BK MLADA BOLESLAV
17. 2. 2021 | Michal Konvalina

Bruslaři se ze Zlína vrací s prázdnou, o body je připravil výborný Huf

45., středa 17. 2. 2021
Zlín - Ml. Boleslav ZLN - MBL
Z l í n - Daleký výjezd do Zlína neskončil pro Bruslaře úspěchem. Na ledě neoblíbeného soupeře padli i přes značnou střeleckou převahu 2:3 a prohráli třetí ze čtyř vzájemných zápasů v této sezoně. Boleslav stejně jako v předvánočním domácím utkání trápil výborně chytající brankář Huf, na kterého vyzráli jen kapitán Martin Ševc a nejlepší střelec týmu David Šťastný.
Zlín: Huf – Řezníček, Gazda, Novotný, Ferenc, Žižka (C), Suhrada, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt (A), Vopelka – Sebera, Honejsek, Šlahař – Dufek, Köhler, Dobiáš – Václavek, Karafiát, Ondráček
Ml. Boleslav: Růžička – Ševc (C), Allen, Dlapa, Šidlík, Bernad, Fillman – Kotala, Zbořil (A), Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – Szturc, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský
Branky a nahrávky: 9. Řezníček (Gazda), 25. Köhler (Sebera), 56. Dufek (Gazda, Žižka) – 24. Ševc (Šťastný, Zbořil), 60. Šťastný (Kousal, Ševc). Rozhodčí: Hodek, Svoboda – Pešek, Malý. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: hráno bez diváků. Střely na branku: 27:42. Zblokované střely: 14:17. Hity: 4:4. Vhazování: 35:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Komentář

První větší šanci měli domácí, když od modré nahazoval Ferenc a kotouč se po teči otřel o tyčku boleslavské klece. Hra se i dál odvíjela spíše právě před Růžičkou, dopomohla tomu i přesilová hra Beranů, při které pálil nebezpečně Gazda. Domácí tým ale výhodu jednoho muže v poli nedokázal přetavit v úvodní zásah. Gólem neskončila ani akce na druhé straně hřiště, kdy Claireaux najížděl zleva před Hufa, zakončil ale pouze do jeho výstroje. Skóre se tak měnilo až v deváté minutě. Gazda se u modré zmocnil touše a nabil na levou stranu Daliboru Řezníčkovi, který najel za kruh a tvrdou ranou i s přispěním teče blokujícího Dlapy otevřel skóre.

Růžičku vzápětí prověřil i zblízka zakončující Köhler, proti jeho pokusu ale boleslavský gólman předvedl rychlý přesun a velkou šanci zmařil. Bruslaři zůstali pod tlakem a vymanili se z něj až po dlouhých desítkách sekund – a brejk třetí lajny hned skončil nepříjemnou ranou Szturce, se kterou si Huf s obtížemi poradil. V závěrečných minutách první části hosté rozehráli rychlou přesilovkovou kombinaci, která přinesla ránu Ševce. Poté se ještě tlačil k dorážce Zbořil, ale domácí obtížný moment přestáli. Po dvaceti minutách Zlín vedl nejtěsnějším rozdílem 1:0.

Po změně stran se znovu ukázal aktivní Claireaux, spolupráci s Ciencialou však nedotáhl ke kýženému konci. Přesto se Bruslaři poměrně rychle radovali ze srovnání skóre. Pomohla jim přesilovka, kterou kuriózně využil Martin Ševc. Jeho nahození od modré čáry se odrazilo od bránícího Ference, nabralo výšku a obloučkem doplachtilo přes zlínského brankáře až do sítě. Od začátku početní výhody hostů uteklo jen devatenáct sekund.

Berani ale našli rychlou odpověď. Po necelé minutě si to do útočné třetiny namířil Bedřich Köhler, a i když jeho první ránu ještě zablokoval Dlapa, druhý projektil zkušeného útočníka už proletěl jak kolem obránce Boleslavi, tak i kolem vyrážečky Růžičky. Vedení domácího mužstva mohl po ubráněném oslabení navýšit Fořt, ranou z levého křídla ale minul branku. A náskok Beranů nenarostl ani po jejich dvojnásobné početní výhodě.

Šance měli i hosté – Hufa prověřil Allen, který doplnil ofenzivní snažení spoluhráčů, zblízka ale nadvakrát neuspěl. Tři minuty před sirénou dorážel už v podstatě zpoza branky Cienciala, domácí brankář se ovšem dobře zorientoval a puk zastavil. Divoký byl závěr druhé části, při přesilovce Boleslavi nejprve ujel do brejku Fořt, načež ale domácí zapomněli na zadní vrátka a pustili do úniku Šťastného. Proti němu vystartoval Huf, hostující útočník jej dokázal objet, jenže pak netrefil odkrytou branku. Tečku za druhou periodou udělal finský forvard Jääskeläinen, jeho ránu zastavilo břevno.

Boleslav v úvodu třetí části sehrála několikavteřinovou přesilovku pěti proti třem, kterou si ale nestihla pořádně užít. Už v pokračující klasické početní výhodě dostal na pravý kruh nabito Šťastný, ale Huf předvedl fantastický přesun. Boleslav pak v honbě za srovnáním přibrzdilo vyloučení po Růžičkově vyhození kotouče ven ze hřiště. Oslabení nicméně Bruslaři sehráli ve velké pohodě a hned po návratu z trestné pálil Zbořil, který odpykával brankářův trest, z mezikruží. Domácí gólman si ale s jeho projektilem věděl rady.

Hosté neustávali s aktivitou a druhá lajna sevřela Berany u jejich branky, Huf však sérii střeleckých pokusů soupeře přestál. A obraz hry se ani v dalších minutách moc neměnil. Berani v bloku kolem vlastního brankoviště zuby nehty bránili těsné vedení, boleslavští hokejisté se dostávali sice k častým střelám, leč z nepříliš nebezpečných pozic. Huf tak sice zapisoval zákrok za zákrokem, nebyly to ale obtížné momenty.

Ofenzivní snahu Boleslavi pak useklo další vyloučení. Při přesilovce pálil z dobré pozice na levém kruhu Šlahař a touš prosvištěl jen těsně nad. Početní výhoda tak nenašla využití, přesto se ale Berani radovali ze třetí trefy. Chvilku po Ciencialově návratu z trestné vyrazil Růžička Gazdovu ránu jen do prostoru, kam se natáhl Jan Dufek a dotlačil puk do sítě. Boleslav nic nezabalila, v závěru při hře v šesti sevřela Berany u branky a dosáhla i snížení - dorážka Davida Šťastného však přišla pouhých sedm sekund před koncem, a to už bylo pozdě.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (PSG Berani Zlín): Máme fantastický pocit, neboť jsme zdolali třetí tým v tabulce. Náš výkon byl velmi dobrý, podali jsme obětavý výkon a skvěle nám zachytal brankář Dan Huf. Jedinou kaňkou jsou nadále nevyužité přesilové hry, opět jsme je nesehráli dobře. V defenzivě už nebylo tolik okének jako v předchozích zápasech. Jsme rádi po delším čase za tříbodovou výhru.

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale Zlín měl na začátku dobrý pohyb, vyhrával osobní souboje a vynutil si tlak. Domácí po první třetině zaslouženě vedli. Ve druhé třetině jsme byli o trochu lepším týmem, ale po srovnání stavu jsme bohužel rychle inkasovali. V závěru třetiny se na nás nalepila i smůla, když jsme mohli srovnat, ale nepovedlo se to. Ve třetí části jsme soupeře tlačili, ale domácí zápas nakonec vybojovali. Gratuluji Zlínu k zisku tří bodů.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.