BK MLADA BOLESLAV
23. 2. 2020 | Vojtěch Drbohlav

Dramatický zápas s Hradcem zvládla lépe Boleslav, zvítězila po nájezdech

48., neděle 23. 2. 2020
Ml. Boleslav - Hr. Králové MBL - MHK
M l. B o l. – Boleslavští hokejisté přivítali v neděli večer na domácím ledě tým Hradce Králové. Soupeř se dostal v úvodu utkání do vedení, Bruslaři na to však dokázali odpovědět a srovnali. Na konci druhého dějství Středočeši dokonce vedli a těsný gólový náskok drželi až téměř do samotného závěru třetí dvacetiminutovky, kdy však Mountfield srovnal. Prodloužení nerozhodlo, a tak se hrály samostatné nájezdy. V nich o zisku druhého bodu pro svůj tým rozhodl Žiga Jeglič. Mladá Boleslav tedy Hradec Králové nakonec porazila.
Ml. Boleslav: Krošelj – Hrbas, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman – Skalický, Zbořil, Klepiš (A) – Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, Kašpar – Kousal, Najman, Stránský
Hr. Králové: Mazanec – Eklund, Nedomlel (A), Šidlík, Šalda, F. Pavlík (A), Cibulskis – Perret, Klíma, Jergl – Chalupa, Lev, Dragoun – R. Pavlík, Cingel, Smoleňák (C) – Miškář, Koukal, Žejdl
Branky a nahrávky: 7. Ševc (Jeglič, Šťastný), 39. Šťastný (Dlapa), rozhodující nájezd Jeglič – 2. Smoleňák (F. Pavlík, R. Pavlík), 58. Cingel (Smoleňák, Chalupa). Rozhodčí: Svoboda, Pražák – Frodl, Kajínek. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 822. Střely na branku: 26:30. Zblokované střely: 7:4. Hity: 4:3. Vhazování: 36:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2 – 3:2.

Fotogalerie

Komentář

Hradec Králové se dostal poměrně brzy do vedení. Ve druhé minutě zápasu vystřelil z levého kruhu Radovan Pavlík, puk ale ještě za zády Gašpera Krošelje neskončil. Poté ale od modré čáry vystřelil Filip Pavlík a před brankovištěm ještě tečoval puk Radek Smoleňák. Následně měla Mladá Boleslav k dispozici přesilovou hru. V jejím začátku měli Středočeši hned několik gólových střel, Východočechy ale podržel brankář. Zbytek přesilovky pak Boleslavi nevyšel, Hradci se dařilo puky vyhazovat.

Co se nepovedlo v přesilovce, napravili Bruslaři nedlouho po jejím vypršení. Od modré vystřelil obránce Martin Ševc, jeho spoluhráči mezitím stínili brankáři Marku Mazancovi a ten zklamaně nalezl kotouč za svými zády. Hradec Králové byl blízko druhému gólu v 9. minutě hry. To boleslavská obrana nestíhala pokrýt rychlé útočníky Mountfieldu. Ti mohli zakončit do odkryté branky, jenže nemířili přesně. Pavlíkovu střelu pak Krošelj stihl chytit. V poslední minutě hráli domácí přesilovou hru, jenže v té je Mountfield zahnal do vlastního obranného pásma, a tak si Bruslaři od svých fanoušků vysloužili pískot. Po první třetině tedy svítilo na tabuli skóre 1:1.

Zbytek oslabení v úvodu druhého dějství Hradec dobře přečkal, naopak byl při následné hře pět na pět poměrně značně střelecky aktivní. První velkou šanci si nicméně připsal mladoboleslavský Pavel Kousal, jenž zachytil puk a ujížděl sám na branku. V patách mu ale byl jeden z hradeckých hráčů, což nejspíš zapříčinilo to, že nakonec boleslavský útočník neměl moc prostoru k efektivnímu zakončení. Finální střela u levé tyče nakonec v bráně neskončila, Marek Mazanec puk zachytil.

Mountfield byl střelecky aktivnější i v dalších minutách, Mladoboleslavští se museli hned několikrát spolehnout na Gašpera Krošelje v brance. Ten přerušil hru například po rázné střele Richarda Nedomlela od modré čáry. Ve 35. minutě byli diváci svědky výměny názorů před mladoboleslavskou brankou, kde se do sebe pustily oba hráčské tábory. Rozhodčí však zvládli od sebe hokejisty včas oddělit, nemuselo se tedy vylučovat. ŠKOENERGO Arénu rozjásal necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny David Šťastný. Ten se napřáhl na modré čáře a přesně nasměroval kotouč mezi brankářovu vyrážečku a levou tyč. Mladá Boleslav tak po 40 minutách hracího času vedla 2:1.

Hradečtí se ve třetí třetině pokoušeli dostávat do gólových šancí, důrazná obrana Bruslařů byla ale proti a Středočeši si poměrně svědomitě hlídali modrou čáru. Hradečtí hráli v polovině třetí třetiny přesilovou hru, ta se jim ale nepovedla. Boleslavští puky vyhazovali přes celé kluziště a několikrát musel zasahovat také brankář Marek Mazanec.

V závěru třetí třetiny zvyšoval Mountfield svůj nápor a Mladá Boleslav nezvládla situaci sehranou dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby, kdy domácí hráči nechali v nastalém zmatku puk před brankovištěm, Gašper Krošelj navíc upadl. Toho využil Lukáš Cingel, jenž vyrovnal. Hradecký útočník tak pro svůj celek zajistil bodový přísun a vynutil prodloužení.

V prodloužení mířilo na oba brankáře několik nepříjemných střel. Tři minuty před koncem vypálil na Krošelje nepříjemně Petr Koukal, ale brankář puk vyrazil. Jen několik sekund poté ujížděl na Mazance Radim Zohorna, jenže se mu nepodařilo přesně zakončit. S pukem v brankovišti byl také David Šťastný, ale místo kotouče v bráně nakonec skončil právě boleslavský útočník, jenž upadl. Středočeši ujížděli v poslední minutě nastavovaného času dva na jednoho. Pavol Skalický nabral rychlost, zavezl puk do pásma a k zakončení vybídl Mithella Fillmana, jenže ten v rozhodující chvíli netrefil puk. Zápas tak dospěl do samostatných nájezdů.

V nájezdech se trefil nejprve David Bernad, vzápětí však srovnal hradecký Lukáš Cingel. Druhý nájezd boleslavského týmu proměnil Žiga Jeglič a rozhodl o tom, že si Bruslařský klub připíše dva body, zatímco Hradci Králové připadne jeden.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): V první třetině byl Hradec lepší, měl víc šancí a od více inkasovaných gólů nás ochránil gólman. Od druhé třetiny se začala hra srovnávat a ve té třetí jsme až na tu jednu situaci hráli dobře. Bohužel jsme si nedokázali závěr pohlídat, soupeř byl důrazný na brankovišti a vyrovnal.

Vladimír Růžička (Mountfield HK): Odehráli jsme dobré utkání. Měli jsme výbornou první třetinu, ve druhé to bylo už horší. Od třetí jsme zase přidali a nakonec se nám v závěru podařilo srovnat. Bohužel jsme dali jenom jeden nájezd, to se nedá vyhrát.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.