BK MLADA BOLESLAV
5. 11. 2021 | Adéla Kvapilová, Adéla Kvapilová, foto: Petr Kotala

Série výher pokračuje. Bruslaři porazili Rideru 2:1

22., pátek 5. 11. 2021
HC VÍTKOVICE RIDERA - BK Mladá Boleslav VIT - MBL
O s t r a v a – Vítězná série pokračuje. Mladá Boleslav po domácí výhře nad Spartou zavítala do opačného koutu republiky – do Ostravy. Počátek duelu 22. kola s vítkovickou Riderou nenabídl atraktivní hru, na úvodní branku se čekalo až do 26. minuty, kdy se prosadili Bruslaři. Vítkovice ještě v téže třetině našly odpověď a srovnaly na 1:1. Závěrečné dějství přineslo jediný gól, který padl z hokejky Valentina Claireauxe a nakonec rozhodl. Bruslaři si ze severní Moravy odváží za výhru 2:1 tříbodový zisk.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Stezka – Solovyev, Polák (C), Galvinš, Plášil, Koch, Stehlík, Kovář – Bondra, Dej, Kalus – Svačina, Hruška (A), Fridrich – Krenželok (A), Marosz, Krejsa – Bernovský, Chlán, Lednický
BK Mladá Boleslav: Růžička – Pýcha, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi – Raška, Fořt, Pospíšil – Kotala, Claireaux, Dufek – Kousal, Najman, Stránský (A) – Závora, Bičevskis, Grim
Branky a nahrávky: 36. Bernovský (Stehlík, Marosz) – 26. Fořt (Raška, Pospíšil), 46. Claireaux (Kotala, Dufek). Rozhodčí: Pešina, Vrba – Pešek, Malý. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 356. Střely na branku: 22:26. Zblokované střely: 14:15. Hity: 11:9. Vhazování: 21:22. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Komentář

Začátek duelu byl z obou stran velmi opatrný a připomínal oťukávanou. Hra se přerývala z jednoho konce na druhý a diváci sledovali spíše defenzivní hokej. Postupem času si Bruslaři vybudovali zajímavou šanci. Tomáš Fořt našel před bránou volného Stránského, který se ale před Stezkou nezorientoval a o kotouč přišel. Na počátku 13. minuty se Lukáš Krenželok rozjel proti Růžičkovi a vyslal nebezpečnou ránu od kruhu, se kterou měl boleslavský gólman plné ruce práce. Na opačné straně se pokoušel překvapit Adam Raška, nicméně střelou z vrcholku kruhu vítkovického maskovaného muže nezaskočil.

Následně se hra přesunula k Růžičkově kleci. Moravané předváděli zajímavé kombinace, avšak boleslavská obrana si s nimi věděla rady a dokázala je zneškodnit. V 19. minutě spěchal za kotoučem Ondřej Najman, jenže nebyl důrazný a souboj s Romanem Polákem prohrál. Těsně před odchodem do kabin mohl změnit skóre Adam Jánošík, což se ale nestalo, a tak byl stav po úvodní periodě bezbrankový.

V úvodu druhé části se málem radovali Bruslaři. Valentin Claireaux využil zmatku ve vítkovické obraně a poslal přihrávku na osamoceného Jana Dufka číhajícího před Stezkou. Posléze se o slovo přihlásili domácí, kteří dokázali Středočechy na dlouhou chvíli dostat pod tlak. Gól se nakonec slavil na opačné straně. Ve 26. minutě si Adam Raška najel až k tyči Stezkovy klece, kde se kotouč objevil na hokejce Tomáše Fořta, který ho procpal za brankovou čáru.

Mladá Boleslav mohla jít necelou minutu po vstřelené brance do trháku, avšak Valentin Claireaux svou dělovkou pouze orazítkoval brankovou konstrukci. Následovalo vítkovické trápení. Domácím hráčům vázla rozehrávka, navíc tempo hry udávali Středočeši. V polovině duelu měli hosté po faulu Plášila dvouminutovou výhodu. I přes větší aktivitu Bruslařů další branka padla z hokejky domácího hráče. Ve 36. minutě důrazný Jan Bernovský nasměroval puk vypadnutý z Růžičkovy lapačky do poloodkryté klece a srovnal na 1:1. V závěru si střihly početní výhodu i Vítkovice, ta ale další změnu nepřinesla.

Vstup do závěrečné dvacetiminutovky byl stejně opatrný jako v úvodu zápasu. Nejprve měli záblesk naděje na přetočení stavu Vítkovičtí, když Vladimír Svačina hbitě vyrazil k Růžičkovi a i přes nepovedené zakončení dokázal procpat kotouč k Janu Hruškovi. Poté ale přišla boleslavská souhra, která skončila za zády Stezky. Valentin Claireaux z bezprostřední blízkosti překonal strážce Moravanů a dostal Bruslaře do vedení.

Hosté po vstřelené brance doslova ožili a nadále podnikali výpravy k vítkovické bráně. Nenápadná teč Jana Dufka skončila na pravé tyči Stezkovy klece, později se lakrosovou akcí pokoušel prosadit Ondřej Najman. Ke gólu hostů nevedla ani početní výhoda, dokonce během ní ujely do protiakce Vítkovice. Necelou minutu před koncem domácí odvolali gólmana. Růžička byl překonán, ale až po závěrečné siréně, a tak se z hubeného vítězství 2:1 raduje Mladá Boleslav, která prodlužuje sérii výher na čtyři zápasy v řadě.

Ohlasy trenérů

Radek Philipp (HC VÍTKOVICE RIDERA): Vyrovnaná první třetina, z naší strany dobrý pohyb. Samozřejmě ve druhé třetině měla Bolka více brankových příležitostí, ale do třetí třetiny se šlo za stavu 1:1. Třetí třetina bohužel rozhodla. My se trápíme v předbrankovém prostoru, kde se nám nedaří. Boleslav si pro to vítězství šla, protože dva góly dala právě z předbrankového prostoru. Věřil jsem, že to padlo ještě v hrací době, ale bohužel ne.

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): První třetina byla vyrovnaná. Po dlouhé cestě jsme se báli, abychom nebyli pod nějakým tlakem. Myslím si, že jsme to docela slušně zvládli. Ve druhé třetině si myslím, že jsme byli trošku lepší, dostali jsme se do vedení, ale v závěru Vítkovice vyrovnaly. Patnáct minut jsme byli lepší a potom jsme tam začali nepochopitelně dělat věci, které dělat nechceme. Ve třetí třetině zase vyrovnané utkání, štěstí se přiklonilo na naší stranu a v závěru byla klika, že ten gól padl po hracím čase.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.