BK MLADA BOLESLAV
10. 1. 2021 | Vojtěch Balon

Skvělá první třetina rozhodla! Boleslav vyzrála na Olomouc

34., neděle 10. 1. 2021
Ml. Boleslav - Olomouc MBL - OLO
M l. B o l. — Mladoboleslavští hokejisté po páteční porážce 1:3 na ledě Vítkovic uspěli a ve 34. kole doma porazili Olomouc 4:2. Rozhodla už první třetina, kterou svěřenci Radima Rulíka ovládli 3:0. Hostům prospěla výměna gólmanů ve 30. minutě (Branislav Konrád ani jednou neinkasoval), Bruslaři si ale tříbodový zisk zkušeně pohlídali.
Ml. Boleslav: Krošelj – Hrbas, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Fillman, Šidlík – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, Zbořil (A), Claireaux – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Alderson
Olomouc: Lukáš (30. Konrád) – Švrček, Dujsík, Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Rutar – Káňa, Handl, Bambula – Burian, Ostřížek, Tomeček – Kolouch, Nahodil, Kucsera – Valenta, Mácha, Gřeš
Branky a nahrávky: 3. Claireaux (Zbořil), 12. Najman (Flynn, Kousal), 19. Moravec, 29. Pláněk (Šťastný, Cienciala) – 22. Káňa (Ondrušek, Nahodil), 60. Kucsera (Ondrušek, Nahodil). Rozhodčí: Hodek, Micka – Kajínek, Hynek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2 . V oslabení: 0:0. Diváci: hráno bez diváků. Střely na branku: 26:21. Zblokované střely: 15:7. Hity: 14:16. Vhazování: 25:23. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.

Fotogalerie

Komentář

Mladoboleslavští hokejisté vstoupili do zápasu velmi aktivně a už po dvou minutách hry z toho vytěžili úvodní gól. Adam Zbořil s Valentinem Claireauxem se dostali do přečíslení proti jedinému obránci Mory a druhý jmenovaný bez potíží překonal přesouvajícího se Jana Lukáše, který v olomoucké brance tentokrát dostal přednost před Branislavem Konrádem. O chvilku později měli domácí po nepovedené rozehrávce Olomouce další příležitost, Najman ale mezírku mezi Lukášovými betony netrefil. V další obrovské šanci se v 8. minutě ocitl Martin Ševc, boleslavský zadák ale nedokázal dostat kotouč do odkryté branky soupeře — jeden z obránců Olomouce obětavým zákrokem zabránil prakticky jistému gólu na 2:0.

Ve 12. minutě už se svěřenci Radima Rulíka dočkali druhé trefy. Po zadovce od Flynna vystřelil z otočky Adam Najman a jeho přízemní pokus skončil až za Lukášem. Ještě před první sirénou Bruslaři zvedali ruce nad hlavu potřetí. Od modré vypálil mladík David Moravec a ve svých 17 letech se dočkal první trefy v nejvyšší soutěži! Na domácí střídačce mohlo být ještě veseleji, Jääskeläinen ale svůj samostatný únik neproměnil a ani autoři prvního gólu Zbořil a Claireaux své následné další přečíslení nevyužili. Do kabin se tak šlo za stavu 3:0.

Na začátku druhé dvacetiminutovky se Olomoučtí vrátili do zápasu. V čase 21:49 se po buly dostal kotouč na hokejku Jana Káni, který z pravého kruhu přesnou střelou sebral Krošeljovi čisté konto. V následujících dvou třech střídáních působili mladoboleslavští hokejisté trochu zaskočeným dojmem, pak ale opět převzali otěže zápasu pevně do svých rukou. A ve 29. minutě vznikl před Lukášem nebezpečný závar, po kterém Martin Pláněk tvrdou ranou od modré dostal kotouč do sítě — 4:1.

Po čtvrtém inkasovaném gólu sáhl hostující trenér Zdeněk Moták ke změně v brankovišti, kde Lukáše vystřídal Branislav Konrád. Zkušený Slovák prožil zápasový křest ohněm v podobně dvojnásobného oslabení, to ale Hanáci obětavě ubránili a navíc málem vstřelili gól — Lukáš Kucsera ale svůj únik neproměnil.

Třetí třetina nabídla v porovnání s těmi předchozími poněkud ospalý začátek. Hrálo se prakticky bez přerušení a ani jednomu týmu se nedařilo usadit se v soupeřově pásmu. Domácí prolomili herní letargii zhruba po pěti minutách, kdy napadající Martin Ševc donutil hosty k chybě v rozehrávce, načež se dostal puk k Oscaru Flynnovi a ten orazítkoval tyč. Po faulu Jana Švrčka z 55. minuty si mohli Bruslaři zahrát přesilovku, ta ale trvala jen pár sekund — zbytečně totiž fauloval Valentin Claireaux. Při hře ve čtyřech na obou stranách mladík Moravec sebevědomě projel celým hřištěm a poté poslal kotouč do předbrankového prostoru, nikomu z domácích hráčů se ale nepodařilo na puk dosáhnout.

V samotném závěru utkání si přesilovku zahráli naopak hosté — a uspěli. Těsně před třetí sirénou překonal Krošelje Lukáš Kucsera, a Mladá Boleslav tak nakonec porazila Olomouc 4:2.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Dnes rozhodla první třetina, do které jsme výborně vstoupili. Některé šance jsme proměnili, některé ne, mohlo to skončit ještě větším rozdílem. Za stav 3:0 jsme ale byli rádi, byl to klíčový moment zápasu, protože další třetina skončila 1:1 a v závěru jsme dostali ještě jeden gól - ten už ale nerozhodoval. Jsme strašně rádi za tři body.

Jan Tomajko (HC Olomouc): První třetinu jsme prospali, mohli jsme v ní dostat daleko víc gólů a to rozhodlo o celém zápase. Od druhé třetiny už to bylo lepší, v té třetí jsme měli střely. Škoda té první třetiny, začátek zápasu nás nezastihl v optimálním rozpoložení.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.