BK MLADA BOLESLAV
7. 11. 2021 | Adéla Kvapilová

Konec doby vítězné. Boleslav před repre pauzou padla 1:4

23., neděle 7. 11. 2021
BK Mladá Boleslav - Banes Motor České Budějovice MBL - CEB
M l. B o l. – Rychlý start, další gól až ve druhé části. Bruslaři ve 23. kole přivítali na domácí půdě jihočeský Motor. Úvod zápasu ovládli hosté, kteří se již po jedné minutě hry ujali vedení. Domácí dokázali připravit odpověď až v průběhu prostředního dějství, jenže hosté se nezalekli a po půlce základní hrací doby si vedení vzali zpět. Ve třetí třetině navíc přidali další dvě trefy. Mladá Boleslav tak odchází z duelu s porážkou 1:4.
BK Mladá Boleslav: Růžička – Pýcha, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi – Raška, Fořt, Pospíšil – Kotala, Claireaux, Dufek – Kousal, Najman, Stránský (A) – Závora, Bičevskis, Grim
Banes Motor České Budějovice: Strmeň – Bindulis, Percy, Piskáček (A), Vráblík, Jandus, Štich (C), Bučko – Abdul, Pech (A), Šoustal – Holec, Hanzl, Vondrka – Chlubna, Voženílek, Valský – Beránek, Karabáček
Branky a nahrávky: 27. Kousal (Ševc) – 1. Vondrka (Hanzl), 33. Chlubna (Valský), 57. Holec (Vráblík), 60. Pech. Rozhodčí: Šír, Micka – Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2 772. Střely na branku: 28:32. Zblokované střely: 18:8. Hity: 12:13. Vhazování: 29:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Fotogalerie

Komentář

České Budějovice měly bleskurychlý start do utkání. Hned po úvodním buly se utábořily v útočném pásmu a na sklonku první minuty ze svého tlaku vytěžily branku. O první zápis na gólový účet se postaral bývalý boleslavský hráč Michal Vondrka, který ránou bez přípravy z vrcholku pravého kruhu překonal nataženou ruku domácího Růžičky. Následně se hra přemístila před Strmeně, který lapil jeden pokus za druhým. Svůj tým podržel i při oslabení v sedmé minutě, kdy měl blízko ke vstřelení gólu Pavel Kousal, jenže pukem rozvlnil pouze boční síť.

Bruslaři i po skončení početní výhody pokračovali v obléhání hostující svatyně. Nebezpečnou šanci měli Středočeši ve 14. minutě, kdy se před Strmeněm zjevil osamocený Ondřej Najman, který sice skákavý kotouč zkrotil, ale z bezprostřední blízkosti ho nedokázal přehodit přes budějovického strážce. V téže minutě zahrozil od druhého kruhu Adam Jánošík. Hra se následně přesunula na opačnou stranu kluziště, kde se snažil prosadit Daniel Voženílek, po něm tvrdě pálil Matin Bučko. Těsně před úvodní sirénou projel přes defenzivu Motoru Tomáš Fořt, avšak na Strmeně nevyzrál.

Prostřední periodu začali aktivněji domácí, kteří se snažili držet České Budějovice zkrátka. Hosté se vysvobozovali pouze za cenu zakázaného uvolnění. Zajímavý únik pak ve 25. minutě předvedla první boleslavská formace, Tomáš Pospíšil poslal přes osu žabičku na Tomáše Fořta, který těsně minul bližší tyč. Veškeré nepovedené pokusy nakonec domácí odčinili ve 27. minutě. Během přesilové hry se si k pravému kruhu najel Pavel Kousal, který po Ševcově přihrávce prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a srovnal utkání na 1:1.

Vyrovnávací branka domácí mančaft nakopla natolik, že i nadále se hrálo více před Strmeněm než před Růžičkou. Přesto měli nebezpečnější akce hráči Motoru. Ve 31. minutě se ocitl před boleslavským maskovaným mužem Lukáš Pech, který svůj projektil nasměroval těsně nad břevno. Z téhle možnosti se ještě hosté neradovali, ovšem z té další už ano. Během 33. minuty přesně mířenou dělovkou z levého kruhu Tomáš Chlubna vystřelil budějovické družině vedení. Domácí po parádním úprku během vlastního oslabení mohli vrátit do zápasu. Maris Bičevskis s Janem Stránským vyjeli proti Strmeňovi, jenže druhý jmenovaný nedokázal poskakující pryž nasměrovat do poloodkryté klece. Stav po druhém dějství byl tak přívětivější pro Motoráky.

Z počátku závěrečné dvacetiminutovky se hra přelévala z jedné strany na druhou. Domácí se snažili jednobrankové manko vynulovat, avšak dobře rozestavená obrana Budějovic jim nedovolovala přejít skrz modrou čáru. Hosté také nenechávali nic náhodě a podnikali tažení k Růžičkovi. Ve 47. minutě chyběl Jindřichu Abdulovi kousek k pokoření boleslavského gólmana, avšak budějovický forvard se nedokázal dobře zorientovat a Růžičku nepřekvapil.

O pár chvil později se režie hry ujali domácí, kteří se nastěhovali před Strmeně. Jakub Kotala se slibně nachomýtl v útočném pásmu, avšak o pokus ho připravila hostující defenziva. Po něm se snažil prosadit Jan Stránský, nicméně ani on nenalezl správný klíč k budějovické kleci. Necelé čtyři minuty před koncem se ovšem slavilo na opačné straně. Tvrdou střelu Romana Vráblíka ještě Růžička dokázal vytěsnit před sebe, avšak na dorážku Miroslava Holece už byl krátký. Závěr třetí pasáže okusili domácí bez brankáře. Navíc České Budějovice hrály v šesti, a tak si ještě před koncem domácí střihli početní převahu. Ta ale nevyšla podle představ, prázdná klec se jim stala osudnou. Výhru Motoru zapečetil trefou do nekryté svatyně Lukáš Pech. Domácí tak po čtyřech výhrách končí poraženi v poměru 1:4, Budějovice si vezou zpět do jižních Čech cenné body.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Blahopřejeme soupeři k vítězství. Nepodali jsme dobrý výkon, neměli jsme dobrý vstup do zápasu a to určilo ráz utkání. V celém zápase jsme se nedostali do vyložených šancí. Budějovice výborně bránily a byly nebezpečné v útočném pásmu. Ve třetí třetině měli hosté šance, aby odskočili na větší rozdíl než 2:1, které neproměnili. Až poté z dorážky dali gól na 3:1, to rozhodlo zápas. Sehráli jsme štos utkání na pár lidí, v tomhle utkání se to na nás podepsalo. Nebylo to z naší strany vůbec ono.

Jaroslav Modrý (HC Motor České Budějovice): Přijeli jsme a bojovali. Velice kvalitní výkon předvedl náš gólman, který nám pomohl najít cestu k vítězství. Jsem na kluky pyšný, je to fajn vyhrát před přestávkou. V kabině máme pár marodů, je dobře, že se kluci semkli, bojovali a našli cestu k vítězství.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.