BK MLADA BOLESLAV
19. 11. 2021 | Kamila Stříteská Ströer, Redakce, foto: Edvard Beneš

Hořký návrat. Boleslav zlomily litvínovské přesilovky

24., pátek 19. 11. 2021
HC VERVA Litvínov - BK Mladá Boleslav LIT - MBL
L i t v í n o v – Po reprezentační pauze zpět v extraligovém kolotoči. Bruslařům se zápas 24. kola proti Litvínovu vůbec nevydařil. Již v úvodním dějství si domácí Verva díky proměněným přesilovým hrám vybudovala dvoubrankový náskok, který v průběhu druhé periody ještě navýšila. Závěrečná dvacetiminutovka už další gól nepřinesla, Bruslaři tak podlehli chemikům v poměru 0:5.
HC VERVA Litvínov: Godla – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, Zeman, Baláž – Straka (A), Estephan, Zdráhal – Chalupa, Hübl (C), Lukeš (A) – Kudrna, Sukeľ, Jarůšek – Zygmunt, Gerhát, Svoboda
BK Mladá Boleslav: Krošelj (41. Růžička) – Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Lintuniemi, Moravec, Pláněk (A), Šidlík – Lunter, Fořt, Kelemen – Kotala, Claireaux, Dufek – Kousal, Najman, Pospíšil – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)
Branky a nahrávky: 16. Balinskis (Estephan, Zdráhal), 17. Hrbas (Stříteský, Chalupa), 23. Estephan (Balinskis), 31. Irving (Svoboda, Zygmunt), 40. Hübl (Zdráhal). Rozhodčí: Hradil, Sýkora – Kis, Lučan. Vyloučení: 3:8. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 038. Střely na branku: 27:18. Zblokované střely: 11:11. Hity: 7:6. Vhazování: 35:30. Průběh utkání: 5:0.

Komentář

Po více než týdenní reprezentační přestávky se Mladá Boleslav představila na ledě Litvínova. Ještě před úvodním vhazováním se gratulovalo Vladimíru Růžičkovi k 1 000 zápasu v základní části, který se stal novým trenérem Litvínova. V prvních okamžicích Verva chybovala, konkrétně Giorgio Estephan chyboval na modré čáře a prostor na puku tak dostal Tomáš Fořt, jehož střelecký pokus zblízka pohotově zlikvidoval Denis Godla. Odpověď na šanci si Litvínov vytvořil až v 8. minutě, kdy se na mladoboleslavského brankáře řítil Viktor Hübl, jeho pokus ale okamžik zastavil Gašper Krošelj. O čtyři minuty později se znovu pokoušeli prosadit hosté, od modré čáry poslal dělovou ránu Martin Ševc, jenž orazítkoval litvínovskou svatyni. Tyč zněla také na druhé straně, když se opřel do střely Marek Hrbas. V 15. minutě se Mladá Boleslav dvakrát provinila nedovoleným zákrokem a chemici si zahráli dvojitou přesilovou hru. Estephan poslal motoru na levý kruh, odkud se napřáhl Uvis Janis Balinskis, který svou trefou otevřel gólový účet zápasu - 1:0. Početní převaha domácích pokračovala a navýšit se pokoušel ze stejné pozice Matěj Stříteský, ale rána mu příliš nesedla. Posléze ale Stříteský dobře načasoval přihrávku na Marka Hrbase, který střelou z vrcholu levého kruhu poslal Vervu do dvoubrankového vedení. V poslední půl minutě první třetiny měl ještě velkou příležitost František Lukeš, který střelou překonal brankáře hostů, ale kotouč se zastavil těsně před brankovou čárou a nikomu z domácích hráčů se nepodařilo jej zasunout dál. Po první dvacetiminutovce Litvínov vedl nad Mladou Boleslaví 2:0.

V úvodu druhé třetiny hosté zatopili před bránou Denise Godly, ale vzápětí se na opačné straně snažil prorazit Patrik Zdráhal, jenž se napřáhl zblízka, ale gólman Bruslařů poslal Zdráhalův pokus nad svou branku. Ve 22. minutě si Verva vysloužila třetí početní převahu. Mladá Boleslav dokázala zahrozit v oslabení, když se před litvínovskou bránou objevil Mário Lunter. Verva po této akci ukázala, že přesilové hry byly v zápase dominantou domácího týmu. Balinskis viděl dobře postaveného Giorgia Estephana na pravém kruhu a ihned poslal puk do horního rohu Krošeljovy svatyně - 3:0. Ve 27. minutě se přesilové hry dočkala také Mladá Boleslav. Velkou příležitost měl následně Claireaux, jenž pálil z první, ale Denis Godla čaroval v litvínovské kleci a udržel si čisté konto. Před polovinou druhého dějství našel Stříteský šikovně Sukeľa, který byl ale v koncovce nepřesný. Poté našel cestu za záda mladoboleslavského brankáře Aaron Irving střelou k protější tyči a i o čtvrtý gól domácích se postaral obránce. Na levé strašně se do nebezpečného zakončení dostal Matúš Sukeľ, ale Krošelj vytěsnil prostor u své pravé tyčky. Na zimní stadionu Ivana Hlinky ztichlo, když po Irvingově střele zůstal na ledové ploše ležet kanonýr Richard Jarůšek, který ihned za pomoci lékaře zamířil do kabiny. Ve 33. minutě měl Litvínov k dispozici další početní převahu, ale Mladá Boleslav ukončila stoprocentní úspěšnost domácích v přesilových hrách tohoto utkání. O tři minuty později rozezněl Patrik Zdráhal tyč hostující klece. V poslední minutě využil další přesilovou hru chemiků kapitán Viktor Hübl, který si dvakrát vyměnil kotouč se Zdráhalem a nakonec propálil mladoboleslavského maskovaného muže střelou z pravého kruhu. Po čtyřiceti minutách vedla Verva nad Bruslaři už 5:0.

Na počátku závěrečné periody v brance Bruslařů došlo ke střídání a Krošelja vyměnil Jan Růžička. Třetí dějství začali chemici vyloučením Aarona Irvinga a Mladá Boleslav tak měla šanci na snížení gólového náskoku. Domácí brankář měl plné betony práce s pobytem hostů v útočné třetině, ale za svá záda žádný z mladoboleslavských pokusů nepustil. Družina Vladimíra Růžičky se do zápasového módu vrátila v plném nasazení. V polovině závěrečné dvacetiminutovky se do akce pustil Jan Stránský, který operoval před domácí brankou a poslal nebezpečný projektil na Godlu, jenž si připsal další úspěšný zákrok. Osm minut před koncem řádné hrací doby inkasoval Pawel Zygmunt od sudích narozeninový dárek v podobě dvou minut odpočinku na trestné lavici. Oslabení Verva přečkala bez újmy. Poté se překonal litvínovskou obranu Stránský, který následně rozhodil Denise Godlu, ale v koncovce předvedl domácí brankář bravurní rozštěp, kterým zabránil své kapitulaci. Zápas dohrála Verva ve dvojité přesilové hře, kdy Mladá Boleslav měla 48 vteřin před koncem utkání tři hráče na trestné lavici. Z kruhu pálil Aaron Irving, ale Jan Růžička zasáhl lapačkou. Verva v premiéře Vladimíra Růžičky porazila Mladou Boleslav a Denis Godla vychytal druhou extraligovou nulu v letošní sezoně. Litvínov zvítězil nad Bruslaři vysoko 5:0.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (HC VERVA Litvínov): Zápas vypadal tak, jako vypadají všechny zápasy po reprezentačních přestávkách. Rozhodla vyloučení na začátku zápasu, v té chvíli se nám podařilo vstřelit dva góly a mužstvo se tím hodně uklidnilo. Drželo to po celý zbytek utkání.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Domácí byli lepším týmem. Pomohla jim využitá přesilová hra pět na tři, následně pět na čtyři. V této fázi zápasu vstřelili dva góly, uklidnili se a ovládli hru. Potom jsme už neměli šanci. Jednoznačně byli lepší a zaslouženě vyhráli.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.