BK MLADA BOLESLAV
4. 12. 2020 | Adéla Kvapilová

Série výher prodloužena! Bruslaři rozhodli o výsledku ve třetí části

24., pátek 4. 12. 2020
Ml. Boleslav - Hr. Králové MBL - MHK
M l. B o l. – Souboj lvů a tabulkových rivalů. Tak by se nechalo nazvat utkání 24. kola Tipsport extraligy mezi Mladou Boleslaví a Hradcem Králové. Úvodní část žádnou branku nepřinesla, skóre se začalo měnit ve druhé třetině, kdy se jako první prosadili hosté. Bruslaři ještě před odchodem do kabin vyrovnali a na počátku závěrečné periody přetočili utkání na svou stranu. Mladá Boleslav po výhře 5:2 slaví prodloužení vítězné série na pět duelů v řadě.
Ml. Boleslav: Růžička – Šidlík, Ševc (C), Klikorka, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Allen – Lunter, Zohorna, Šťastný – Jääskeläinen, Zbořil (A), Stránský – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Cienciala, Bičevskis
Hr. Králové: Mazanec – Nedomlel (A), Zámorský, Jank, Hronek, Šalda, Pavlík (A), Čáp – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – Sklenář, Růžička, Orsava – Perret, Kevin Klíma, Lev – Pilař, Koukal, Kelly Klíma
Branky a nahrávky: 38. Šťastný (Klikorka), 41. Zohorna (Šťastný, Lunter), 42. Najman (Kousal), 50. Kousal (Flynn), 60. Cienciala (Bičevskis) – 33. Zámorský (Cingel), 46. Hronek (Lev, Zámorský). Rozhodčí: Šír, Sýkora – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: hráno bez diváků. Střely na branku: 27:23. Zblokované střely: 15:14. Hity: 2:0. Vhazování: 30:27. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.

Fotogalerie

Komentář

Úvodní minuty vyznívaly lépe pro domácí, kteří se usídlili v útočném pásmu. Zajímavou nabídku od modré poslal před bránu Martin Ševc, avšak clonící David Cienciala nedokázal puk usměrnit za záda Marka Mazance. Ve 4. minutě pak uháněl před hostujícího gólmana Jan Stránský, který z levého kruhu poslal prudkou střelu na přijíždějícího Joonu Jääskelainena. Ten, ale blokován bránícím hráčem, zakončit nedokázal. Po necelých čtyřiceti vteřinách od této akce šli Bruslaři do čtyř. Největší šanci přesilové hry měl na hokejce Filip Hronek, který se pokoušel překvapit Jana Růžičku, dále zahrozil Kelly Klíma, ovšem jeho střelu do poloprázdné brány zneškodnil domácí obránce. Skóre mohl otevřít Bohumil Jank, jenž dvakrát tvrdě pálil od modré, ale ani jednou nebyl přesný. Na druhé straně kluziště se o zápis pokoušela první boleslavská formace, Mazanec zachoval klidnou hlavu a tým podržel. Necelých pět minut před první sirénou se před boleslavskou klecí ocitl Jordann Pellert, po jeho neúspěšném pokusu se kotouč dostal k domácí, kteří se pokusili podniknout protiútok. Jejich tažení bylo zastaveno výbornou defenzivou Mountfieldu. Jelikož během úvodní periody žádný gól nepadl, obě mužstva odcházela do kabin za bezbrankového stavu.

Druhé dějství začalo v dynamičtějším tempu. Před hradeckým strážcem se o převrat pokoušelo nejmladší trio Mladé Boleslavi. Nejblíže k překonání Marka Mazance měl Ondřej Najman, ale jeho snažení ukončila hradecká obrana. V čase 23:49 usedl na čtyři minuty za katr Bohumil Jank, avšak tuto možnost díky výborné defenzivní práci Mountfieldu, ani po dělovce Martina Ševce či Jääskelainenově střele z mezikruží, Bruslaři zužitkovat nedokázali. Početní výhodu si také střihli hosté, kteří ji dokázali devět vteřin před vypršením uplatnit. Hradecký obránce Petr Zámorský se od modré napřáhl, jeho tvrdá rána proletěla kolem všech hráčů a zapadla do sítě. Stav mohl být v následných minutách opět srovnaný, když se před Mazancem nachomýtl osamocený David Šťastný, jenž volil střelu do skulinky mezi jeho betony. Přestože tato akce neskončila za zády hradeckého gólmana, nemusel David Šťastný smutnit. Ve 38. minutě prokličkoval až ke kruhu, odkud zamířil nad rameno Mazance. Stav byl tak po prostřední třetině opět vyrovnaný.

Počátek třetí dvacetiminutovky patřil jednoznačně Středočechům. Ihned po buly zamířila první boleslavská lajna před Mazance. Dobrou střeleckou pozici měl aktér první branky Bruslařů, avšak ještě posunul černou pryž na svého spoluhráče Radima Zohornu, který se nemýlil. Ve 42. minutě kapituloval hradecký maskovaný muž potřetí. Platnost gólu ještě zkoumali sudí, kteří svůj verdikt potvrdili, a tak Mladá Boleslav brankou Ondřeje Najmana poodskočila Mountfieldu na 3:1. Hradečtí ale neustupovali a tlačili se dopředu, což se jim v čase 45:22 vyplatilo. Filip Hronek dostal přihrávku od Jakuba Lva a ránou od modré překonal boleslavského Růžičku. Přesně v půli závěrečné pasáže se Bruslaři radovali znovu. Pavel Kousal využil momentu střídání, když se objevil osamocen před svatyní Východočechů a po přihrávce Oscara Flynna dopravil kotouč za Mazancova záda. Boleslavský útočník měl necelých pět minut před koncem ještě možnost skóre poupravit, ale zacinkal pouze na tyč. Přestože se hradečtí hráči snažili vytvořit tlak, branku už vsítit nedokázali. Dokonce po odvolání Mazance inkasovali. O pátou branku do prázdné klece se postaral David Cienciala. Utkání tak skončilo vítězstvím Bruslařů, kteří prodloužili sérii na pět výher v řadě.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Do zápasu jsme neskočili dobře, Hradec byl první třetinu lepší a my jsme byli moc rádi za výsledek 0:0. Od druhé třetiny naši kluci hráli ve větším tempu, vyrovnali se hradeckému týmu, který byl obrovsky silný. Ve třetí třetině rozhodl náš nástup, kluci tam dali dva krásné góly, a pak jsme hráli tak, jak se má hrát, když se vede o gól.

David Kočí (Mountfield HK): Pro nás to bylo složité, nepříjemné utkání, které bylo po dvou třetinách 1:1, což je dobrý výsledek. Máme problém podávat stabilní výkony. Hlavně máme problém hrát dozadu, hrajeme hodně na náhodu, ale musíme hrát lépe dozadu.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.