BK MLADA BOLESLAV
21. 12. 2021 | Daniel Langer

Brno se postaralo o drama, Bruslaři přesto náskok udrželi

33., úterý 21. 12. 2021
BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno MBL - KOM
M l. B o l. - Dvě třetiny si Bruslaři šli pro jasné vítězství, opět se ale potvrdilo, že hokej se hraje až do závěrečné sirény. Po brankách Kousala, Kotaly a Lintuniemiho se zdálo, že je o výsledku rozhodnuto, nicméně Kometa se dokázala vrátit do utkání po zásazích Muellera a Holíka. Více už toho ale hosté naštěstí pro domácí příznivce nestihli a od další inkasované branky při hře bez brankáře je naopak těsně uchránila siréna. Tři body tak po nejtěsnější možné výhře zůstávají ve městě automobilů!
BK Mladá Boleslav: Růžička – Pýcha, Ševc (C), Bernad, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Šidlík – Kelemen, Fořt, Šťastný – Kantner, Najman, Kousal – Kotala, Claireaux, Pospíšil – Lunter, Bičevskis, Stránský (A)
HC Kometa Brno: Sedláček (41. Tomek) – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, Holland, Gulaši (A), Roth, Tansey – Zaťovič (C), Krištof, Mueller (A) – Horký, Holík, Šalé – Pavlík, Rákos, Vincour – Meluzín, Dočekal, Šoustal.
Branky a nahrávky: 14. Kousal (Pospíšil, Najman), 35. Kotala (Claireaux, Pospíšil), 40. Lintuniemi (Pospíšil, Kantner) – 48. Mueller (Holík), 55. Holík (Mueller, Bartejs). Rozhodčí: Hodek, Pražák – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 833. Střely na branku: 32:22. Zblokované střely: 18:21. Hity: 7:11. Vhazování: 24:25. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Fotogalerie

Komentář

Jako první zahrozili v samotném úvodu hosté. Bartejs v brzké početní výhodě dobře hledal na zadní tyči sjíždějícího si Muellera, ten se ale nestačil srovnat do ideální střelecké pozice a kotouč se mu prosmýkl mezi bruslemi. Oba týmy zpočátku brzdily časté nepřesnosti v rozehrávce a jedné takové využil Tomáš Šoustal k úniku, přízemní střela ale skončila pouze na betonu Růžičky. Z této charakteristiky se nevymykala ani přes minutu dlouhá dvojnásobná početní převaha Bruslařů, kterou bez výraznějších obtíží Brněnští přečkali. S postupem času ale domácí mužstvo přeci jen začalo stupňovat aktivitu, což vedlo ke slibným příležitostem.

Nejprve se z prostoru mezi kruhy zastřelil vinou ne zrovna ideálního zpracování Kousal, o několik momentů později už to ale reprezentačnímu útočníkovi vyšlo. Pořádný kus práce odvedl Tomáš Pospíšil, jenž se neukvapil a střílenou přihrávkou vybídl k poněkud kostrbaté, ale úspěšné teči právě Pavla Kousala. Úvodní zásah jako by protrhl ofenzivní stavidla, to když Kantnerovi ukradl gól výtečným přesunem Sedláček. Svou šanci vyrovnat měla i Kometa, nedorozumění mezi Růžičkou a jeho obránci ale při zmatečné situaci na brankovišti ve svou první branku nepřetavila. Když v poslední velké šanci prvního dějství selhal před odkrytou brankou Claireaux a následně nastřelil Ševc tyč, bylo jasné, že do šaten si mladoboleslavští hokejisté odnesou nejtěsnější vedení.

Aktivněji vstoupili do prostřední části hosté. Nejprve Tanseyho ve slibném nápřahu vyrušila posunutá branka, následně Zaťoviče vychytal v samostatném nájezdu boleslavský brankář. Navýšit vedení domácího celku mohl Ševc, jeho střela ale skončila v Sedláčkově výstroji. Pobývat v útočném pásmu se dařilo i Kometě, jejich snaze ale chyběla finální přihrávka a především střelba. Kontrastně s tímto jevem působily výpady Bruslařů. Kelemen ve vlastním oslabení obral za brankou protihráče o kotouč a nabídl ho Bičevskisovi, brněnský gólman ubránil svou svatyni jen s vypětím sil. Středočeši se přeci jen zvládli prosadit i v prostředním dějství. Nejprve po úspěšném napadání rozehrávky mířili do přečíslení Jakub Kotala s Pospíšilem a prvně jmenovaný Sedláčka pravděpodobně poněkud překvapil přízemní střelou na stojnou nohu. Dílo zkázy z pohledu Brna zakončil v ponechané výhodě několik sekund před druhou sirénou Alex Lintuniemi, jenž z prostoru bodu pro vhazování nic nevymýšlel a tahem rozvlnil síť v brněnské brance potřetí.

Ve snaze s vývojem utkání ještě něco udělat a dodat mužstvu nový impuls, sáhl hostující realizační tým k výměně brankáře a do poslední dvacetiminutovky vystřídal svého kolegu Matej Tomek. A zdálo se, že úmysl zabral. Mezi kruhy se dostal k nebezpečné střele Krištof, následně z jízdy orazítkoval konstrukci branky Tomáš Vincour. Pohlednou akcí se blýskli i boleslavští hokejisté, když si Najman vyměnil puk s Kousalem a ten následně do jízdy krásně našel Kantnera. Tomek ale ve své první větší zkoušce v úterním utkání uspěl a dal tak svým spoluhráčům prostor utkání zdramatizovat. Povedlo se to prvnímu útoku Brna, když Holík našel křižnou přihrávkou Petera Muellera a ten nekompromisně zavěsil pod horní tyč. O několik minut později si oba aktéři role vyměnili a v početní výhodě Petr Holík dobře viděl skulinku na bližší tyči. Více už toho ale Kometa i díky dobře postavené brance boleslavského gólmana nestihla a naopak sama mohla zaplatit za riskantní hru bez brankáře, nicméně siréna se rozezněla arénu o půl vteřiny dříve, než kotouč překročil čáru. Na tom, který celek si odnese všechny body, už ale tento fakt nic nezměnil.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Kometa byla velmi nebezpečná z protiútoků, naštěstí nás podržel brankář. Považuji za štěstí, že jsme po dvou třetinách vedli 3:0 a právě tento rozdíl byl klíčový. V závěru nás Kometa zatlačila a už to bylo o nasazení, bojovnosti a obětavosti. Tým se vydal na maximum a dovedl utkání do vítězného konce, pomohlo nám ale štěstí.

Jiří Kalous (HC Kometa Brno): Domácí byli první dvě třetiny lepší, měli kvalitnější pohyb. Díky tomu se dostali do tříbrankového vedení, které už bylo bohužel pro nás příliš velké, než abychom ho zvládli ve třetí třetině, ve které jsme byli už naopak lepší my, stáhnout. Šance jsme si vytvořili, dali dvě branky, ale bylo to tentokrát málo na to, abychom dotáhli utkání alespoň k vyrovnání. Boleslavi gratuluji ke třem bodům.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.