BK MLADA BOLESLAV
24. 10. 2021 | Adéla Kvapilová, Adéla Kvapilová, foto: Ladislav Adámek

Nervy až do konce. Boleslav vyrovnala, ale nestačila v prodloužení

17., neděle 24. 10. 2021
HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav PCE - MBL
P a r d u b i c e – Po dvou bezgólových zápasech zavítali Bruslaři na východ Čech, kde byl úkol jasný – prolomit střelecké prokletí a ukořistit důležité body do vyrovnané tabulky. Úvodní trefa střetnutí přišla z hokejky hráčů Dynama, kteří následně během oslabení navýšili na rozdíl dvou branek. Bruslaři těsně před ochodem do šaten snížili a na samém počátku druhé pasáže vystřídali gólmany. V průběhu prostředního dějství padlo na každé straně po jedné brance a tento výsledek vydržel až do posledních 5 vteřin duelu, kdy hosté vyrovnali na 3:3. Ze zápasu po trefě Jakuba Nakládala nakonec s bonusovým bodem odcházej Pardubice.
HC Dynamo Pardubice: Frodl – Mikuš, Nakládal (C), Robertson, Košťálek, Kolář (A), Hrádek, Vála – Kousal, Poulíček (A), Blümel – Říčka, Musil, Cienciala – Paulovič, Roman, Camara – Koffer, Anděl, Rohlík
BK Mladá Boleslav: Krošelj (21. Schwarz) – Pýcha, Ševc (C), Bernad, Pláněk (A), Jánošík, Šidlík, Lintuniemi – Kotala, Fořt, Claireaux – Kelemen, Najman, Kousal – Lunter, Bičevskis, Stránský (A) – Grim, Raška, Dufek
Branky a nahrávky: 12. Říčka (Mikuš, Cienciala), 17. Rohlík (Frodl), 25. Říčka (Roman, Camara), 64. Nakládal (Cienciala, Blümel) – 18. Bičevskis (Bernad, Stránský), 37. Raška (Kotala, Pláněk), 60. Fořt (Claireaux, Ševc). Rozhodčí: Kubičík, Pražák – Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 6:4, navíc Musil (PCE) 5 min. za bitku a 5 min. + trest do konce utkání za nedovolené bránění a Kotala (MBL) 5 min. za bitku. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7 952. Střely na branku: 21:46. Zblokované střely: 9:31. Hity: 9:7. Vhazování: 28:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3 – 4:3.

Komentář

Do utkání vstoupili aktivněji Bruslaři, kteří hned po úvodním vhazování zahrozili. Frodl ale díky své pohotovosti přitlačil kotouč k tyči včas. Hra se postupně dostávala do režie domácího celku. V páté minutě měl na hokejce gólovou šanci Robert Říčka, který po kombinaci s Davidem Ciencialou zakončoval, posléze se ještě před Krošeljem ocitl osamocený Matěj Poulíček. Desátá minuta přinesla první vyloučení v duelu. Petr Šidlík usedl na trestnou lavici za hrubost, což znamenalo pro Dynamo dvouminutovou výhodu. Přestože se Východočechům zpočátku nedařila, půl minuty před návratem boleslavského beka nedisciplinovanost Bruslařů potrestali. Juraj Mikúš nahrál přes osu na Roberta Říčku, jenž pohotově nasměroval puk mezi bližší tyč a tělo Krošelje.

Na počátku 13. minuty Adam Musil srazil Adama Rašku, za což si vysloužil pětiminutový trest a zápas pro něj skončil. Bruslaři tak měli možnost téměř dvouminutové početní převahy pět na tři, jenže ta jim vůbec nesedla a při následné klasické přesilovce inkasovali. Do protiakce ujel Ondřej Rohlík, který volil střelu pod lapačku a se štěstím překonal Krošelje. Bruslaři si ale vzápětí aspoň trošku spravili chuť. David Bernad se pokusil zadovkou překvapit Frodla, ten poodjel z brány a vykopl puk před sebe. Do mezikruží právě najížděl Maris Bičevskis, který trefou do odkryté klece snížil na 2:1.

Po úvodní dvacetiminutovce došlo na straně hostí ke střídání brankářů, boleslavskou svatyni opustil Gašper Krošelj, místo něj nastoupil Marek Schwarz. Z počátku prostřední periody se lépe prezentovali Bruslaři, nicméně jejich snažení přerušil trest ve 25. minutě, který pro ně znamenal další úbytek sil. Navíc po necelé minutě se prosadily Pardubice již potřetí. A opět to byl Robert Říčka, který se stal ústřední postavou přesilovky Dynama, když zakončoval z bezprostřední blízkosti do poloodkryté klece.

Později si početní výhodu střihli i Středočeši, ale nic z toho nevzešlo. Ani následná pardubická převaha nepřinesla obměnu ve stavu zápasu. Skóre se pozměnilo až v úvodu 37. minuty, kdy se puk od nohy Adama Rašky odrazil k přesouvajícímu Frodlovi a zaplul za jeho záda. Po druhé třetině tak svítilo na tabuli 3:2.

Třetí dějství začali opět lépe Bruslaři. Do karet jim hrálo i vyloučení Matěje Blümela, které přineslo slibně vypadající výhodu. Blízko ke gólu měl Ondřej Najman, který mířil mezi Frodlovy betony, avšak pardubický strážce jeho akci včas zamezil. Na opačné straně se pokusil Ondřej Rohlík nebezpečnou střelou z vrcholku pravého kruhu přelstít Schwarze.

Zajímavý moment ze strany Pardubic přinesla 49. minuta. David Cienciala si při svém úniku obhodil hostující beky, nicméně od zakončení ho oddělil jeden z vracejících se boleslavských hráčů. Napětí postupem času v aréně houstlo a další branka byla na spadnutí. Nejprve měl na hokejce navýšení Anthony Camara, který nedokázal přehodit beton Schwarze, o něco později na druhém konci kluziště po střele Valentina Claireauxe zacinkala tyč. Mladá Boleslav ještě v závěra okusila hru bez gólmana, což se nakonec vyplatilo. Do konce závěrečné periody chybělo necelých pět vteřin, když se po kombinaci Martin Ševc - Valentin Claireaux před pardubickou svatyní zjevil Tomáš Fořt, jenž spasil Bruslaře a poslal utkání do prodloužení.

Tam, kde Středočeši skončili, také začali. Hned v úvodu nastavené pětiminutovky musel Frodl čelit nebezpečným boleslavským akcím. Nicméně šťastnější nakonec odešli domácí. Bonusový pod pro Pardubice vystřelil při přečíslení Jakub Nakládal. Vypjatý duel tak ovládlo Dynamo, Bruslaři prohráli potřetí v řadě.

Ohlasy trenérů

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): Můžu nás pochválit za přesilovky, které jsme sehráli slušně. Měli jsme 17 minut oslabení, což je strašidelné, ale pozitiva byla, že jsme je odehráli velice slušně. Další pozitivum je obrovský výkon Frodlika (Dominika Frodla, pozn. redakce), který chytal fantasticky. Souhlasím s tím, že při hře 5 na 5 byla Boleslav lepší. Byli důraznější, měli lepší pohyb, byli více na kotouči. Remíza je spravedlivá.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Zápas rozhodly přesilové hry. Dostali jsme z nich dvě branky a jednu v oslabení. První byla střela z voleje, druhá z našeho nedůrazu. Ta nás mrzí, tam jsme to zahráli špatně. Aby toho nebylo málo, tak jsme ještě inkasovali v naší přesilovce. Ve hře 5 na 5 jsme nebyli horším týmem, domácí tým jsme jednoznačně přestříleli. Byli jsme daleko více aktivnější, více na puku, častěji v útočném pásmu. Myslím si, že vyrovnání na 3:3, přestože gól padl čtyři vteřiny před koncem, bylo zasloužené, protože jsme si zatím šli. Bohužel jsme v prodloužení propadli, Pardubice celou dobu čekaly na to, aby nás přečíslily. Nakonec se dočkaly a zápas rozhodly.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.