BK MLADA BOLESLAV
12. 1. 2021 | Adéla Kvapilová

Bruslaři souboj s Třincem zvládli a poskočili na druhou pozici

12., úterý 12. 1. 2021
Ml. Boleslav - Třinec MBL - TRI
M l. B o l. – Dohrávka 12. kola a souboj o druhé místo v tabulce. To a mnohem více přinesl duel 12. ledna mezi domácími Bruslaři a třineckými Oceláři. Úvodní gól se povedlo vstřelit domácím, avšak přišlo bleskové vyrovnání a následný obrat. Do konce periody se ještě Bruslařům podařilo srovnat na 2:2. Prostřední část se nesla v duchu častého vyloučení a přinesla rozdílovou branku Mladé Boleslavi. Závěr zápasu přinesl vyrovnané drama, ale branka už nepadla, a tak si Bruslaři připisují cenné tři body a poskakují v tabulce na druhou pozici.
Ml. Boleslav: Krošelj – Hrbas, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Klikorka, Šidlík – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, Zbořil (A), Claireaux – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Alderson
Třinec: Kacetl – Gernát, Doudera, Musil, Adámek, Jaroměřský, Kundrátek – Stránský, Vrána (C), Růžička (A) – Leier, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Rodewald – Dravecký (A), Peterek, Hrňa – Kurovský
Branky a nahrávky: 11. Flynn (Najman, Hrbas), 20. Pláněk (Šťastný), 35. Najman (Claireaux, Cienciala) – 11. O. Kovařčík (M. Kovařčík, Dravecký), 13. Růžička (Vrána, Hrňa). Rozhodčí: Pešina, Sýkora – Pešek, Malý. Vyloučení: 9:8, navíc Musil (TRI) 10 min. za vražení na hrazení. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: hráno bez diváků. Střely na branku: 22:29. Zblokované střely: 20:13. Hity: 8:4. Vhazování: 32:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Fotogalerie

Komentář

Úvodní minuty přinesly oťukávanou z obou stran. Pár zajímavých šancí si dokázali vytvořit domácí Bruslaři, avšak střely Jakuba Strnada a Davida Ciencialy ke gólu nevedly. Na opačnou stranu do protiútoku ujel Daniel Kurovský, který se ránou mezi betony pokusil překvapit boleslavského Krošelje, ale i jeho výlet skončil neúspěchem. První nebezpečná střela Ocelářů přišla během jejich přesilové hry z hole Jacka Rodewalda, ale za strážce boleslavské klece nedoputovala.

Po skončení dvouminutové výhody se Mladá Boleslav usadila v pásmu a hosty k puku vůbec nepouštěla. Dokonce svým tlakem vyprovokovala Oceláře k faulu. Přestože se početní převaha zpočátku nevyvíjela pro Bruslaře přívětivě, vykouzlila domácím úsměv na tváři. Ránu Ondřeje Najmana od pravého kruhu ještě Ondřej Kacetl betonem vyrazil, avšak na dorážku Oscara Flynna už byl krátký. Vedení domácím ale moc dlouho nevydrželo. Po půl minutě přišla rychlá odpověď od Třince. V nepřehledné situaci v brankovišti se nejlépe zorientoval Ondřej Kovařčík, jenž puk ležící mezi Gašperem Krošlejem a čárou dopravil mezi tři tyče.

Ve 13. minutě usedl za katr Ondřej Najman, což se nakonec pro domácí stalo osudné. Přesilová hra našla bleskové využití, na sklonku téže minuty se od levého kruhu prosadil Martin Růžička. Během následujících minut se aktivněji projevovali Bruslaři. Jejich úsilí se jim 17 vteřin před sirénou vyplatilo. Na levém kruhu se ocitl Martin Pláněk, který svůj projektil namířil pod horní tyč Kacetlovy svatyně a srovnal stav zápasu na 2:2.

Na počátku druhého dějství se do útoku vypravil mladík David Moravec, jeho pokus přivítal v náruči Ondřej Kacetl. To bylo ovšem od domácích na dlouhou chvíli vše. Ve 25. minutě měl blízko k brance Erik Hrňa, ten ale recept na překonání Gašpera Krošelje nenašel. Boleslavský strážce během následujících minut z důvodu oslabení tasil jeden zákrok za druhým.

Ve 30. minutě si Bruslaři střihli přesilovou hru 5 na 3, ale zužitkovat ji nedokázali. Těsně před koncem klasické početní výhody orazítkoval tyč Oscar Flynn. Hra se z důvodu častého vyloučení na obou stranách začala kouskovat. Mladé Boleslavi se početní výhody vůbec nedařily, přesto ke změně skóre došlo. Před brankou Kacetla se na konci 35. minuty nachomýtl Ondřej Najman a kotouč z bezprostřední blízkosti propašoval za jeho záda. Inkasovaný gól hosty doslova nakopl a svou bojovnou hrou dostávali domácí celek pod tlak. V závěru prostřední části usedl na trestnou lavici Karel Klikorka, ale to už druhou třetinu nijak neovlivnilo, a tak se odcházelo do kabin za stavu 3:2 pro Středočechy.

Závěrečnou dvacetiminutovku Třinec začal tak, jak skončil – přesilovou hrou. Ta se jim ale nepodařila podle jejich představ. Přestože Oceláři střežili útočné pásmo, nepohlídali si brejkovou situaci Adama Zbořila, jež musel zastavit až připravený Kacetl. Později přišlo vyloučení z řad Bruslařů, avšak v nejzajímavější šanci se objevil Maris Bičevskis, který ve vlastním oslabení otestoval pozornost třineckého gólmana. Na opačné straně se pokusil vyrovnat Martin Gernát, ale jeho snaha se do Krošeljovy klece nevešla. Následovaly dvě početní převahy domácích, které se Mladé Boleslavi vůbec nevydařily.

Po vyčerpávající čtyřminutovce nabrali hosté nové síly a vydali se do útoku. Ke gólu Třince chybělo jenom štěstí na hokejce Ondřeje Kovařčíka, na kterého zívala prázdná brána. Při akci byl ale faulován, a tak se Bruslaři dostali do čtyř. Nabídnutá možnost v 53. minutě Slezany nespasila. Skóre jim ovšem nebylo lhostejné, a tak podnikali výpravy ke Krošeljovi a snažili se dobýt jeho svatyni. Sedmdesát vteřin před koncem se v roli nedobrovolného diváka ocitl kapitán Mladé Boleslavi Martin Ševc, čímž připravil dramatický scénář zápasu. Avšak drama v podobě vyrovnání se nekonalo, Mladá Boleslav slaví tříbodový zisk a poskočení na druhé místo v tabulce.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Do utkání jsme nevstoupili dobře, Třinec tam byl živější a v první třetině byl aktivnější. Pomohl nám gól na konci první třetiny, když jsme srovnali na 2:2. Myslím si, že od druhé třetiny jsme se Třinci vyrovnali a občas ho i předčili. Byl to souboj vyrovnaných mužstev. My jsme rádi, že se nám povedlo dát třetí gól, který rozhodl.

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): Sehráli jsme kvalitní utkání. Týmu nejde vytknout nasazení a výborný přístup. Byly tam fauly, které byly. Budeme se muset zlepšit v přesilových hrách, které samozřejmě rozhodují zápasy. Jednu jsme využili, ale pozitivum je, že jsme dali dva góly. Jsme na dobré cestě to zlomit a doufáme, že se to k nám zase otočí.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.