BK MLADA BOLESLAV
15. 2. 2020 | Zdena Bobková

Boleslav zvládla vyrovnaný duel s Plzní a je druhá

45. (O2), sobota 15. 2. 2020
Ml. Boleslav - Plzeň MBL - PLZ
M l. B o l. – O úvodní buly sobotního duelu se postarala sedmnáctiletá Bára, které lékaři diagnostikovali akutní leukémii. I samotní hráči se navíc rozhodli podpořit a připomenout boj s touto vážnou nemocní tím, že si své hokejky omotali oranžovou páskou a trenéři si na své klopy dali oranžové stužky. První třetina patřila domácím, kteří se po Hrbasově dorážce ujali vedení. Plzeňským se i přes snahu vyrovnat nepovedlo. K tomu využili až přesilovou hru ve druhé třetině, kterou zužitkovali po osmi vteřinách. Domácí však ještě do konce druhé periody našli jeden recept, jak překonat jinak skvěle chytajícího Frodla a hubené vedení si přenesli i do třetiny třetí. Ta byla dlouho vyrovnaná a vzhledem k tomu, že se Plzeňským nedařilo vyrovnat, museli sáhnout k odvolání brankáře Frodla, což se jim stalo osudné. Do prázdné brány zavezl kotouč Kašpar, který tak definitivně rozhodl o tom, že se Bruslařům po sobotním zápase bude patřit druhá příčka v tabulce.
Ml. Boleslav: Peters – Hrdinka, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Hrbas, Fillman, Bernad – Skalický, Zbořil, Klepiš (A) – Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, Kašpar – Flynn, Najman, Kousal
Plzeň: Frodl – Budík, Čerešňák, Jánošík, Kaňák, Jank, Vráblík, Pulpán (A) – Zdráhal, Mertl (A), Gulaš (C) – Kantner, Němec, Rob – Straka, Kodýtek, Pour – Vracovský, Kolda, Heřman
Branky a nahrávky: 8. Hrbas (Ševc, Skalický), 32. Šťastný (Ševc, Zohorna), 59. Kašpar (Lunter, Dlapa) – 25. Straka (Čerešňák, Gulaš). Rozhodčí: Šír, Pražák – Ganger, Klouček. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 778. Střely na branku: 31:26. Zblokované střely: 12:11. Hity: 4:8. Vhazování: 27:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Fotogalerie

Komentář

Úvod duelu vyšel lépe domácím, kteří byli od počátku aktivnější. V první větší šanci byl Zohorna, který vtrhnul do pásma a vypálil. Puk se zasekl o Frodla a dorážet jej mohl ještě Jeglič, ale Frodl tento moment ustál. Poté se ve slibné šanci v mezikruží objevil Gulaš, ale Peters sklapl betony včas. O slovo se však hlásili opět domácí, kteří před Frodlem spustili slušnou kanonádu. Střely Šťastného a Fillmana ale plzeňský gólman odrazil. Za Plzeňské se rychlou střelou prezentoval Pour, který se zjevil před Petersem v mezikruží jakoby nic. Plzeňští poté faulovali a domácí měli šanci přesilové hry. V ní je ale soupeř držel velmi zkrátka, nicméně v samém závěru se domácím podařilo zavřít soupeře v pásmu, Ševc poslal tvrdou dělovku z vrcholu kruhů a kotouč z Frodla vypadl, čehož využil Marek Hrbas, který dorazil puk do odkryté klece. Ihned po buly se ve středním pásmu před Peterse dostal Zdráhal, který vyslal nepříjemnou jedovku, ale Peters si s ní i se štěstím poradil.

Plzeňští byli v první třetině těmi, kteří tahali spíše za ten kratší konec. Proto také vynikla Čerešňákova parádní střela od modré, kterou musel Peters na poslední chvíli vytěsnit vyrážečkou a Gulašova rána, která skončila až na zadním mantinelu. Chybu domácích mohl potrestat hostující Pour, ale Peters proti němu vytáhl zákrok lapačkou. V závěru třetiny byl v šanci Flynn, který se prosmýkl brankovištěm, ale puk za Frodla nedoklepl. Před Petersem pěkný ťukes předvedli Pour s Kodýtkem, ale do finálního zakončení se nedostal ani jeden z nich. Na druhé straně odkrytou bránu minul Pláněk. Na střely bohatou první třetinu ozdobily v jejím závěru ještě pěkné střely Najmana a z protiútoku se pěknou ranou blýskl Petr Straka. K vyrovnání to však nevedlo, a tak do kabin odcházeli šťastnější domácí.

Druhá třetina byla o poznání opatrnější. Na úvod se v pěkné šanci ocitl Bičevskis, který si objel bránu a zasouval k tyči, Frodl měl beton přiražený na tyčce. Na druhé straně zas po střele Kodýtka za Petersem zazvonila tyč. Následná hra chvílemi připomínala hokejovou exhibici. Parádní ranou se prezentoval i plzeňský Mertl, ale ani jeho rána ke gólu nevedla. Po Zbořilově faulu pak Indiánům stačilo pouhých osm vteřin na to, aby vyrovnali skóre zápasu. Po střele Čerešňáka od modré se z dorážky trefil Petr Straka. Po vyrovnávací brance se do zakončení dostal domácí Zbořil, ale jeho ránu sevřel Frodl v rukavici, stejně tak si na druhé straně Peters poradil s následnou protiakcí Mertla. Proti Kousalově střele pak Frodl předvedl parádní semafor a po Ševcově nahození a následné teči za Frodlem zazvonila tyč, a to dokonce dvakrát! O chvíli později už však tribuny jásaly. Po parádní souhře Ševc předložil naprostou lahůdku Davidovi Šťastnému, který se střelou do poloodkryté brány nemýlil, Frodl neměl šanci.

Následně měli domácí ještě možnost přesilové hry, ale i přes určitý tlak v pásmu tuto příležitost nevyužili. Šanci dostat svůj tým zpět do zápasu měl Milan Gulaš, který mířil do odkrytého místa k tyčce, ale netrefil přesně. K vyrovnání nestačily ani střely Čerešňáka a Mertla, zato Skalického rána do brány málem prošla, ale Frodl dobře vykopl nohu a kotouč zastavil. Na konci druhé periody pak při plzeňském gólmanovi stálo štěstí znovu, Jegličova rána mu prošla mezi nohami, ale o brusli se odrazila z brány ven.

Ve třetí třetině se museli domácí vypořádat s pořádným náporem hostujícího celku. Mertl ihned po úvodním buly vypálil, ale puk se otřel jen o boční síťku. Plzeňští se po pauze zdáli být dravější a hned na úvod to před Petersem hodně hořelo a přiostřilo se i v osobních soubojích. Po ataku na Flynna si šel za hrubost posedět Klepiš, který se jal ho bránit. Boleslavští se ale i přes sevření Indiánů v útočném pásmu ubránili. Po návratu Klepiše na led se v šanci ocitl Ševc, ale za Frodlem už podruhé v tomto duelu zazvonila tyč. Domácí poté doslova uzamkli Indiány v jejich pásmu a těm se dlouho nedařilo dostat kotouč z pásma. Domácí ale recept na překonání Frodla nenašli.

Se stupňujícím se tlakem Indiánů se musela zákonitě přidat i obrovská bojovnost domácích, kteří lehali do střel a jakkoli se snažili kazit rozehrávku hostujícího celku. V závěru zápasu sáhli trenéři Plzně po jasném kroku, ihned po oddechovém čase, dvě minuty před koncem, stáhli Frodla z brány. Plzeň sice obsadila pásmo, ale poté přišla o kotouč a Lukáš Kašpar s ním pohodlně dojel až do plzeňské brány a upravil konečné skóre tohoto duelu na 3:1 pro domácí. Bruslaři se tak díky kompaktnímu bojovnému výkonu dostali na druhou příčku extraligové tabulky.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): My jsme do zápasu vstoupili dobře, za to jsme byli odměněni gólem. Naši přesilovku jsme sehráli dobře. Ve druhé třetině Plzeň ukázala svou sílu a prvních deset minut nás tam mačkala a my můžeme být rádi, že to bylo jen 1:1. Tady bych vyzdvihl dobrý výkon plzeňského gólmana. Pak se ta hra vyrovnala a ve třetí třetině jsme byli lepší, byli jsme silnější na puku a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.

Ladislav Čihák (HC ŠKODA PLZEŇ): Přijeli jsme do města, jehož tým je rozjetý a velmi dobře hraje doma. Poslední dva domácí zápasy tu domácí dostali jen jeden gól a zuby si tu vylámaly větší týmy, nežli jsme my, to jsme věděli. Bohužel vstup do utkání nebyl úplně podle našeho gusta. Nicméně ještě v té první třetině jsme s domácími trochu srovnali krok, což nám hodně pomohlo ve druhé třetině a v přesilovce jsme dokázali vyrovnat na 1:1. Potom jsme ale inkasovali podruhé a ve třetí třetině už Boleslav hrála trochu zkušeněji než my. Nebyli jsme schopní udržet se na puku a udělat soustavnější tlak, naopak Boleslav nás kolikrát zavřela v pásmu. Pro náš tým je to ponaučení. Je to již pátý prohraný zápas venku za sebou, což už je alarmující, ale musíme to hodit za hlavu a ponaučit se z toho. Zítra máme nový zápas.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.