BK MLADA BOLESLAV
12. 9. 2021 | Adéla Kvapilová

Hořká třetí část stála Boleslav body. Dynamu podlehla o gól

2., neděle 12. 9. 2021
BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice MBL - PCE
M l. B o l. – Nová sezóna se přihnala jako divoká voda a Bruslaři již mají za sebou dva úvodní duely. V tom druhém se poprvé představili na domácí půdě, kde se střetli s výběrem Pardubic. Počáteční perioda začala velmi rychle. Již v první minutě se prosadily Pardubice, nicméně do konce třetiny se Středočechům podařilo stav vyrovnat. Bruslaři pokračovali ve své jízdě i v prostřední pasáži, během které odskočili do dvoubrankového náskoku. Ten ale dokázali hosté během poslední části smazat a otočit na 4:3. Bruslaři tak po povedené druhé třetině končí bez bodu.
BK Mladá Boleslav: Růžička – Bernad, Ševc (C), Pýcha, Jánošík, Moravec, Pláněk (A), Šidlík – Lunter, Raška, Šťastný – Kelemen, Najman, Kousal – Kotala, Claireaux, Dufek – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)
HC Dynamo Pardubice: Frodl – Mikuš, Košťálek, Robertson, Nakládal (C), Vála, Kolář (A), Hrádek – Kousal, Paulovič, Camara – Musil, Poulíček (A), Blümel – Říčka, Cienciala, Hecl – Koffer, Anděl, Rohlík
Branky a nahrávky: 19. Najman (Kousal, Kelemen), 22. Kotala (Pýcha, Raška), 37. Kousal (Pýcha, Claireaux) – 1. Paulovič (Košťálek), 46. Cienciala (Košťálek), 49. Paulovič (Robertson, Rohlík), 56. Cienciala (Říčka). Rozhodčí: Lacina, Veselý – Zíka, Šimánek. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 763. Střely na branku: 32:25. Zblokované střely: 10:8. Hity: 4:4. Vhazování: 34:24. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4.

Komentář

Do utkání vstoupili aktivněji hráči Pardubic a již v první minutě udělali zápis na gólový účet. Na levé straně Růžičkova brankoviště se ocitl nehlídaný Matej Paulovič, jenž bezproblémovou hbitou střelou rozvlnil nekrytou část boleslavské klece. Bruslaři se ihned pokusili odpovědět, avšak na dělovku Davida Šťastného si počíhal Frodl. Domácím nepomohla ani početní převaha na sklonku třetí minuty, ve které Adam Raška mířil do horního růžku. Následné minuty byl k vidění poměrně rychlý hokej s šancemi na obou stranách.

Naděje na vyrovnání se pro Středočechy objevila ve 13. minutě, kdy pardubickou obranou prokličkoval Pavel Kousal a jeho akci zastavil až pozorný Frodl. Následně měli více ze hry hokejisté Dynama. K navýšení měl blízko Adam Musil, jenže zacinkal pouze na brankovou konstrukci. Čtyři minuty před úvodní sirénou se Bruslaři usadili v útočném pásmu a vůbec nepouštěli Pardubice ke kotouči. Jejich snažení se v čase 18:28 vyplatilo a zásluhou důrazu Ondřeje Najmana v předbrankovém prostoru srovnali na 1:1.

Tam, kde Bruslaři před odchodem do šaten skončili, v prostřední dvacetiminutovce začali. Ihned ve 21. minutě měli k dobru početní převahu, kterou na rozdíl od předchozích dokázali uplatnit. U odraženého puku se jako první ocitl Jakub Kotala a pohotově ho nasměroval do prázdné části pardubické svatyně. Dynamo inkasovaná branka nakopla, nicméně ani v následné přesilové hře nedokázalo přelstít boleslavského strážce.

V polovině základní hrací doby chyběl kousek ke skórování Pavlu Kousalovi, po něm zívala prázdná klec na Jana Dufka, který ale nedokázal černou pryž prostrčit za Frodlova záda. Bruslaři si posléze vzali zápas do vlastní režie a udávali tempo hry. Běžela 37. minuta, když fanoušci ve ŠKOENERGO Aréně vyskočili potřetí na nohy. Před Frodlem se nejrychleji zorientoval Pavel Kousal a bleskurychle zametl puk za jeho záda.

Počátek třetí části byl poměrně dynamický, během tří minut došlo k vyloučením na obou stranách. Na východočeském celku byla znát odhodlanost vyrovnat, jejich šance úspěšně likvidoval domácí Růžička. Tlak pokračoval i po výhodě a ve 46. minutě se proměnil v gólový úspěch. O ten se postaral exboleslavský David Cienciala, který trefou pod břevno snížil na 2:3. Rozjeté Dynamo pokračovalo nadále ve svém tempu a po třech minutách a tvrdé střele Mateje Pauloviče vyrovnalo na 3:3.

Povedená druhá třetina Bruslařů se najednou stala minulostí. Domácí ale nezahazovali zbraně a stále se pokoušeli navázat na předchozí dějství. Následná početní výhoda ale nevyšla podle představ, dokonce se do nebezpečného úniku dostal jeden z pardubických centrů. Středočeši navíc necelých sedm minut před koncem faulovali, čímž dopřáli Dynamu výhodu jednoho hráče. To se nakonec ukázalo jako osudné. Podruhé v utkání se prosadil David Cienciala, jenž tak otočil stav na 4:3 z pohledu hostí. V závěru okusili domácí hru bez gólmana, ale ta už jednogólové manko nesmazala. Mladá Boleslav tak ani z tohoto utkání neodchází jako vítěz.



Ohlasy trenérů

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): První dvě třetiny jsme hráli velmi dobře, nezlomil nás ani gól, který jsme dostali. Šli jsme si trpělivě za vyrovnáním a pak za otočením výsledku. Třetí třetina se hodnotí hůř, nemohli jsme se dostat do hry, protože jsme udělali úplně jasné zbytečné fauly. Byli jsme hloupí a za to jsme byli správně potrestáni.

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): Dali jsme rychlý gól, který nám paradoxně ublížil a uspal nás. Dvě třetiny byla Boleslav lepší, hráči měli lepší pohyb, byli daleko rychlejší v osobních soubojích. Měli jsme s tím obrovské problémy, oni nás přehrávali. Ve třetí třetině jsme udělali změny v útočných formacích. Z naší strany byla třetí třetina taková, jakou jsme si představovali, odehráli jsme ji tak, jak jsme chtěli. Je to super pro tým, který ukázal charakter, že i z 1:3 je možné stav otočit.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.