BK MLADA BOLESLAV
15. 1. 2021 | Filip Matoušek, Vojtěch Tůma, foto: Ladislav Adámek

Bruslaři berou bod, Pardubicím podlehli poprvé od ledna 2018

35., pátek 15. 1. 2021
Pardubice - Ml. Boleslav PCE - MBL
P a r d u b i c e - Mladoboleslavští hokejisté se v enteria aréně představili podruhé během jedenácti dní. Dynamo odstartovalo o poznání lépe a zcela po zásluze se ujalo vedení. Bruslaři znovu ukázali, že v této sezoně dokážou bleskově zareagovat na góly soupeře, už za čtyřiačtyřicet vteřin srovnal Adam Zbořil. Východočeši měli střeleckou převahu, ale naráželi na skvělého Gašpera Krošelje. Slovinský brankář hosty k výhře nakonec nedovedl, v prodloužení jej překonal Mikuš. Vítězná série proti Pardubicím se tak zastavila na deseti zápasech.
Pardubice: Klouček – Ďaloga, Nakládal (C), Mikuš, Bučko, Kolář (A), Hrádek, Holland – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – Anděl, Roman, Camara – Koffer, Kousal, Kusý – Machala, Rohlík, Pochobradský
Ml. Boleslav: Krošelj – Hrbas, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Klikorka, Šidlík – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, Zbořil (A), Claireaux – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Alderson
Branky a nahrávky: 11. Camara (Nakládal, Kolář), 65. Mikuš (Paulovič) – 12. Zbořil. Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Lhotský, Šimánek. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: hráno bez diváků. Střely na branku: 38:27. Zblokované střely: 20:26. Hity: 7:8. Vhazování: 35:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1 – 2:1.

Komentář

První velkou šanci zápasu měl po dvou minutách Anthony Camara. V úniku zakončoval mezi betony brankáře Krošelje, tomu střela prošla těsně vedle levé tyče. Kanadský útočník měl první gól zápasu na hokejce znovu za dvě minuty, když ho na levém kruhu našel volného Anděl. Camarova střela však skončila pouze na hokejce bránícího hráče. Následně Krošelje překonal Michal Pochobradský. Situaci dlouho zkoumal videorozhodčí, který trefu neuznal z důvodu kopnutí puku do branky.

V čase 10:34 už pardubické radosti nic nebránilo. V přesilové hře tvrdě vypálil z levého kruhu Nakládal, jeho střelu Krošelj pouze vyrazil na hokejku Anthonyho Camary a ten už neměl problém dorazit puk za dezorientovaného brankáře - 1:0. Za necelou minutu už ale svítil na kostce stav 1:1. Adam Zbořil vypálil z vrcholu kruhu a jeho střela doskákala po nešťastném zákroku Kloučka až za brankovou čáru. Minutu před koncem první třetiny se Mladá Boleslav prezentovala menším závarem před Kloučkem, který vyvrcholil šancí Bičevskise, ten však nedokázal zkrotit letící puk a nezakončil.

Vrátit vedení na stranu Dynama mohli hned minutu po návratu Camara s Romanem, kteří se utrhli do přečíslení dvou proti jednomu. Střela druhého jmenovaného však nemířila mezi tři tyče. Velkou šanci měl následně na straně Mladé Boleslavi kanadský útočník Brandon Alderson, který ujížděl sám na Milana Kloučka, ten ale dokázal včas ucpat prostor mezi betony. Druhá třetina nenabídla tolik šancí a pohledných akcí jako ta první. K vidění bylo množství nepřesností a také jedna přesilová hra na obou stranách, avšak ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit větší tlak. Několik dobrých zákroků předvedli brankáři na obou stranách.

Ve třetí třetině nejprve po individuální akci zahrozil nebezpečnou střelou z pravého kruhu Patrik Poulíček. Následně předvedli krásnou akci Kusý s Kousalem, i tentokrát byl ale úspěšnější Slovinec v brance Bruslařů. Do šance se dostal také Lukáš Anděl, když dorážel těsně vedle branky odražený puk. Šanci vstřelit vítězný gól měli na hokejce hráči z města automobilů. Pět minut před koncem však obětavě zasáhla pardubická obrana a zamezila skórování do poloprázdné klece Dynama. Následnou příležitost Oscara Flynna lapil dobrým zákrokem Milan Klouček. Za stavu 1:1 tedy následovalo prodloužení.

V něm měla první šanci Mladá Boleslav, Alderson však nedokázal usměrnit kotouč za Kloučka. Následně střílel pouze do betonů Krošelje z dobré pozice Roman a neuspěl ani dorážející Mikuš. Na druhé straně pálil nepřesně z mezikruží Lunter. Až čtrnáct vteřin před koncem prodloužení rozhodl po spolupráci s Poulíčkem obránce Juraj Mikuš, který se štěstím dostal puk za brankovou čáru.

Ohlasy trenérů

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): Chtěl bych poděkovat klukům za dobře zvládnutý a odpracovaný zápas. Utkání bylo vyrovnané, šance byly na obou stranách, dobrý výkon podali oba brankáři. Ke konci prodloužení se k nám pak přiklonilo štěstí. Myslím si, že pro nás super dva body."

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Pardubice do zápasu vstoupily lépe a zaslouženě se ujaly vedení. My jsme poté šťastným gólem vyrovnali a stav 1:1 po první třetiny pro nás byl zlatý. Poté už byla hra vyrovnaná a ve třetí třetině jsme měli více ze hry. Bohužel jsme nedokázali dát rozhodující gól. Prodloužení pak dopadlo tak, jak dopadlo. Nesehráli jsme to dobře.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.