš, Doudera, Zahradníček – Růžička (A), Vrána, Wolski – Hrňa, Marcinko, Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký (A), Novotný, Adamský (C) – Hrehorčák
Ml. Boleslav: Krošelj – Hrbas (A), Ševc (C), Dlapa, Pláněk, Hrdinka, Fillman, Bernad – Skalický (A), Zbořil, Klepiš – Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, Kašpar – Flynn, Najman, Kousal
Branky a nahrávky: 3. Adamský (Novotný, Dravecký), 5. Wolski (Gernát, Vrána), 39. M. Kovařčík (Růžička), 58. Růžička – 15. Skalický (Klepiš), 26. Zohorna (Zbořil, Pláněk), 27. Najman (Kousal, Flynn), 30. Zbořil (Kašpar, Klepiš), 57. Bičevskis (Kašpar, Dlapa), 60. Lunter (Kašpar). Rozhodčí: Hejduk, Kika – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 282. Střely na branku: 27:31. Zblokované střely: 8:8. Hity: 3:3. Vhazování: 33:30. Průběh utkání: 2:0, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5, 4:6.

Komentář

Do prvního zápasu po třetí reprezentační přestávce vstoupili mnohem lépe domácí Oceláři. Úřadující mistři se do konce páté minuty dostali do dvoubrankového vedení. V polovině třetí minuty nejprve využil akce Štěpána Novotného Martin Adamský, který se prosadil po bekhendové kličce z bezprostřední blízkosti. Druhou trefu přidali Slezané v početní výhodě po faulu Hrbase, když Krošelje z levého kruhu propálil Wojtek Wolski. Elitní útočník domácích se nejprve zastřeloval, druhým pokusem pak trefil místečko pod lapačkou slovinského gólmana. V dalších minutách se hra vyrovnala a také hosté o sobě dávali vědět. V desáté minutě nejprve v sólu neuspěl Kašpar, kterého čistě zastavil vracející se Doudera, v polovině čtrnácté minuty pak Flynn nezužitkoval Galvinšova zaváhání, když nepřekonal vyjetého Štěpánka. V patnácté minutě se hosté již radovali, Pavol Skalický využil Klepišovy práce a z předbrankového prostoru propálil bezmocného Štěpánka. V samotném závěru třetiny pak třinecký gólman zlikvidoval pokus Flynna.

Úvod druhé dvacetiminutovky nabídl zcela odlišný obrázek hry, než úvodní minuty třetiny předcházející. Hráči Mladé Boleslavi byli aktivnější, drali se do šancí, během dvaceti devíti vteřin mezi dvacátou pátou a šestou minutou pak dokázali otočit skóre na svou stranu. Přesilovku Bruslařů nejprve zužitkoval Radim Zohorna, hned v další akci pak třineckého brankáře překonal Ondřej Najman, který se prosadil tečí Kousalova nahození. Aby toho pro Oceláře nebylo málo, tak hosté využili i početní výhodu po faulu Růžičky, když Štěpánka z branky vyhnal střílející Adam Zbořil. Do druhé poloviny utkání tak domácí vstoupili s Lukášem Danečkem v brance, který musel hned po pár vteřinách na ledě čelit ataku Kousala. Hosté následně nevyužili přesilovou hru, načež se Slezané začínali dostávat do tempa. Stránský s Marcinkem nejprve neuspěli, v další kombinaci už ale Martin Růžička předal kotouč Michalu Kovařčíkovi, který svižnou střelou překvapil Krošelje.

Do poslední části tak Oceláři vstoupili s jednobrankovým mankem. To mohl smazat Martin Růžička, v dobré šanci ale napálil jen Krošeljův beton. Hráči s drakem na prsou následně měli možnost druhé přesilové hry, tuto šanci ale domácí nezužitkovali. Po ubráněném oslabení se hosté dostali do prostoru před třineckou brankou, Daneček si ale s pokusy Najmana, Flynna a Šťastného poradil. Devět minut před koncem měl po akci Matěje Stránského dobrou možnost ke srovnání Martin Růžička, snajpr Ocelářů ale z předbrankového prostoru napálil jen připraveného Krošelje. V pětapadesáté minutě byl ve velké šanci David Musil, třinecký bek ale napálil jen tyč Krošeljovy klece. Radovali se tak Bruslaři. Po nenápadné akci se před Danečkem prosadil Maris Bičevskis, který tak přiblížil hosty ke třem bodům. Jenže záhy snížil Martin Růžička, tři minuty před koncem tak stále bylo o co hrát. Půl minuty před koncem ale ve velké šanci selhal Vrána, šest sekund před závěrečnou sirénou pak na konečných 4:6 upravil Mário Lunter.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): Začali jsme dobře, vedli jsme 2:0, ale dostali jsme gól a zhroutilo se nám to. Druhá třetina byla špatná, inkasovali jsme tři branky během pěti minut. Třetí třetinu jsme se chtěli vzchopit, nějaké šance jsme si vypracovali, ale prohráli jsme.

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Nevstoupili jsme do utkání špatně, ale z prvních dvou střel jsme dostali dvě branky. Důležitý byl asi gól na 2:1, který nás zvedl. Byli jsme ale celý zápas lepší a zaslouženě jsme vyhráli. Jsme za to rádi, v Třinci se těžko vyhrává.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.