BK MLADA BOLESLAV
19. 2. 2021 | Lukáš Chuchválek

Dva inkasované smolné góly ve druhé třetině rozhodly zápas s Vítkovicemi

46., pátek 19. 2. 2021
Ml. Boleslav - Vítkovice MBL - VIT
M l. B o l. – Druhý zápas s moravskými týmy ze čtyř po sobě mají za sebou mladoboleslavští hokejisté. Ve 46. kole Tipsport extraligy přivítali Vítkovice, s nimiž v této sezóně dvakrát prohráli. Zápas to byl náročný i tentokrát. Boleslav sice v první třetině vedla, ale v té druhé soupeř otočil vývoj na svou stranu po dvou smolných situacích. Ty nakonec rozhodly, neboť Bruslaři nedokázali ve třetí třetině nalézt na svého soupeře recept. Proti Vítkovicím si tedy připisují již třetí porážku.
Ml. Boleslav: Krošelj – Ševc (C), Allen, Dlapa, Šidlík, Bernad, Fillman – Kotala, Zbořil (A), Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský
Vítkovice: Svoboda – Galvinš, Gewiese, Pyrochta, Kovář, Koch, Černý – Krenželok (C), Hruška (A), Lakatoš – Svačina, Mikyska, Irgl (A) – Mallet, Flick, Kalus – Dej, Stach, Schleiss
Branky a nahrávky: 11. Bernad (Fillman, Najman) – 25. Lakatoš (Krenželok, Kovář), 28. Kalus (Mallet, Flick). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Ganger, Klouček. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: hráno bez diváků. Střely na branku: 36:31. Zblokované střely: 17:6. Hity: 15:7. Vhazování: 23:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Fotogalerie

Komentář

První pozdrav vyslal směrem k Miroslavu Svobodovi Joona Jääskeläinen, pak v protiútoku zahrozil hned dvěma prudkými střelami vítkovický Filip Pyrochta, avšak Gašpera Krošelje tím nerozhodil. Hosté si brzy po Dlapově faulu zahráli přesilovou hru a Zbyněk Irgl zahrozil z bezprostřední blízkosti u pravé tyče. Puk však napálil jen do gólmana. Po skončení vítkovické početní převahy ujel do brejku David Šťastný, ale kotouč poslal těsně vedle. Po komerční pauze o sobě dal vědět Robert Flick napálením puku do Krošelje. Oba celky se chvíli pokoušely neúspěšně udeřit, až na začátku 11. minuty uspěl se svým odpalem od kruhu David Bernad, jehož rána přeletěla Svobodovu lapačku a skončila v síti.

Druhý gól mohl zaznamenat Jan Stránský minutu a půl později, kdy se Bruslaři usadili v pásmu Vítkovic, které stejně jako při první brance poskytly až příliš mnoho prostoru. Během útoku Vítkovic se provinil nedovoleným zákrokem Rastislav Dej a přesilovou hru si zahrála i Mladá Boleslav. Při ní se Svoboda potýkal hned s několika útočnými akcemi domácího celku, ale ani jedna se neujala. Přesto lze hodnotit počínání Bruslařů v početní výhodě kladně. Do konce třetiny se Vítkovice snažily vybudovat si dobré střelecké pozice, jenže Středočeši se soustředili na obranu a nic jim nedovolili.

V druhém dějství to na začátku šlo hostům lépe a boleslavskou obranu pozlobil Zbyněk Irgl. Poté Kousal a spol. motali hlavu zase vítkovické obraně. Nic nebezpečného z toho ale nevzešlo. Zato na opačné straně se ve 25. minutě změnilo skóre, když si v předbrankovém prostoru ze strany nahozený puk domácí zbrzdili na místě a Dominik Lakatoš dokázal udeřit dříve, než se přesunul brankář. Vzápětí hosté zesílili tlak a nebezpeční byli Irgl, Gewiese a Flick, ale na Gašpera Krošelje si nepřišli. Aktivita se hostům vyplatila ve 28. minutě, když nastala ještě kurióznější situace než při jejich první brance. Gašper Krošelj nešťastně nezachytil za vlastní bránou puk a byla z toho příležitost pro Marka Kaluse, jenž si ho převzal a zasunul do prázdné branky.

Mezi dalšími šancemi hostí, jež následovaly, se pokusil srovnat s Vítkovicemi krok Ondřej Najman, jenž najel s pukem na pravý kruh, ale Miroslava Svobodu neprostřelil. Ještě větší šanci měl Kotala, jenž najel před brankoviště, ale neusměrnil prudkou přihrávku do prakticky prázdné branky. V dalších momentech se hrálo nahoru dolů, kdy oba celky měly své šance, avšak tempo hry narušilo poranění boleslavského Adama Zbořila, jenž dostal zásah pukem do obličeje po Kochově ráně. Byl ale nakonec schopen opustit led po svých, byť otřesen. Do konce třetiny byla hra na pohled podobná, avšak žádný gól již nepadlo. Boleslav tedy prohrávala 1:2.

Bruslaři na soupeře na úvod poslední třetiny vlétli a zamkli ho v jeho třetině. Nebezpeční byli Bičevskis a Strnad, jenže Svoboda si dal pozor a nic za sebe nepustil. Tento tlak si ale Boleslavští ukončili sami špatnými přihrávkami a do šance se dostal hostující Krenželok. Bruslaře pak přibrzdilo vyloučení, při němž Krenželok tečoval Svačinovu ránu těsně vedle. Následoval boleslavský pokus o brejk, ale hosté je dokázali dohnat kousek za modrou. Po skončení početní převahy Vítkovic se hosté soustředili na bránění svého pásma, a tak se Bruslařům nedařilo příliš s útoky.

Občas zahrozili i hosté a Vladimír Svačina nedokázal z dobrého postavení u levé tyče usměrnit pořádně puk. Na druhé straně v brejku neuspěl Šťastný, když nepřehodil Svobodův beton. Potom odcházel za faul za katr vítkovický Josef Mikyska, což znamenalo pro Boleslav šanci vyrovnat. Jenže soupeř si dal pozor a oslabení obětavě odbránil. Guntis Galvins během početní nevýhody dostal už podruhé v zápase pukem do chodidla a svou roli splnil i přes bolesti. S blížícím se koncem se Bruslaři tlačili dopředu, jenže Miroslava Svobodu ničím nepřekvapili, i když tam byly zajímavé závary. Nic na tom nezměnila ani hra bez brankaře v poslední minutě.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Já myslím, že takových zápasů nebývá moc za sezónu, ale Vítkovice v tomto zápase vytěžily z minima úplné maximum. Nevím, kolik měli šancí, myslím, že za celý zápas skoro nic. Něco v první třetině na začátku, ale to nedali. Pak dva góly, co jsme dostali, byly absolutně zbytečné, protože u prvního jsme měli puk na hokejce a nevím, co se stalo u druhého za brankou, kam vyjel brankář z brány. Byly to takové darované góly. My jsme se pak přes tu přehuštěnou obranu těžko dostávali a vyhrál ten šťastnější.

Miloš Holaň (HC VÍTKOVICE RIDERA): Já jsem rád, že kluci pokračují v dobrých výkonech, co jsme předvedli v minulých zápasech. Byli jsme velice dobře organizovaní jak v útoku, tak v obraně. Výborný výkon odzadu od gólmana přes všechny pětky, dařilo se nám odstřídávat čtyři pětky, což je veliký plus, přitom v nahuštěném programu. A ty body jsou pro nás velice cenné.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.