BK MLADA BOLESLAV
12. 12. 2021 | Vojtěch Drbohlav

Boleslavští hokejisté nestačili na Pardubice

32., neděle 12. 12. 2021
BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice MBL - PCE
M l. B o l. – V rámci 32. kola Tipsport extraligy se boleslavští hokejisté představili na domácím ledě proti Pardubicím. Domácí sice soupeře poměrně výrazně střelecky předčili, nebyli však tak efektivní jako pardubické Dynamo. Bruslaři prohráli 2:4 a propadli se na sedmé místo v tabulce. Nyní Středočechy čeká reprezentační pauza.
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Ševc (C), Bernad, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Šidlík – Kotala, Najman, Kousal – Pospíšil, Fořt, Kantner – Lunter, Raška, Kelemen – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)
HC Dynamo Pardubice: Klouček – Mikuš, Košťálek, Robertson, Nakládal (C), Vála, Kolář (A), Zdráhal – Kousal, Musil, Camara – Říčka, Cienciala, Matýs – Hecl, Paulovič, Blümel – Kaplan, Anděl, Rohlík
Branky a nahrávky: 7. Pospíšil (Kousal, Ševc), 38. Lintuniemi (Kelemen) – 6. Říčka (Cienciala), 18. Kolář (Paulovič), 22. Paulovič (Hecl, Kolář), 33. Blümel (Hecl, Paulovič). Rozhodčí: Lacina, Sýkora – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:4, navíc Jánošík (MBL) a Camara (PCE) 5 min. za bitku. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 837. Střely na branku: 41:32. Zblokované střely: 18:10. Hity: 9:8. Vhazování: 37:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4.

Fotogalerie

Komentář

Začátek zápasu se nesl ve svižném tempu. Šance byly na obou stranách. Například v páté minutě trefil Maris Bičevskis střílející z pravého kruhu vnější tyč pardubické branky a z následného protiútoku se Pardubicím nepodařilo přetavit v branku přečíslení dva na jednoho. V 6. minutě se pardubičtí hokejisté prosadili překvapivě z buly. Hned po jeho vyhrání vystřelil Robert Říčka a puk nasměroval za záda nešťastného Gašpera Krošelje. Hosté tak vedli 1:0.

Boleslavští však vzápětí vyrovnali. Po 31 sekundách početní výhody se v prostoru mezi hranicí kruhu a modrou čárou napřáhl Tomáš Pospíšil a s velkou přesností nasměroval puk mezi vyrážečku a pravou tyč Kloučkovy branky. I v dalších minutách se diváci mohli těšit z pohledného hokeje a hry nahoru-dolů. Dynamo bylo úspěšné a radovalo se z protiútoku, když se trefil dvě minuty před koncem prvního dějství po střele z levého kruhu Jan Kolář. Právě díky gólu vstřeleného krátce před obchodem do šaten vedli Východočeši těsně 2:1.

Po odehrané minutě a půl ve druhé třetině se opět radovali z gólu hokejisté Pardubic. Na 3:1 odskočili zásluhou Matěje Pauloviče, jenž přetavil v branku svůj důraz u pravé tyče. Také v dalších minutách měli více ze hry Pardubičtí. Ti zahrozili například v přesilové hře, která se hrála zhruba v polovině utkání. Domácí se však dobře bránili a zblokovali několik střel.

Na 4:1 navýšili hráči Pardubic ve 33. minutě, když se nedlouho po vhazování trefil Matěj Blümel. Pro domácí to byla další ledová sprcha a Bruslaři si vysloužili také pískot nespokojených fanoušků. Ve 35. minutě byli diváci svědky bitky mezi Adamem Jánošíkem a Anthony Camarou. Oba soci se do sebe pustili v obranném pásmu domácích, souboj byl relativně vyrovnaný, ale o něco více navrch měl pardubický útočník, který poslal boleslavského Jánošíka k zemi. Dvě minuty před koncem druhého dějství se Bruslaři radovali, podobně jako ve stejný čas v předchozím dějství, z dalšího gólu. Alex Lintuniemi se na modré čáře napřáhl a protože jeho spoluhráči stínili pardubickému brankáři kvalitně, puk propadl právě až za Milana Kloučka. Vstřelil tak svůj první gól v boleslavském dresu, a do kabin tak obě mužstva po 40 minutách odcházela za skóre 2:4 z pohledu domácích.

Bruslaři vstoupili do poslední třetiny namotivováni a hned v první minutě dostali Pardubice pod velký tlak. Vyslali na Kloučka několik nepříjemných střel, chvíli také hráli v situaci, kdy jeden z hráčů z týmu hostů neměl hokejku, přesto tohoto tlaku Středočeši nedokázali gólově využít.

Ke konci utkání si Bruslaři zahráli ještě přesilovou hru poté, co byl v útočném pásmu faulován Kousal. Jenže ani tato přesilovka Mladé Boleslavi nešla, Pardubičtí si navíc velmi pečlivě hlídali obranné pásmo a domácí už do výraznějších šancí nepustili. Dynamo si tak z města automobilů odvezlo tři body a výhru, Mladá Boleslav naopak potřetí z posledních pěti utkání prohrála a dál klesá extraligovou tabulkou.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Z naší strany to nebylo ono. Samozřejmě, věděli jsme, že Pardubice přijedou hrát z obrany, na rychlé protiútoky. Dali góly po buly, gól z rychlého protiútoku, jeden po naší ztrátě při přechodu do protiútoku. Hráli do obrany, hráli efektivně. My bychom potřebovali mít větší drajf, abychom se přes ně dostali a vytvořili si tak víc šancí. Bohužel jsme neměli ty síly a zápas jsme nezvládli. Z naší strany byla asi nejlepší třetí třetina, ale to už se Pardubice soustředily na obranu a vyšlo jim to. Nedá se nic dělat, musíme se připravit se na další zápasy.

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): Myslím, že důležité bylo, že jsme s domácími udrželi krok v bruslení a měli jsme dobrý pohyb. Do půlky zápasu to byl z naší strany velice kvalitní výkon. Pak samozřejmě opticky Boleslav vypadala líp, ale my jsme velice dobře zvládli obranné pásmo a Boleslav jsme nepouštěli do žádných vyložených šancí. Z jejich strany tam byly spíš střely z dálky. Pohlídali jsme si i možná přečíslení, které na nás prakticky nešla. Kluky chválím – parádní práce a velice dobře odmakaný zápas.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.