BK MLADA BOLESLAV
23. 12. 2021 | Vojtěch Honzík, Adéla Kvapilová

Ze západu s bodem. Boleslav padla v prodloužení

34., čtvrtek 23. 12. 2021
HC ŠKODA PLZEŇ - BK Mladá Boleslav PLZ - MBL
P l z e ň – Den před Štědrým dnem Bruslaři zavítali na západ Čech, kde se v rámci 34. kola střetli s domácí Plzní. Úvod do zápasu vyšel lépe Mladé Boleslavi, která se prezentovala aktivněji a ze své hry ve 12. minutě vytěžila branku. Indiáni ale necelé dvě minuty před sirénou srovnali na 1:1. Jelikož během následných čtyřicet minut žádný další gól nepadl, o vítězi musela rozhodnout nastavená část. V ní byli úspěšnější domácí hráči. Mladá Boleslav tak z duelu bere pouze bod.
HC ŠKODA PLZEŇ: Svoboda – Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Budík, Kvasnička, Kindl (C), Kremláček – Dzierkals, Mertl, Dufek – Suchý, Bulíř, Schleiss – Blomstrand, Kodýtek (A), Thorell – Lang, Přikryl
BK Mladá Boleslav: Růžička – Pýcha, Ševc (C), Bernad, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Šidlík – Kelemen, Fořt, Šťastný – Kantner, Najman, Kousal – Kotala, Claireaux, Pospíšil – Lunter, Bičevskis, Stránský (A)
Branky a nahrávky: 19. Suchý (Kodýtek, Schleiss), 64. Budík (Mertl) – 12. Kantner (Kousal). Rozhodčí: Hradil, Svoboda – Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 000. Střely na branku: 35:35. Zblokované střely: 12:11. Hity: 9:4. Vhazování: 27:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1 – 2:1.

Komentář

Jako první v utkání zahrozil první ranou kapitána Kindl, avšak Růžička sklapl betony včas. To na druhé straně po valné hromadě na brankovišti vznikly velké zmatky, ale ani videorozhodčí gól hostí neposvětil. Poté nesportovně a zákeřně trefil zcela mimo hru Šťastný ramenem do hlavy nepřipraveného Schleisse, sudím však jeho atak ušel a tím dali nepřímo šanci hostům, kteří se na místo oslabení dostali do velké příležitosti, ve které se na brankovišti zjevil Matyáš Kantner a zakončil přesně pod břevno. Srovnání měl na čepeli dorážející Mertl, jenž si našel Bulířovu dělovku z první od modré, muž s maskou Bruslařů vykopl pravým betonem. Vyrážečkou a lapačkou zase řešil dvě bomby Blomstranda z levého kruhu v rychlém sledu. Ujala se až rána Kodýtka z osy hřiště, kterou ještě tečoval Filip Suchý. Společně tak využili v početní výhodě špatného vyhození Pýchy.

Prostřední dějství načali z pravého kruhu Dzierkals a po chvilce i Schleiss, avšak prvně jmenovaný nemířil přesně, druhý nevyzrál na strážce svatyně Středočechů. Na druhé straně zkoušel štěstí na stejné parketě Šťastný, Svoboda předvedl parádní semafor. Po chvilce se ve velké příležitosti v přečíslení dvou na jednoho zjevil u pravé tyče Kotala, jenže netrefil černý kotouč ideálně. Nebezpečněji se jevila schovaná rána Bulíře přes obránce z levého kruhu, nicméně ani on střelecký zápis nerozšířil. A když se nevedlo ani Kousalovi u pravé tyče ihned po buly, měla o osudu utkání rozhodnout závěrečná část.

Poslední periodu odšpuntovala ve velkém tlaku Škoda, avšak zapomněla na zadní vrátka, do přečíslení se trhl Najman, jenž vzal vše na sebe, Svoboda ovšem předvedl bravurní zákrok ramenem. Poté se hezky protáhl mezi obránci do šance Bulíř, avšak po rychlé kličce do forhendu přestřelil. Jenže ho zcela nesmyslně a nebezpečně dohrál Ševc krosčekem na břevno brány a hosté museli do čtyř. Ve chvíli, kdy se osvobodili a mělo se vhazovat před Svobodou, se navíc hráčská lavice Bruslařů pohádala s rozhodčím a hosté putovali na minutu dokonce do tří. Plzni se ovšem nevedlo, v největší šanci z mezikruží Čerešňák minul zařízení. Za nedlouho poté z vrcholu levého kruhu mohutně napřáhl Suchý, Růžička dokázal vyrazit ramenem.

Velké drama nakonec rozhodl až kuriózní gól, když v prodloužení hledal zprava před branku najíždějícího Vojtěcha Budíka Mertl a plzeňský obránce rozhodl i v pádu. Mladá Boleslav tak ze zápasu bere pouze bod.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (HC ŠKODA PLZEŇ): Věděli jsme, že nás čeká hrozně těžké utkání, Boleslav velmi dobře bruslí. První třetina byla z naší strany hodně špatná, nevím, jestli to byl ještě následek utkání s Olomoucí. V závěru jsme byli ti šťastnější.

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Plzeň má formu, na videu jsme viděli jejich poslední zápasy, mají skvělé přesilovky, oslabení. Takže kdyby nám někdo před zápasem řekl, že s ní budeme brát bod, asi bychom byli rádi. Jinak se mi dnešní zápas hodnotit nechce, víte, co se smí a co se nesmí, takže vám chci už jen popřát hezké Vánoce.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.