BK MLADA BOLESLAV
10. 12. 2021 | Daniel Fekets, Adéla Kvapilová, foto: Daniel Klement

Z Hané za tři body. Boleslav poprvé v sezoně porazila Olomouc

31., pátek 10. 12. 2021
HC Olomouc - BK Mladá Boleslav OLO - MBL
O l o m o u c – Vstup do druhé poloviny základní části Bruslařům vyšel. V pátečním duelu 31. kola se mladoboleslavští hráči představili na Hané. Začátek zvládli lépe Středočeši, kteří i díky přesilovým hrám vedli po dvou třetinách 3:1. V závěrečné dvacetiminutovce se ale kohoutům během devadesáti vteřin podařilo vyrovnat na 3:3. Rozhodující branka nakonec padla v 50. minutě z hokejky Marise Bičevskise. Z výhry v dramatickém souboji se tak raduje Mladá Boleslav, která poprvé v letošním ročníku zdolala Moru a za vítězství si připisuje velmi důležité tři body.
HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek (C), Černý, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík – Káňa, Krejčí (A), Tomeček – Klimek, Knotek (A), Navrátil – Strapáč, Kolouch, Bambula – Kunc, Nahodil, Kusko
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Ševc (C), Bernad, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Šidlík – Kotala, Najman, Kousal – Pospíšil, Fořt, Kantner – Lunter, Raška, Kelemen – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)
Branky a nahrávky: 37. Tomeček (Kusko, Černý), 46. Klimek (Káňa, Krejčí), 47. Kusko (Klimek, Rašner) – 18. Ševc (Pospíšil), 31. Kelemen (Lunter, Raška), 39. Stránský (Pýcha, Fořt), 50. Bičevskis (Pýcha, Eberle). Rozhodčí: Hradil, Veselý – Frodl, Komárek. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 000. Střely na branku: 36:38. Zblokované střely: 15:14. Hity: 2:2. Vhazování: 36:32. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4.

Komentář

Ve 3. minutě hosté poprvé zatlačili, ale na modré čáře hrající David Bernad se ke střeleckému pokusu nedostal. První ošemetnou situaci musel Jan Lukáš řešit o chvíli později, s nahozením Lintuniemiho si ale poradil. Následně vybídl Bernad spoluhráče Pláňka, jehož projektil zaplul na levý beton gólmana Hanáků. Třetí lajna kohoutů se ale také dostala do útočného pásma. Ránu z dálky pálícího Bambuly tečoval těsně před Krošeljem Kolouch, puk však zapadl pár centimetrů nad horní tyč. Při hře čtyř proti čtyřem se po přihrávce do tandemu v podání Petra Strapáče dostal k zakončení Petr Kolouch, jenž o kousek přestřelil.

Na konci 12. minuty to z kruhu zkoušel Tomáš Dujsík, jenže rameno slovinského brankáře ve službách Mladé Boleslavi bylo pohotovější. O chvíli později se zpoza brány obtočil Strapáč, který nasměroval touš jen do tyče. Záhy se na opačné straně připomněl Miloš Kelemen. Pokus slovenského útočníka ale Jan Lukáš udržel na hrudi. Velkou šanci hostů zastavil gólman s číslem 29 na dresu v 15. minutě, kdy upaloval sám na bránu Pavel Kousal. V závěru první třetiny se Hanáci museli bránit, poněvadž Jiří Ondrušek a chvíli po něm i Jan Švrček zamířili na trestnou lavici. Téměř minutovou přesilovku pěti proti třem využil hostující Martin Ševc.

Na začátku druhé třetiny Bruslaři ještě dohrávali přesilovku, neboť Švrček obdržel na konci první části čtyřminutový trest. Po skončení oslabení se do samostatného úniku dostal David Krejčí, jehož bekhendový blafák ale Gašpera Krošelje nepřekonal. Následně Mladoboleslavští zatlačili. Jejich snažení ale přečetl Lukáš, jenž vychytal pálícího Lintuniemiho. Do další příležitosti svěřenců trenérů Motáka a Tomajka se protlačil Jan Knotek, který však těsně před brankovištěm neuspěl. Ve 27. minutě si do solidní pozice nabruslil Alex Rašner. Krošelj se překvapit nenechal.

O dvě minuty později předvedla olomoucká čtvrtá formace aktivní střídání. Snahu Michala Kunce zastavil Krošelj i s přispěním obránců. Posléze se k zakončení dostal Dujsík, který byl taktéž vychytán. Chvíli po uplynutí poloviny základní hrací doby se hosté radovali podruhé. Nedůraz před brankou potrestal střelou do odkryté části svatyně Miloš Kelemen. Také Mladá Boleslav šla do tří po vyloučení Kotaly a Ševce. Usilovná snaha v podobě střelby Káni, Krejčího a Ondruška ale vyšla vniveč. Přece jen ale domácí snížili. Ve 37. minutě předvedl krásnou individuální akci Silvester Kusko, po kterém doklepával do prázdné branky Vojtěch Tomeček. Závěrečná pasáž druhé dvacetiminutovky ale patřila Středočechům. Ranou z kruhu trefil naprosto přesně Jan Stránský.

Hned na úvodním buly třetí třetiny fauloval Maris Bičevskis. Přesilovku čtyř proti třem ovšem kohouti nevyužili. Šanci na reparát měli o pár minut později, kdy na trestnou lavici usedl Adam Jánošík. Početní výhoda nakonec využita byla. Po souhře mezi Krejčím a Káňou se na levém kruhu uvolnil Lukáš Klimek, jenž svým prvním gólem v ročníku snížil na 2:3. O devadesát sekund později bylo srovnáno. Ve skrumáži před brankovištěm se nejlépe zorientoval Silvester Kusko.

Mladá Boleslav si ale vedení vrátila. Střelu Pavla Pýchy dorazil za Jana Lukáše lotyšský útočník Maris Bičevskis. V 53. minutě mohlo být v táboře hostů ještě veseleji, ale Kelemen trefil pouze brankovou konstrukci. Před koncem třetí třetiny musel David Krejčí vydýchávat spoluhráčovu tvrdou střelu, kterou dostal do nohy, a proto se do hry posléze nemohl zapojit. Patnáct sekund před závěrečnou sirénou pálil od modré čáry Ondrušek, avšak Krošelj svůj tým podržel. Tři body tak po výsledku 3:4 putovaly do Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (HC Olomouc): Osobní souboje dnes byly velice důležité, bohužel my jsme ve většině z nich ztráceli. V důsledku toho pak přišly ty gólové situace. Ve třetí třetině jsme se však nadechli do tlaku, srovnali jsme, ale po brance na 3:3 jsme tam sehráli jednu situaci naivně a hloupě. Nepomohli jsme si ani přesilovkami. Určitě jsme měli proměnit početní výhodu pět na tři ve druhé třetině, což se ale bohužel nepovedlo. Nezasloužili jsme si bodovat, natož vyhrát. Musíme si přiznat, že prožíváme špatné období.


Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Po reprezentační přestávce máme horší formu. V týdnu jsme si něco vyříkali. Od začátku duelu to na ledě bylo poznat, protože do zápasu jsme vstoupili velmi dobře. Olomouc je pokaždé silná v soubojích a právě v tomto aspektu jsme se jí dokázali vyrovnat. Důležité bylo, že jsme si pomohli i přesilovkou. Za vedení 2:0 nebo 3:1 se nám lépe dýchalo. Domácí však zaslouženě vyrovnali, neboť si za tím šli. Naštěstí se nám povedlo přidat ještě čtvrtou branku, která nám přisoudila body. Zuby nehty jsme to udrželi.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.