BK MLADA BOLESLAV
9. 2. 2021 | Adéla Kvapilová

O výhře Boleslavi nad Litvínovem rozhodla nájezdová loterie

10., úterý 9. 2. 2021
Ml. Boleslav - Litvínov MBL - LIT
M l. B o l. – Extraliga se ani v reprezentační přestávce nezastavuje. Důvodem je téměř dvouměsíční výpadek nejvyšší české soutěže způsobený restrikcemi kvůli celosvětové pandemii. Protože se zápasy musí uskutečnit do stanového termínu, padla tak dohrávka 10. kola mezi domácími Bruslaři a Litvínovem na úterý 9. února. Na úvodní branku se čekalo do 11. minuty, kdy se prosadila Verva. Bruslaři ale do konce dějství našli odpověď a srovnali na 1:1. Prostřední část nebyla tak dynamická jako začátek zápasu, přesto branka padla a znovu se do vedení dostali hosté. Závěrečná perioda přinesla vyrovnání, a tak se zápas posunul až do nájezdů, které ovládli domácí.
Ml. Boleslav: Růžička – Ševc (C), Allen, Dlapa, Bernad, Moravec, Šidlík – Kotala, Zbořil (A), Šťastný – Szturc, Claireaux, Jääskeläinen – Polák, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský
Litvínov: Godla – Zeman, Balinskis, Štich (A), Demel, Ščotka, Irving, Kudla – Lukeš, Hübl (C), Pospíšil – Látal, Gerhát, Zygmunt – Jarůšek, Hanzl (A), Zdráhal – Helt, Žejdl, Havelka
Branky a nahrávky: 16. Bernad (Dlapa, Stránský), 46. Šťastný (Ševc, Zbořil), rozhodující nájezd Kousal – 11. Irving (Demel, Zdráhal), 35. Ščotka (Hanzl, Zdráhal). Rozhodčí: Hradil, Sýkora – Svoboda, Rožánek. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: hráno bez diváků. Střely na branku: 37:27. Zblokované střely: 17:14. Hity: 10:7. Vhazování: 36:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2 – 3:2.

Fotogalerie

Komentář

Bruslaři do zápasu nastoupili v okleštěné sestavě, a to z důvodu zranění a reprezentační povinnosti Oscara Flynna. Svoji premiéru si tak u A týmu mohl odškrtnout vládce dorosteneckých statistik Vojtěch Polák. Ze strany Litvínova oproti minulému utkání k výraznějším změnám sestavy nedošlo.

Ihned po úvodním vhazování domácí obsadili útočné pásmo a několika pokusy otestovali litvínovského Godlu. Do samostatného úniku pronikl Jääskeläinen, avšak s jeho tažením neměl gólman Vervy problém. Následná hra plynula téměř bez zastavení a na sklonku páté minuty přišlo první vyloučení ze strany Severočechů. Bruslaři během početní převahy, i přes střely Šťastného a Ševce, branky nedosáhli. Po návratu Pospíšila si střihli přesilovou hru i hosté. Před Růžičku se nebezpečně dotíral Pospíšil, po něm Lukeš, ale ani jeden ze jmenovaných nedokázal boleslavskou oporu překvapit.

To, co se nepovedlo hostům během první početní převahy, napravili hned ve druhé. Tentokrát chemikům stačilo pouze 10 vteřin na otevření gólového účtu. Běžela 11. minuta, když se od levého kruhu napřáhl Aaron Irving a svůj projektil umístil za Růžičkova záda. Mladá Boleslav se ani pořádně nestihla oklepat z inkasované branky a už musela čelit dalšímu oslabení, tentokráte ale se šťastným koncem. Bruslaři následně zvýšili svůj tlak, což se jim v 16. minutě vyplatilo. David Bernad vyslal dělovku od modré, a ta přes dobře clonícího Strnada zaplachtila do pravého horního růžku Godlovy klece. Celou situaci ještě zkoumali rozhodčí pomocí videa, ale posléze branku posoudili jako platnou.

Do druhého dějství naskočili lépe Bruslaři, kteří se po pokusu Allena a dorážce Kotaly málem dostali do vedení. Oči na stopkách musel mít i boleslavský maskovaný muž, když při následném putování hostů vznikl závar před jeho klecí. Středočeši měli možnost na odskočení ve 24. minutě, kdy šla Verva do čtyř, ale početní převaha se jim nevydařila podle představ. Po jejím skončení nebezpečně ujížděli Stránský se Szturcem, ale na Godlu ani jeden nevyzráli. Na opačné straně kluziště založil útok exboleslavský Jarůšek, avšak plán na zakončení ztroskotal u Zdráhala. Hra se oproti úvodní části začala více kouskovat, což zapříčinilo i pomalejší tempo.

Těsně po polovině základná hrací doby kroužili kolem Růžičky hosté, ale ke strážci Bruslařů se přes boleslavskou defenzívu nedostali. Nakonec se přeci jenom z branky radovali. K úpravě skóre došlo ve 35. minutě, když se po povedené souhře Litvínova objevil kotouč na hokejce nekrytého Jana Ščotky, který ho nasměroval do prázdné části Růžičkovy svatyně. Jelikož už žádná další akce neskončila v síti, odcházelo se do kabin za stavu 1:2 z pohledu domácího mužstva.

Třetí periodu začali hosté početní výhodou, kterou si přenesli z prostřední části. Během ní se ve vlastním oslabení na výlet ke Godlovi vypravila dvojice Strnad – Bičevskis, kdy druhý jmenovaný poslal kotouč do náruče litvínovského muže. Bruslaři prahli po vyrovnání a jejich přání se jim během přesilové hry ve 46. minutě vyplnilo. Přihrávka Ševce se objevila u Davida Šťastného, jenž tvrdou ránou z vrcholku levého kruhu rozvlnil litvínovskou síť a vyrovnal utkání na 2:2.

Vyrovnání nakoplo Středočechy natolik, že se začali prezentovat aktivněji a okupovali prostor před gólmanem Vervy. Zajímavou akci si připravil Claireaux, který se objetím branky pokusil nachytat Godlu. Na opačné straně kluziště se pokusil o převrat Lukeš, ale ani on nenalezl správný recept na Růžičku. Posléze nahozením od modré ověřil jeho pozornost Štich. Necelé čtyři minuty před sirénou z první vystřelil Bernad, jeho ránu se pokoušel usměrnit Strnad, ale úspěch nezaznamenal. Před Růžičkou se opět nachomýtl útok vedený Jarůškem, avšak ani tentokrát se Zdráhal neprosadil. Několik vteřin na to ujížděl tváří v tvář na Růžičku Helt, ale kotouč se mu procpat mezi betony domácího muže v masce nepovedlo. Závěrečná dvacetiminutovka už další branku nepřinesla, a tak se vyrovnaný duel přesunul do prodloužení.

Hned z počátku nastavené pětiminutovky ujížděl ke Godlovi Ševc, jeho únik byl zastaven hostujícím bekem. Následně si vhodnou střeleckou pozici hledal Strnad, ale ani on nebyl úspěšný. Na průzkum k litvínovskému brankáři se vydal i Šidlík, jenž byl při svém tažení faulován. Mladá Boleslav tak měla možnost své pokusy podtrhnout během hry 4 na 3. V ní byl nejblíže k brance Jääskeläinen, který orazítkoval vzdálenější tyč. Bruslaři pár vteřin po skončení jejich výhody špatně střídali, čímž nabídli převahu hostům. Litvínov ale tuto nabídku nevyužil, a tak o bodovém přídělu musela rozhodnout nájezdová loterie.

Prvních pět sérií skončilo nerozhodně, a tak penaltový rozstřel pokračoval až do 8. série, ve které rozhodl Pavel Kousal, jenž vychytralým trikem předčil Godlu. Dva body nakonec zůstávají v Mladé Boleslavi, Litvínov se musí spokojit s jedním.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Dvakrát jsme prohrávali, ale nakonec bereme dva body. Jsme rádi, že se nám podařilo vyrovnat. Byl to vyrovnaný zápas, každý z týmů měl pasáže, kdy měl více ze hry. Jsme rádi, že bereme bod navíc, protože v poslední době jsme pár prodloužení prohráli.

Vladimír Országh (HC VERVA Litvínov): Viděli jsme dramatický zápas až do konce. Bylo to vyrovnané, oba týmy si ten bod zaslouží. Máme bod z ledu dobrého soupeře, to je plus. V některých fázích hry byla na obou týmech vidět únava.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.